מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עומס עבודה מופרז: עומס בלתי סביר על אחות תעסוקתית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הראיות מלמדות שהתובע אכן סובל מפגיעה תפקודית שאינה משתקפת במלואה בנכויות הרפואיות, בעיקר בנכות הנפשית שנקבעה, אך אין בסיס לטענה שאיבד את כושר עסוקו לחלוטין, ונימצא כי קיימת הפרזה משמעותית בתסמינים ובמצב, חוסר רצון לשוב למעגל העבודה (או שהוא מסתיר את עבודתו), ועולה חשש כי היתנהלותו מונעת מרצון להשיג רווח משני, דבר שבא לידי ביטוי בדרישת הפצוי המופרזת (5,592,711 ₪) ומן העובדה שמשפחתו מתקיימת (לטענתו) מקצבאות מל"ל. נבחן איפוא את הראיות השונות.
חרף זאת, הראיות מלמדות כי לא הייתה יציבות תעסוקתית, ואין ראיה כי עבד עבודה קבועה במקום אחד לתקופה ארוכה.
עם זאת, העד היתייחס גם לתקופה מ-2016 (כשהיה בן 19), בה עבד בחברה משפחתית של אחיו, בן דודו של התובע, והעיד כי ראה את התובע נוטל כדורים רבים ומתקשה בנהיגה.
סביר גם כי בשל מגבלותיו התובע אינו מתפקד כבעבר, אך גם בעיניין זה יש הפרזה רבה והטענות לגבי שינוי תיפקודו בבית לא הוכחו, ואינן סבירות, הן לגבי תפקידו בבית לפני התאונה והן לגבי תיפקודו כיום.
...
איזון בין השיקולים הנוגדים מכאן ומכאן, ובחינת פסיקה במקרים דומים (למשל זו שהוזכרה בפסקה 25 לעיל), מובילה למסקנה כי הנכות התפקודית והפגיעה בכושר ההשתכרות עומדות על כ-40%.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבעת 1 מתקבלת.
התביעה נגד נתבעת 2 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בשים לב לאמור לעיל, ומשהגעתי למסקנה שהנתבעת חבה בחובות זהירות כלפי התובע, הן באופן מושגי והן באופן קונקריטי, והיא לא נקטה באמצעי זהירות סבירים על מנת להפחית את אותו סיכון שנוצר בשטח, הנמצא בבעלותה ובאחריותה, אני קובע כי הנתבעת התרשלה כלפי התובע ויש לחייבה בנזקים שנגרמו כתוצאה מאותו ארוע שאירע לתובע.
גם לא נראית במקום כל דרך אלטרנאטיבית שהולכי הרגל, לרבות התובע, יכלו לצעוד בה בלא שיעמדו בפני סיכון בלתי סביר כתוצאה מאותו מפגע הנראה בתמונה, ועל כן גם לא היה מקום לטעון שהתובע הסתכן מרצון עת פסע באותו מקום.
מאידך, אין להפריז ולהגזים ברשלנות התורמת שיש ליחס לתובע, בשים לב לטיב המפגעים, לחומרתם, להעדר דרכים אלטרנאטיביות ובטוחות יותר, כאשר עיקר האחריות לתאונה הוא על הנתבעת.
כששאלתי את התובע מדוע עזב את עבודתו, במקום הפירות והירקות, וחזר לעבודתו הקודמת בשכר נמוך יותר, הסביר כי בחנות הפירות והירקות העבודה יותר פיזית, מה עוד שהיא דורשת נסיעה כל יום מטירת הכרמל לרמת ישי, ועל כן העדיף עבודה שהיא קרובה יותר למקום מגוריו ופחות פיזית.
נקבע כי הנחה זו בנוגע לקטינים, משמשת לעתים "מקור השראה" אף לגבי ניזוק בגיר, אך זאת רק, כאשר עסוקו פיסי ונכויותיו אורטופדיות, המשליכות ככלל על אומדן פגיעתו התפקודית והתעסוקתית.
...
לאחר כל זאת, נחה דעתי שיש לקבל את עדות התובע בנימוק שאני נותן בעדותו אמון מוחלט ומלא.
אני מקבל את הסבריו של התובע בנקודה זו, והתובע הוכיח למעשה כי נכותו בגין התאונה היא נכות הנושאת עמה פאן תפקודית.
בשים לב לכל האמור לעיל, נראה לי נכון וצודק להעמיד את נכותו התפקודית של התובע בגין התאונה על שיעור של 10%.
על כן, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 167,379 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מטעם התובעת הוגשו תצהירי עדות ראשית שלה, של בעלה (להלן: "הבעל"), של אחיה (להלן: "האח"), של קולגה שלה שהיא גם מנהלת בית הספר שבו היא עובדת (להלן: "המנהלת").
הוסיף הקבלן עובדים לפי בקשת המזמין בכתב, יהיה הקבלן זכאי לתשלום עבור שעות עבודתם של העובדים הנוספים וזאת לפי המחיר לשעה שייקבע בהצעתו ובכפוף ובהתאם למפורט בחוזה" (ההדגשות אינן במקור) כפי שניתן להבין, מסעיפים 4.12 ו-4.13 בהסכם משתמע כי החברה אינה יכולה לתגבר עובדים בתקופות עומס על דעת עצמה, זאת ללא אישור מראש של החנות, שכן האחרונה תתגמל אך ורק בגין עובדים אשר החברה דרשה בכתב את הוספתם.
מאז שובה לעבודה ועד היום, לפי המלצה רפואית-תעסוקתית, היא נאלצה להקטין את הקף משרתה למחצית, וגם מאז היא סובלת מכאבים.
גם החברה חולקת על אומדן ניזקי התובעת וטוענת שהם מופרזים.
מדובר אם כן, בסיכון בלתי סביר אך הוא צפוי והיה ניתן למנוע אותו.
רוצה לומר, גם בהנחה שלפי ההסכם (ואינני קובע כך) האחריות הבלעדית לכאורה לניקיון המזנון עברה לחברת הניקיון, החנות אינה יוצאת ידי חובתה בכך, זאת אם מסתבר למשל כי נכחו במקום עובדי החנות ולא התריעו, העומס במזנון נמשך זמן רב ללא נוכחות סבירה של עובדי ניקיון וללא כל התראה מצד החנות לחברה, ובעיקר – כמה עובדי ניקיון הוצבו באותו יום במזנון.
...
החנות טוענת מנגד, בין היתר ובעיקר, כי דין התביעה נגדה להידחות בהעדר אחריות.
ברם, סבורני כי בנדון קיים קושי של ממש, והוא טיב המשרה לצורך הצמצום התעסוקתי.
אשר לניצול ימי מחלה ביחס לעבר והעתיד, לאחר שנתתי את דעתי לטיעוני הצדדים בנדון, סבורני שיש צדק חלקי בטיעוני הצדדים בנדון.
יוצא אפוא שהחלפת הריצוף אינה נובעת מצורך הכרחי להתאמה למגבלה הרפואית שנוצרה עקב התאונה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

האח א' העיד, בין השאר, כי התובע הודיע למשפחה שעשה תאונה; כי הוא הגיע למקום יחד עם אחיו נ' (יוער כי א' היתייחס לאח נ' בשם אחר, והוברר כי מדובר בשם נוסף של נ'); כי עם הגעתו למקום ראה את רכב התובע מעוך, את הקהל שהיה במקום, את המישטרה שהגיעה למקום, וכן את החזיר מוטל על הכביש; וכי בהמשך הסיע את התובע לבית החולים.
מבחינה תעסוקתית, לפי הנתונים שהונחו בפניי וכן לפי טענות הצדדים, התובע החל את דרכו התעסוקתית בשנת 2015, כאשר היה כבן 21 שנה, לאחר סיום השרות הצבאי, בעבודה בתחנת דלק, כמתדלק וכקופאי בחנות נוחות.
ראוי לחדד ולהדגיש נקודה זו, שלא ניתן להפריז בחשיבותה לענייננו, כי התובע הישתכר בקירוב שכר ממוצע במשק כבר בגיל 25, ובעת שטרם הספיק להישתלב ולהתמקצע באף אחד מן העיסוקים הדורשים התמקצעות, שאותם למד ובהם הוסמך לעסוק, בסמוך לפני התאונה.
לא נטען כי כיום הוא עובד כעצמאי וכי בסבירות גבוהה הוא יהיה עצמאי בהמשך שנות עבודתו.
...
בהתחשב בכלל השיקולים הרלבנטיים, בדגש על העובדה כי כבר בגיל 25 השתכר התובע שכר בגובה השכר הממוצע במשק (אשר עומד כיום על למעלה מ- 12,000 ₪), ובדגש על שיעור מס ההכנסה המופחת שיש להביא בחשבון, אני קובע כי את נזקיו של התובע לעתיד יש להעריך בהתאם לבסיס שכר בסך של 15,000 ₪ (נטו-פלת"ד).
סוף דבר אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 592,000 ₪, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 13% בצירוף מע"מ, וכן החזר סכום האגרה ששולם.
בנוסף, אני מקבל את טענת ב"כ התובע כי מכיוון שהנתבעת המשיכה לעמוד על הכחשת החבות עד תום גם לאחר שהוצגו תמונות ברורות אשר אינן מותירות מקום לספק בנוגע להתרחשות התאונה, וגם לאחר שהתברר לנתבעת (ככל שלא ידעה מכך עוד קודם לכן) כי היא זו ששילמה עבור גרירת רכב התובע לאחר התאונה - הרי שהדבר עולה כדי עשיית שימוש לרעה בהליכי משפט, ובהתאם להוראת תקנה 151(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות לדוגמא בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובע היה צעיר יחסית, כבן 26 במועד התאונה, וקיימת אפשרות סבירה כי שכרו היה מושבח במשך שנות העבודה הרבות שנותרו לו. עם זאת, למרות גילו הצעיר יחסית, לא ניתן לומר שטרם כתב את סיפור חייו המקצועי, וסביר שאילמלא התאונה היה נשאר בתחום הבנייה, שעקומת השכר בו מוגבלת, ויש בו סיכון מסוים, שבא לידי ביטוי בעדות האח על תנודתיות בעסקיו ועל הפסדיו כיום.
יצוין כי סכום זה, משקף גם עליה מתונה יחסית של 25% בשכר לאורך כל שנות העבודה, וסביר גם במובן זה. ניזקי התובע הפסדי הישתכרות לעבר: התובע טוען כי בשל התאונה לא עבד משך שלוש שנים, ומפנה לאישורי מחלה שניתנו לו ולקביעת רופאה תעסוקתית מיום 31/3/2016 כי מוגבל בעבודה הדורשת מאמצים פיזיים, הרמת משאות כבדים, כיפוף גב, הפעלה מאומצת של יד שמאל, הרמת היד מעל גובה הכתף ולאור כל זאת אינו כשיר לעבודתו.
הערת סיום על תביעות מופרזות כללי הסמכות העניינית נועדו לווסת את העומס המוטל על בתי המשפט ולנתב נכונה את התביעות בגין ניזקי גוף בין הערכאות השונות, והגשת תביעה לערכאה לא נכונה יוצרת עומס, פוגעת בבעלי דין אחרים שעניינם אמור להשמע בבית המשפט המחוזי, וגורמת הוצאות מיותרות לנתבעות שמשקללות הגנתן בהתאם לסיכון.
...
הנתבעת סבורה שאינו זכאי לפיצוי בגין תקופה זו, שכן ממילא לא יכול היה לעבוד, אך טענתה נדחית שכן תגמולי המל"ל בגין התאונה הנוספת חושבו לפי שכרו המופחת, שנבע מהתאונה, והתובע זכאי לפער.
הפיצוי לאחר ניכויים 1,100,952 ₪ סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעות ישלמו לתובע סך של 1,100,952 ₪, בתוספת שכ"ט כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו