מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עדות מפעיל ינשוף על בדיקת שכרות

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מטעם התביעה העידו מאיר אילוז, מפעיל הינשוף שהגיש את פלט בדיקת הכיול (ת/1), דין וחשבון על בדיקת שיכרות באמצעות ינשוף (ת/2), צלום פלט הבדיקה (ת/3) והעתק מיומן ההפעלה (ת/4).
...
אף אם אקבל את טענת בא כוח המערערים, לפיה לא כך נקבע ברע"פ שרביט, הרי שקביעתו של השופט, רענן בן יוסף, לא נסתרה בפסק דין שרביט, פסיקתו נותרה על כנה והיא מקובלת עלי.
הערעור נדחה.
טענה זו דומה לטענות ב"כ המערער בערעורים האחרים וכמו שם, גם כאן, דינה להידחות לאור שנפסק בפסק דין רודיטי.
הכרעת הדין נכונה ואין להתערב בה. הערעור נדחה.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2015 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

מטעם המאשימה העיד השוטר, עורך כתב האישום, רס"ר דוד שלם ורס"מ ערן דקל ממעבדת מיכשור ואכיפה במשטרת ישראל והוגשו המסמכים הבאים: העתק יומן הפעלה, פלטי ינשוף, העתק תעודת בלון, דין וחשבון על בדיקת שיכרות באמצעות ינשוף, הזמנה לדין ונסיבות, דוח פעולה באכיפת איסור נהיגה בשיכרות, הודעה לנאשם (נספח לכתב האישום), דוח עיכוב וצילום תעודת מפעיל מוסמך למכשור אכיפה, תעודת עובד ציבור, כרטיס מכשיר, טופס ביקורת תקופתית ותעודת בלון מעבדה וכן מיזכר שערכה השוטרת מעין חמו.
...
צר לי, אך פרקטיקה זו אינה מקובלת עליי ואין לי אלא להפנות לדברי כב' השופטת ברלינר בעניין ע"פ (ת"א) 71609/03 אמנון בן זכריה צברי נ' מדינת ישראל - פרקליטות מחוז ת"א פלילי: "ככלל, יש לעמת עד עם הנקודות הבעייתיות בעדותו. לכך נועדה החקירה הנגדית שהוכרה מאז ומעולם כספינת הדגל של השיטה האדברסרית. מטעם זה - אי הצגת שאלה במרבית המקרים, כמוה כהסכמה לדברי העד בנושא זה או אחר, או רצון מכוון שלא לאפשר לעד לתת הסבר מניח את הדעת לשאלה. התמודדות העד עם השאלה, הסבריו, אופן מתן העדות - הם המכשיר היחיד המצוי בפני בית המשפט בהכריעו בסוגיה הספציפית שבמחלוקת. משנשלל מבית משפט מכשיר זה - אין לצפות כי יסיק מסקנות לחובת העד ומהימנות גירסתו." בספרו- "על הראיות", חלק רביעי עמוד 1949, כתב כב' השופט קדמי: "החובה לחקור בכל "נקודה-של-אי-הסכמה" 1) היריב חייב במסגרת החקירה שכנגד לחקור את העד במישרין ובמפורש בקשר לכל נושא שיש לגביו מחלוקת: ראשית – על מנת לחדד את השנוי במחלוקת ולהעמיד את העד על כך שאין נותנים אמון בדבריו באותה נקודה; שנית – על מנת לאשר לעד לבחון עמדתו מחדש, לחזקה או לסטות ממנה; ושלישית – והוא עיקר – על מנת לאשר לבית המשפט להתרשם מן הצורה שבה העד "מגן" על גרסתו.
אשר על כן, אני דוחה את טענות ההגנה בדבר חוקיות המכשיר.
ביום 24.12.14 ביקשה ההגנה "לחזור מההודעה לפיה לא נעיד את הנאשם" ובית המשפט נעתר לבקשה ודחה את הדיון ליום 28.12.14 לשמיעת עדות הנאשם.
על בסיס כל האמור אני מרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום .

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שגיא קונטורוביץ, שהוסמך כמפעיל "ינשוף" (להלן – מפעיל הינשוף) ובמסגרת עדותו הוגשו: פלט הנשיפה משעה 04:14 (ת/7), פלט הנשיפה משעה 04:23 (ת/8), בדיקת כיול בתחילת המשמרת ובדיקה עצמית (ת/9), בדיקת כיול בסוף המשמרת ובדיקה עצמית (ת/10), דין וחשבון על בדיקת שיכרות באמצעות ינשוף (ת/11), ותעודת בלון (ת/12) .
...
מסקנה זו מושתתת אף על עדותו של מפעיל הינשוף, לה רחשתי אמון, במסגרתה פירט את אופן הכשלת הבדיקה על ידי הנאשמת.
קיימות ראיות נוספות המחזקות את המסקנה כי הנאשמת הכשילה במתכוון את בדיקת הנשיפה, וזאת כעולה מדפוס פעולתה לאורך כל האירוע, המעיד על נסיונה להתחמק ולהעלים את העובדה שצרכה אלכוהול.
לאחר ששקלתי את כל הראיות שהובאו בפניי, שוכנעתי כי הנאשמת ביצעה את העבירה של נהיגה בשכרות מכוח סירוב להיבדק.

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2016 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

כמו כן, אמר הנאשם: "קח אותי הביתה בבקשה, זה טעות טיפשית, ששתיתי ונהגתי, זה בדרך כלל לא אני". יש לציין, כי הנאשם נתן הסכמתו לתת דגימת נשיפה לאחר שהוסברו לו מטרתה ומשמעות סרובו; העד היה אתו עד לשעה 01:45 בה הועבר למפעיל הינשוף לבדיקה במקום; טופס ארביב (ת/4) עליו חתם הנאשם לאחר תירגום של אישתו שהגיעה לתחנה.
דין וחשבון על בדיקת שיכרות (ת/12) ממנו עולה כי בוצע כל הנידרש בטרם בדיקה מסוג זה (המתנה של 15 דקות, הנאשם לא אכל, שתה וכד').
בנוסף ציין כי תיחקור הנאשם כפי שמופיע בע'3 בת/3 נערך לאחר שבבדיקת הינשוף שנערכה לנאשם ע"י עת/2 (מפעיל הינשוף) נמצא כי נהג בשיכרות ורמת רכוז האלכוהול בליטר אוויר נשוף שלו הייתה בריכוז של 575 מקרוגרם.
...
זוהי מסקנה הגיונית ומסתברת מהתרחשותן של האירועים בהמשך, בהתייחס לבדיקתו באמצעות מכשיר הינשוף אמר הנאשם בחקירתו במשטרה (שתורגמה ע" אשתו)! שת. "לא סירבתי לבדיקת אלכוהול עשיתי מה שנדרש ממני. אבל לא חתמתי על משהו שאני לא יודע בעברית" (ת/14ש'21).
ראיות נוספות להוכחת שכרותו של הנאשם: כבר נפסק כי. "הוכחתה של שכרות בזמן נהיגה אינה חייבת להיעשות – גם כאשר מדובר בעבירה של נהיגה בשכרות לפי סעיף 62 (3) לפקודת התעבורה- בדרך הקבועה בתקנות התעבורה! וניתן להוכיחה בראיות אחרות. בין היתר ניתן לבסס קיומה של שכרות, על המסקנה המתחייבת מהתנהגותו של הנהג או צריח אלכוהול חריף הנודף מפיו" (ראה: ע"פ 140/98 159/98 אליהו חוג'ה נ' מדינת ישראל פ"ד נב(3), 225 ,235 וגם 10190/05 בן גורן נ' מדינת ישראל פורסם בנבו , מיום 21/11/05).
לסיכום, לאור כל האמור לעיל החלטתי להרשיע את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא הנאשם הועמד לדין בעבירה של נהיגה בשיכרות, עת נהג ביום 21/6/13 בכביש 1, כשהוא שיכור, שכרותו נלמדה מבדיקת נשיפה במכשיר הינשוף על פיה נמצא רכוז אלכוהול של 405 מ"ג אלכוהול לליטר אוויר נשוף – מעל הרכוז המקסימלי המותר בחוק.
מכשיר הנשיפון נועד ליעל את פעילות המישטרה ולצמצם בדיקות סרק במכשיר הינשוף ותו לא. האם נשמר קשר עין עם הנאשם? המיתנדב ויינשטוק מילא במזכרו והעיד כי מרגע שהנאשם ניכשל בבדיקת הינשוף הודע לו כי הוא מעוכב בחשד לנהיגה בשיכרות ונאסר עליו "לאכול לשתות לעשן או להקיא או להכניס דבר לפיו/אפו" (ת/1), המיתנדב העיד כי שמר על הנאשם והיה עמו בקשר עין רצוף מרגע עיכובו עד למסירתו למפעיל הינשוף – השוטר מוטי ברה.
יצויין כי מפעיל הינשוף כלל לא עומת לגבי טענה זו, מהסיבה הפשוטה שהיא הועלתה לראשונה על ידי הנאשם בחקירתו הנגדית, ואף באת כוחו לא ידעה עליה, בנוסף, העיד המפעיל כי ערך לנאשם בדיקת מאפיינים לצורך כך חייב היה להיות צמוד לנאשם במהלך הדקות שבחן אותו.
...
סיכום ביניים לסיכום סוגיה זו, משלא האמנתי לנאשם כי הספיק לעשן ב-5-7 הדקות לפני בדיקתו בינשוף, ומשלא טען כי עישן קודם לכן בעת שהיה בחזקת המתנדב, הרי שאני קובעת כי חלפו 15 דקות מרגע עיכובו ועד בדיקתו בינשוף.
לסיכום לאחר שמיעת העדים ועיון בראיות, הגעתי למסקנה כי המאשימה הרימה הנטל המוטל עליה להוכיח מעל לספק סביר את נהיגתו בשכרות של הנאשם, הטעם לכך נעוץ בעיקר בכך שלא נפל פגם בראיה המדעית – פלט הינשוף ובכך שלא נתתי אמון בעדותו של הנאשם, ומכאן שלא היו בדבריו, לענין עישון ולעיסת מסטיק בטרם בדיקה בעת שהיה במשמורת מפעיל הינשוף, כדי להוות ספק סביר.
מכל האמור לעיל, אני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום, שהיא נהיגה בשכרות כאשר בנשיפתו נמדד ריכוז של 405 מ"ג אלכוהול לליטר אויר נשוף – מעל לרמה המקסימאלית המותרת בחוק ובניגוד לסעיף 62(3) לפקודת התעבורה תשכ"א-1961 יחד עם תקנה 169(ב) לתקנות התעבורה תשכ"א-1961.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו