לעניין ההאשמות בדבר זדון שהתובעת מפנה כלפי כב' השופטת וכב' הרשמת, נטען כי בפרשת עלי אדם, אמנם הושארה שאלת תחולתו של החריג לחסינות המהותית מקום בו נושא המשרה פעל בזדון תוך שימוש לרעה בסמכות, כשאלה המצריכה עיון ואולם, במקרה דנן, כל טענות התובעת שקולות, לכל היותר, במקרה הקיצוני, לחריגה מסמכות אשר וודאי אינה עולה כדי פעולה בזדון תוך שימוש לרעה בסמכות.
להלן עיקר הטענות שמפנה התובעת כלפי כב' הרשמת וכב' השופטת שנעשו ב"זדון תוך שימוש לרעה/חריגה מסמכות" כפי שנוסחו על ידי התובעת:
כב' הרשמת לא מינתה את התובעת כמנהלת עיזבון בהתאם להוראות הברורות של הצוואה בנגוד לסעיף 81 לחוק הירושה; ב. כב' הרשמת לא העבירה את הבקשה לצוו קיום צוואה לתגובת היועמ"ש בנגוד לתקנה 54(א1) לתקנות הירושה, תשנ"ח-1998 (להלן: תקנות הירושה); ג. כב' הרשמת היתעלמה מכל בקשותיה של התובעת לביטול ייפוי הכח הלא חוקי של עו"ד קנת; ד. כב' הרשמת קיבלה לתיק את בקשת עו"ד קנת לצוו קיום צוואה למרות שצורפה לבקשה צוואה לא מקורית אלא עותק שלה; ה. כב' הרשמת העבירה לעו"ד קנת את הצוואה המקורית; ו. כב' הרשמת שינתה את התאריך המופיע על גבי הבקשה לקיום צוואה שהגישה עו"ד קנת על מנת ליצור מצג שוא כאילו עו"ד קנת היא זו שצרפה לבקשתה את הצוואה המקורית; ז. החלטת כב' הרשמת להעברת התיק להכרעת ביהמ"ש לעינייני מישפחה ניתנה "בסתר מאחורי גבה של התובעת", ללא כל הנמקה, בנגוד לחוק הירושה ולתקנות הירושה ואף לא הועברה לתגובתה; ח. כב' הרשמת העבירה את תיק העיזבון באופן מכוון לידי חברתה הטובה, כב' השופטת; ט. כב' הרשמת מינתה את עו"ד קנת כמנהלת עיזבון המנוח בצו מינוי שהוסתר מן התובעת עד לרגע זה; י. כב' הרשמת וכב' השופטת יזמו ותכננו מראש את העברת מינוי מנהלת העיזבון מהתובעת לידי עו"ד קנת; י"א. שלוש ההחלטות שניתנו על ידי כב' השופטת בביהמ"ש לעינייני מישפחה, שעל פיהן ניתן צו לקיום צוואת המנוח ונקבע כי לא ימונה מנהל עיזבון, ניתנו ללא עריכת דיון, ללא שמיעת הצדדים, ללא קבלת התובעת ו/או תגובת האפוטרופוס הכללי, בנגוד לחוק הירושה ותקנות סדר הדין האזרחי, תוך קביעת עובדות שקריות במכוון כדי להטעות והתעלמות ממעשי העבריינות של עו"ד קנת, עקב רצונה של כב' השופטת לסייע לחברתה, כב' הרשמת, למנות את עו"ד קנת כמנהלת עיזבון; י"ב. כב' השופטת נטלה לעצמה בנגוד לחוק את העירעור שהתובעת הגישה כנגד החלטת כב' הרשמת למינוי עו"ד קנת כמנהלת עיזבון ולביטול החלטת צו קיום הצוואה שנתנה כב' השופטת ואף מחקה את העירעור בתוך יום.
...
לפיכך, התביעה כנגד המדינה נדחית גם מהטעם של העדר עילה.
לסיכום, לאחר שמצאתי כי למדינה עומדת הגנת החסינות המהותית, ולאור כך שאין בכתב התביעה וצרופותיו ולו תשתית ראייתית בדוחק לעילת התביעה הנטענת נגד מי מהנתבעות – אני מורה על דחיית התביעה על הסף.
היות שמצאתי כי מדובר בתביעה מופרכת שהוגשה ללא כל בסיס עובדתי או משפטי, תוך הכפשת מותבים שיפוטיים ובשפה מבזה, וגרמה בזבוז זמן ומשאבים לנתבעות, אני מורה כי התובעת תישא בהוצאות הנתבעות בגין הצורך בניהול הגנתן, בסך 10,000 ₪ כל אחת.