מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עונש נהיגה בשכרות לנהגת

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית המשפט העליון עמד על אותן "נסיבות מיוחדות", בגינן ניתן להפחית מפסילת המינימום הקבועה בחוק, וציין שסמכות זו שמורה למקרים חריגים ביותר (ראה רע"פ 5613-09 אסרף נ' מדינת ישראל (4.7.09)) ועל בית המשפט להפעילה במשורה, נוכח הצורך במדיניות ענישה מחמירה בנהיגה בשיכרות וחיזוק ההרתעה בקרב הנהגים (ראה רע"פ 7507-08 מדינת ישראל נ' עוזיאל (22.9.08)).
...
נוכח עברו התעבורתי של הנאשם, שכולל 2 הרשעות בנהיגה בפסילה, ועבירה של מתן רכב לנהיגה בשכרות, בעטיים הוטלו על הנאשם בעבר עונשי פסילה ארוכים, ונוכח הימשכות ההליכים בתיק, אותם יש לזקוף לחובת הנאשם, אני סבורה שהפסילה ההולמת את המקרה שלפני היא לתקופה של 3 שנים.
ברכיבי ענישה אלה, סבורני, יהא כדי לתת מענה הולם לעקרון ההלימה בענישה.
אשר על כן, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 6 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט העליון קבע בשורה של החלטות שיש להחמיר בענישה בעבירות של נהיגה בשיכרות ובכך להרתיע נהגים המסכנים חיי אדם בכבישי הארץ וכי על בתי המשפט להרים תרומתם למיגור התופעה ולמניעתה (רע"פ 1422/06 ארנבייב נ' מדינת ישראל, טרם פורסם (2006); רע"פ 7507/09 עוזיאל נ' מדינת ישראל, טרם פורסם (2008); רע"פ 5717/08 ראש-גדוליאן נ' מדינת ישראל, טרם פורסם (2008); רע"פ 2073/08 ברבי נ' מדינת ישראל, טרם פורסם (2008); רע"פ 25/04 סויסה נ' מדינת ישראל, לא פורסם (2004).
...
דין הערעור להיתקבל.
העולה מהמקובץ כי יש לבטל את רכיב השל"צ בגזר הדין ויש להעמיד את משך הפסילה בפועל על שנתיים החל מהיום שבו הפקיד המשיב את רישיונו בבית המשפט לתעבורה.

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

בהחלטתו היתייחס בית המשפט לכך שכמות האלכוהול נמצאה בגופו של המבקש עמדה על כימעט פי ארבעה מהמותר וכן היתייחס לכך שהוא ניכשל בבדיקת המאפיינים שנערכה לו. עוד היתייחס בית המשפט לכך שבשנת 2002 נתפס המבקש בהיותו נוהג שיכור ולכך ששעור האלכוהול שנימצא בדמו באותו ארוע תואם את השעור שנימצא בתיק זה. לבסוף, קבע בית המשפט כי מדיניות הענישה קובעת כי יש להטיל על נהג שנהג בשיכרות עונש מרתיע וכי הענוש הראוי הנו מאסר בפועל.
...
בנסיבות המקרה, לא מצאתי כל סטייה שכזו מנורמת הענישה המקובלת בעבירות אותן ביצע המבקש ומטעם זה בלבד דין הבקשה להדחות.
אף לגופו של עניין דין הבקשה להדחות.
המבקש נתפס כאשר בגופו כמות גדולה במיוחד של אלכוהול, כפי ארבעה מהמותר, והוא אף נכשל בבדיקת המאפיינים שנערכה לו. בנסיבות אלה מקובלת עלי מסקנתו של בית המשפט המחוזי לפיה רק בנס לא הסתיים האירוע באסון ובנפגעים בנפש או ברכוש.
אשר על כן, נראה כי העונש שהוטל על המבקש הינו עונש ראוי בנסיבות העניין, אשר מאזן בין כלל השיקולים הרלבנטיים וביניהם גם נסיבותיו האישיות, ולא מצאתי מקום להתערב בו. סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

צוין שעל בית המשפט להפעילה במשורה, נוכח הצורך במדיניות ענישה מחמירה בנהיגה בשיכרות וחיזוק ההרתעה בקרב הנהגים (ראה רע"פ 7507-08 מדינת ישראל נ' עוזיאל (22.9.08)).
...
על כן, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 3 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בית המשפט העליון עמד על אותן "נסיבות מיוחדות", בגינן ניתן להפחית מפסילת המינימום הקבועה בחוק, וציין שסמכות זו שמורה למקרים חריגים ביותר (ראה רע"פ 5613-09 אסרף נ' מדינת ישראל (4.7.09)) ועל בית המשפט להפעילה במשורה, נוכח הצורך במדיניות ענישה מחמירה בנהיגה בשיכרות וחיזוק ההרתעה בקרב הנהגים (ראה רע"פ 7507-08 מדינת ישראל נ' עוזיאל (22.9.08)).
...
אשר על כן, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: 3 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו