עם זאת, לטענתו, למעלה מן הצורך, הבקשה אינה מגלה עילה משום שאינה עומדת בהוראות חוק חידלות פרעון, שכן לא מפורט מתי בדיוק הופסקה הפעילות (מפורטת רק שנת הפסקת הפעילות), לא צורף דו"ח שנתי מבוקר לשנת הפעילות האחרונה, לא צורף דו"ח נכסים וחובות ערוך לפי טופס 1 שבתוספת ועוד ועל אף שהתאגיד טען כי כל פעילות החברה מתמצת בניהול הליכים משפטיים, בנגוד לתקנה 13 לתקנות חידלות פרעון, לא צירף רשימת ההליכים המשפטיים שהתאגיד צד להם.
עוד טוען הממונה, כי כמו בתיקים אחרים דומים, בהתאם ל"נייר עמדה בנוגע להפקדת סכומים לצורך כסוי הוצאות ושכרו של בעל תפקיד בתיקי פירוק" מיום 11.5.23, תנאי סף להגשת הבקשה הוא תשלום ש 2,500 ₪ שישולמו על ידי המגיש וישמשו לתשלום הוצאות מינימאליות לניהול ההליך, על מנת למנוע מצב בו עלויות ניהול הליך הפרוק יפלו על כתפיו של הנאמן, בהעדר מנגנון שיבטיח כסוי להוצאותיו.
על מהותו של התיקון, עמד בית המשפט העליון ברע"א 6344/10 הוועדה המקומית לתיכנון ובני רמת השרון נ' בלורי בע"מ, (14.12.2011):
"בנוסחן הישן של תקנות האגרות, פורשה תקנה זו באופן לפיו על המבקש פטור מאגרה להראות כי ניסה להסתייע לא רק בבני משפחתו הקרובים ביותר – הורים ובני זוג - לצורך גיוס סכום האגרה, אלא אף במכרים ובידידים (וראו והשוו: בש"א 220/88 שרייר נ' נקש (11.10.1988); בש"א 494/95 שמעוני נ' שמעוני (23.3.1995); ע"א 8255/99 עו"ד יוסף פנדריך נ' אירית קנריק (21.11.1999)). ואולם, כאמור, בשנת 2007 תוקנו תקנות האגרות (להלן: "התיקון") ובוטל הצורך לפנות ל"קרובים וידידים" לשם קבלת פטור מתשלום אגרה"
בעיניין בלורי, דחה בית המשפט את טענת המדינה לפיה התיבה "בן זוגו" או "הוריו" תתפרש כחלה על בעלי המניות ומנהלי החברה, באומרו:
"גישה זו אינה מקובלת עלי. המבקשת לא הפניתה בהליך דנא לפסק דין שניתן על ידי שופטי בית משפט זה התומך בעמדתה, חרף ההיבט העקרוני שבעניין. ברם, אין זה עיקר. נפל דבר בחקיקה. מתקין התקנות החליט בתקופה האחרונה לבצע תיקון אשר מתייחס ליחיד מבלי שישנה היתייחסות למצבה של חברה, בעלי מניותיה ומנהליה. הפרשנות המוצעת לפיה המונחים "בן זוג" או "הורה" יחולו על הקשר שבין המנהלים ובעלי המניות לחברה, מלמדת לטעמי עד כמה עלולים להיתרחק בקלות מלשונו הברורה של החוק במלאכת פרשנותו.
...
לשון אחר, סבורני כי עיקרו של הכלל הקבוע בתקנות האגרות אינו בדבר קרוב המשפחה הפלוני אליו יש לפנות בסיוע לתשלום האגרה – כי אם בבדיקה היסודית שיש לבצע ביחס ליכולתו של בעל הדין לשלם.
לאור כל האמור, הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם את האגרה לא יאוחר מיום 10.12.23 שאם לא כן תימחק הבקשה וייסגר התיק ללא צורך בהחלטה נוספת.