מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עוינות הוועדה הרפואית כלפי מערערת

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עיקר טענות המערער – בהחלטת הועדה נפלו פגמים משפטיים, אשר מצדיקים להחזיר את עניינו לועדה בהרכב אחר "ו/או לחילופין לועדה המחוזית של משרד הבריאות.". הועדה היתעלמה לחלוטין "מסעיפי החוק", "אחוזי הנכות" שנקבעו אינם תואמים את האחוזים הקבועים בסעיף א.7.
כדי לתמוך בטענתו זו, צירף המערער "תמליל היתנהלות הוועדה והתנהגותה כלפי המערער", שהוא, לכאורה, תמליל הקלטת מהלך דיון הועדה מיום 25/07/18, אשר הוקלט על-ידי המערער, או מי מטעמו (להלן: "התמליל").
מהפרוטוקול עולה כי הועדה שקלה את טענות המערער בלב פתוח ונפש חפצה, ואף בשים לב לטענות ב"כ המערער בתחום האורטופדי, הועדה ערכה למערער בדיקה אורטופדית לפנים משורת הדין – הגם שעל פי פסק הדין כלל לא הייתה מחויבת לעשות כן. יש לדחות את טענת המערער שלפיה הועדה הייתה עוינת כלפיו.
...
בהתייחס לתמליל והתקליטור שהגיש המערער – כאמור נחה דעתי כי אין ליתן משקל לפריטים אלו, ויש להוציאם מן התיק, מחמת שמדובר בראיות שאינן קבילות.
מכאן, המסקנה היא כי מדובר בהקלטה שבוצעה ללא רשות, תוך הפרת חובת תום הלב וההגינות כלפי הוועדה, ושעל כן המערער אינו מורשה להציגה.
סיכומו של דבר, הערעור מתקבל, כך שעניינו של המערער מוחזר לוועדה לעררים - ניידות, באותו הרכב, על מנת שתנמק באופן מפורט את קביעתה שלפיה יש ליישם את סעיף א.7.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

אצל המערערת מתקיימים כל תנאי התקנה והמערערת סומכת ידיה על קביעת הועדה הרפואית של הועדה מדרג ראשון בכל הנוגע לקיומו של קישיון לא נח. המערערת זכתה ליחס עוין מהבודק בועדה אשר היתייחס בזלזול משווע לכאביה ולחוסר יכולתה להפעיל את האצבעות כתוצאה מהתאונה.
קביעת הועדה כי המערערת "אינה מאשרת כל תנועה פאסיבית או אקטיבית של האצבעות" היא שגויה ומלמדת על טענות כלפי המערערת בגין מצג שוא, אי שיתוף פעולה וחוסר אמינות.
...
כן נטען כי יש לדחות את ערעור המשיב, ללא הנמקה מיוחדת.
דיון והכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל.
      בנסיבות העניין, ישלם המשיב למערערת שכ"ט עו"ד בסך 3,500 ₪ וזאת תוך 30 ימים מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתחום הנורולוגי: הנוירולוגית גילתה עויינות מופגנת כלפי המערער וב"כ בהיותה נעולה בעמדתה ומגוננת על החלטת הועדה הקודמת, לרבות בדרך של נטישתה את הועדה באמצע הדיון ובאופן מופגן, לאור סרובה להתייחס למסמכי מרפאת כאב כהוראת פסק הדין המחזיר.
דיון והכרעה המסגרת הנורמאטיבית סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה – 1995, מסמיך את בית הדין לידון בעירעור על החלטה של הוועדה הרפואית לעררים בשאלות משפטיות בלבד, ועל פי ההלכה נידרש בית הדין לבחון אם טעתה הועדה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, הסתמכה על שיקולים זרים או היתעלמה מהוראה המחייבת אותה (עב"ל (ארצי) 10014/98 יצחק הוד – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד, 213).
...
הוועדה שינתה את ההחלטה בפן האורתופדי, ומכאן שהטענה שהיא נעולה בעמדתה, דינה להידחות.
מן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בכתב הערעור על נספחיו, בתגובת המשיב ובטענות הצדדים כפי שהועלו בפרוטוקול הדיון מיום 9.11.2021, מצאתי כי דין הערעור להתקבל.
סוף דבר, הערעור מתקבל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עוד טוען המערער כי אין להחזיר עניינו לועדה באותו הרכב, אלא לקבוע הרכב חדש, וזאת נוכח יחס עוין מצד ד"ר אשרף אשר הפעיל כוח פיזי בלתי סביר בעת הבדיקה הקלינית ואף דיווח על המערער למשרד הרשוי עקב טענת המערער כי הוא מתקשה להסתכל לצדדים.
אף אם ד"ר אשרף יזם פנייה למשרד הרשוי, והדבר כלל לא הוכח, הרי שמדובר בהחלטה רפואית הנובעת מתוקף חובתה המקצועית של הועדה, ולא כמעשה אישי כלפי המערער.
...
לעניין הרכב הוועדה, לא שוכנעתי כי ישנה הצדקה להחלפת הרכב הוועדה.
סיכום על יסוד כל האמור לעיל, הערעור מתקבל ועניינו של המערער יחזור אל הוועדה באותו הרכב, על מנת שתפעל כדלקמן: הוועדה תעיין בתיעוד הרפואי ותנמק את קביעתה כי המערער עבר CT ביום 16.5.17, בשים לב כי בדיקה זו אינה מופיעה ברשימת המסמכים שעמדו בפני הוועדה במועד התכנסותה.
בנסיבות העניין, ישלם המשיב למערער הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 2,500 ₪.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשל הליקויים הרבים שנפלו בעבודת הועדה והעוינות שגילתה כלפי המערערת ניכר כי המדובר בועדה הנעולה בעמדתה ועל כן, על בית הדין להורות על השבת עניינה של המערערת לועדה בהרכב אחר.
דיון והכרעה בהתאם לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה – 1995 ולהלכה הפסוקה, הבקורת השיפוטית של בתי הדין לעבודה על החלטות הועדות הרפואיות לעררים מוגבלת לשאלות משפטיות בלבד, דוגמאת טעות שבחוק, חריגה מסמכות, הפעלת שיקולים זרים או היתעלמות מהוראה מחייבת (עב"ל (ארצי) 10014/98 יצחק הוד נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד 213 (1999).
...
אשר לבקשת המערערת להחלפת הרכב הוועדה - דינה להידחות.
לא שוכנעתי כי מתקיים חשש ממשי לכך שהוועדה נעולה בעמדתה.
סוף דבר עניינה של המערערת יוחזר לוועדה לעררים באותו הרכב על מנת שתשקול את עמדתה בשנית ביחס לתסמונת הפיברומיאלגיה לאחר שתיוועץ עם ראומטולוג.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו