חרף האמור וכדי למנוע לזות שפתיים, בהתאם להתחייבות ב"כ המדינה לפני ב"כ התובע, העניין המשמעתי הובא לפני הועדה שדנה בעיניין במיכרז תש"פ בחודש אפריל 2019.
]
באשר לתפקידה של ועדת הבחינה/ ועדת היועצים נקבע כי "על הועדה לבחור את המועמדים המתאימים ביותר על פי תנאי המיכרז, דרישות בעל המיכרז והאנטרס הצבורי. על חברי הועדה לבחון את מידת התאמתו של כל מועמד לתפקיד ולשקול את השיקולים הרלבאנטיים, תוך הערכת התאמתו של מועמד לכהן במשרה לאור מומחיותם וניסיונם המקצועי. חברי הועדה צריכים למלא את תפקידם תוך שמירה על כללי יושר, הגינות מתוך שיקולים עניינים והמנעות מניגוד עניינים (ע"ע (ארצי) 1238/01 ראמז לובאני – מדינת ישראל, נציבות שירות המדינה (18.3.02); ע"ע (ארצי) 621/07, ע"ע (ארצי) 66/08 שמואל גונן – רות זוארץ (21.9.08))"[footnoteRef:41].
תחילה נציין, כי המפקח לא הציג לפנינו את הודעת הוטסאפ האמורה וטען כי היא אינה מצויה בידו היות והוא החליף את הטלפון, כך שלא הוכח שהודעת הוטסאפ אכן נשלחה למפקח לפני ועדת האיתור מיום 28.11.17 ומה נרשם בה. זאת ועוד, עיון בפרוטוקול ועדת האיתור מעלה כי לא נרשם בו דבר אודות הודעת ווטספ ששלח התובע למפקח, אלא ישנה אמירה כללית שלפיה "הוא תבע את המשרד מספר פעמים ויש סיכוי שיתבע גם אותנו במיכרז הזה". [75: ראו פרוטוקול מיום 11.3.21, עמ' 58, ש' 32- עמ' 59 ש' 2.
]
ביחס לבטלות יחסית מול בטלות מוחלטת בהליכי מיכרז קבע בית הדין הארצי, כדלקמן:
"בבוא בית הדין להכריע בשאלה זו, האם לבחור בסעד של בטלות יחסית בשל פגם בהליך המיכרז (בין שמדובר בבחינה מחודשת של אותם מועמדים על ידי אותה ועדה ובין שמדובר בבחינה מחודשת של אותם מועמדים על ידי ועדת בחינה בהרכב אחר) או שמא להעדיף על פניו את הסעד של ביטול המיכרז כולו - עליו ליתן דעתו למידה שבה השפיע או עשוי היה להשפיע הפגם בהליך על המימוש המיטבי של תכליות המיכרז. בהתאם לכך יש לבחון את הקף ההשפעה שעשוי להיות לפגם האמור על אמון הציבור בהליך המיכרז ואת המידה שבה עלול אותו פגם לפגוע במימוש התכליות שעניינן מתן היזדמנות שווה למתמודדים פוטנציאלים, בחירת המועמד המתאים ביותר לתפקיד וגיוס כוח אדם איכותי לשירות הצבורי. מידת השפעה זו הנה, בין היתר, פועל יוצא של מהות הפגם המינהלי שבו מדובר, של סוג המיכרז (פנימי או פומבי) או של סוג הרשות המנהלית המקיימת את הליך המיכרז (חברה ממשלתית, רשות מקומית, השילטון המרכזי) ולמידת החריגה או פוטנציאל החריגה מכללי המנהל התקין, שמקובל לייחס לסוג מיכרז זה או לסוג הרשות, בכל הנוגע לקבלה ולקידום עובדים"[footnoteRef:113] (ההדגשה במקור- ר.ג.).
עם זאת, דעתנו היא, כי בשים לב לעובדות שהתבררו במסגרת הליך זה, מן הראוי כי הנתבע יבחן בשנית את חוזר המנכ"ל ביחס להוראות אודות אפשרות המינוי בפועל ויפעל לקביעת כללים אשר יהיה בהם כדי לצמצם את האפשרות להעסקת עובדים במינוי בפועל ללא מיכרז, כאשר אין הכרח לכך ובאופן העלול לפגוע בזכות השויון.
לעניין זה יש לומר, כי חרף התהיות הרבות שמעלה היתנהלות הנתבע כפי שהשתקפה במסגרת הליך זה והדרושה לטעמנו "בדק בית פנימי מעמיק אצל הנתבע", לא ניתן להסיק משני המקרים בהם היה מעורב התובע (המיכרז לבית הספר אלהוזייל והמכרז מושא התביעה) ומהמקרה הנוסף אליו מפנה התובע בכתב התביעה המתוקן מטעמו (המיכרז לבית הספר אלחתינה ברהט- תיק מס' 59889-08-16), כי הוכחה קיומה של "שיטה" אצל הנתבע.
...
התביעה למתן סעד הצהרתי שלפיו בהתאם להוראות חוזר מנכ"ל וחוק חובת מכרזים, הנתבע יכול למנות מנהל בפועל לשנה אחת בלבד ומנימוקים מיוחדים שירשמו ויפורסמו לציבור וכי מינוי מעבר לכך עומד בסתירה להוראות חוזר המנכ"ל ופוגע פגיעה קשה בעיקרון השוויון ובזכות לשווין זכויות בעבודה- נדחית.
לאור התוצאה אליה הגענו ונימוקיה, הננו מורים כי הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט בסכום של 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום של 9,000 ₪.
לפנים משורת הדין, בהתחשב בהוצאות שנפסקו לחובת הנתבע, לא מצאנו לחייב את הנתבע 2 בתשלום הוצאות נוספות לתובע.