על הטענות, העובדות וההליכים
בתמצית העובדות- המערער התבטא בשלוש הזדמנויות שונות, במסגרת הליכים שונים, בשנים 2008- 2010, באופן בלתי הולם כלפי היושבים על כס השיפוט והצד שכנגד, כדלקמן:
במקרה הראשון, במסגרת הליכים פליליים שהתנהלו נגדו בבית-משפט השלום באשדוד, ת"פ 1238/06 (תיק שהועבר מבית משפט השלום באשקלון; ת"פ 1957/05), פנה המערער, במכתב מיום 28.9.09, ליועץ המשפטי לממשלה בטרוניה כלפי היתנהלות התובע המשטרתי בעיניינו, ובין היתר, כתב בזו הלשון: "היתנהלות התביעה בהליך זה הינה שערורייתית, מושחתת, מעוררת חלחלה"; "התביעה לא בחלה לעשות שימוש במהלכים חריגים אשר פניהם לא יכירם במערכות משפט, גם לא בעולם השלישי. מעבר לעובדה כי התביעה הגישה כתב אישום פקטבי, שקרי, חסר בסיס פלילי, מתוך שיקולים זרים, התביעה בסיסטמתיות: לא קיימה צוי בית משפט; ביזתה את בית המשפט; נציגיה אשר הוחלפו לבקרים (6-7 תובעים שונים) שיקרו במצח נחושה"; "קיומו של הליך זה שלא לדבר על המשכותו הארוכה, לרבות באשר לאופן היתנהלותו ע"י התביעה, מעורר בוז, חוסר אמון ותיעוב כלפי מי שמתיימרת לייצג את המדינה בהליך פלילי. היתנהלות התביעה עד כה, כאמור לעיל, כלפי מי, שלכאורה, נחשב קצין בית המשפט, כלפי אדם נורמאטיבי, איש שומר חוק, מעוררת תחושה קשה של היתעמרות, רדיפה והתנכלות אישית על בסיס שיקולים זרים"; "למרות כל התראותיו של הח"מ בעבור למכותבים דלמטה, על היתנהלותה המופקרת והשערורייתית של התביעה בתיק זה, טרם נענה הח"מ במענה הולם".
עוד בהליך זה, הגיש המערער בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט, ובן היתר, כתב: "לא זו בלבד שהמשיבים הגישו כנגד המבקש כתב אישום פקטבי, חסר בסיס פלילי מלכתחילה, וגורמים ביודעין ובמכוון לסחבת חריגה וקיצונית בהליך בתיק העקרי, הם מונעים במכוון מהמבקש גישה לחומר חקירה אשר נועד לצורך מיצוי הגנתו".
במקרה השני, הגיש המערער, כמייצג, לבית-משפט לעינייני תעבורה בבאר-שבע, במסגרת תיק 6235/09, "בקשה דחופה לשיחרור מייצוג", בגדרה כתב: "הח"מ אינו נאיבי ומודע לכך כי בפעולה שנבחרה על ידו לעיל, יש בכך לגרום לכב' הנשיא מיכליס, כב' הנשיאה בינייש, כב' מנהל בתי המשפט משה גל ושופטים רבים במחוז דרום, סיפוק רב, שכן בדרך זו, המתנהלת מזה כשנתיים, בבתי משפט במחוז הדום, שופטים חברו בקליקה ויישרו קו נגד הח"מ, בכל דרך אפשרית, לרבות בנתינת החלטות משיקולים זרים, השתת הוצאות עונשיות, הגשת 14 פרטי אישום בקובלנה אחת ללישכת עורכי הדין, תפירת תיק פלילי ועוד, מתוך מטרה לפגוע בעבודתו של הח"מ נגדם. מי ייתן ויתקיים הכלל 'ייכרתו אויביי ומבקשי רעתי', אמת, צדק ויושרה תהא דרכם".
במקרה השלישי, המערער פנה, במכתב מיום 27.1.10, ליועץ המשפטי לממשלה, נשיאת בית-המשפט העליון, מנהל בתי-המשפט ושר המשפטים, בבקשה להורות על חקירה פלילית נגד השופטים גיל **** וסבין כהן בגין חשד לשחיתות, קבלת טובות הנאה, הטיית משפט, שבוש הליכי משפט וניצול לרעה של תפקיד צבורי.
אלו מקצת אמירותיו במכתב: "מרבית השופטים בבתי המשפט במחוז הדרום מצאו פורקן ללכת בדרך הרע והתרחקו מהאמת"; "שופטים אינם חוששים ממרות הדין שכן אין כל מרות על מי שאינו כפוף למרות כלשהיא בודאי לא מרות הדין שאינה משפיעה על פעולותיו לטוב או לרע", "מרבית השופטים במחוז דרום נגועים בשחיתות. שחיתותם נובעת בעיקר ממתן החלטות שרירותיות, מזיגה אל הרע, חפוש סיפוק אישי וכבדו עצמי, אגו מנופח, טובות הנאה, עבדוה קלה ללא יחס הגיוני לשיעורה, אשר על אלה נאמר כי הן סוג של שחיתות וחוסר התאמה מוחלט לתפקיד השפוטי".
לאחר דברים אלו, הגישה ועדת האתיקה קובלנה נגד המערער לפי סעיף 63 לחוק לישכת עורכי הדין, תשכ"א- 1961 (להלן- החוק), לבית הדין המחוזי, בגין עבירות של פגיעה בכבוד בית המשפט, לפי כלל 32 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), תשמ"ו- 1986 (להלן- כללי האתיקה); היתנהגות שאינה הולמת את מיקצוע עריכת הדין, לפי סעיף 61(3) לחוק; ופגיעה בכבוד המיקצוע, לפי סעיף 61(3) לחוק.
...
כללי
לפניי ערעור על פסק דינו של בית-הדין המשמעתי הארצי של לשכת עורכי הדין (להלן- בית-הדין הארצי) בתיק בד"א 19/19, ללא שנושא תאריך חתימה והומצא למערער, לדבריו, ביום 28.8.2019 (עורכי הדין אב"ד עו"ד איתן צחור, עו"ד בנימין לבנטל ועו"ד טייף דיאא), במסגרתו נדחה ערעורו של המערער על פסק דינו של בית-הדין המשמעתי המחוזי של לשכת עורכי הדין- מחוז דרום (להלן- בית הדין המחוזי) בתיק בד"מ 10/11 מיום 3.2.2019 (עורכי הדין אב"ד עו"ד שי פוירינג, עו"ד לילך אוהל מסנר, עו"ד איילה ביטון).
בנסיבות אלו, סבורני כי יש להקפיד הקפדה יתירה על שיח מכבד כלפי המותב היושב בדין וכלפי הצד שכנגד, במיוחד בין כותלי בית המשפט, ואיני מוצא צידוק לאמירות בסגנון אחר.
סוף דבר, לא שוכנעתי, כי נפל פגם בפסק הדין המצדיק את התערבותו של בית המשפט.
אשר על כן, הנני דוחה את הערעור.