מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירת מס: מאסר או עבודות שירות

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כפי שאני מסביר כרגע לנאשמים, החלטתי לשלוח אותם לממונה על עבודות שירות, אין בה משום הבטחה או ציפייה שהעונש יהיה מאסר או עבודות שירות; אם כי, חזקה עליהם שהם קראו את גזר הדין שנתתי לגבי נאשם 3, והם מבינים ששם העונש שגזרתי היה מאסר בעבודות שירות.
מאידך גיסא, עומדים אופי וחומרת העבירות והתייחסותו המטשטשת מודעותו לפליליות של ביצוע העבירות בעת ביצוען, עמדתו ההגנתית ביחס ליכולת להתבונן על היתנהלותו בשלב זה. לאור האמור לעיל, אנו ממליצים על בחינת התאמתו להטלת ענישה של מאסר שירוצה בעבודות שירות, לצד הטלת מאסר על תנאי.
בפועל, הוטל על הנאשם עלמי עונש של עשרה חודשי מאסר, לא רק על שלוש עבירות של מתן שירות להתאחדות בלתי מותרת (שלגביהן נקבע מיתחם עונש הולם של 4 עד 18 חודשי מאסר), אלא גם על חמש עבירות מס של השמטת הכנסה מדו"ח, וכן שש עבירות של קיום פנקסים כוזבים (אשר לגביהם נקבע מיתחם עונש הולם של 5 עד 18 חודשי מאסר, כאמור בפיסקה 24 לגזר הדין הנ"ל)).
...
בנסיבות אלה, אין מנוס אלא לכתוב גזר דין חדש, שבעיקרו יהיה כמעט העתקה של גזר הדין של נאשם 3.
למרות זאת, מאחר והנושא לא קיבל חידוד מספיק ברור בטיעוני הצדדים, וביחס לנאשם 3 נקבע קנס יחסית נמוך של 2,000 ₪, להיקף עבירות קטן לאין שיעור מזה של נאשם 1, החלטתי להעמיד את הקנס על סך של 30,000 ₪, שהוא מתקרב לסכום שקיבל הנאשם 1 (וזאת באופן נומינאלי, שכן אם היה מדובר על סכומים מוצמדים היה הסכום גבוה יותר), מבלי להתקרב למטרת הקנס האמורה בסעיף 63 לחוק העונשין הנ"ל. אשר ליחס שבין נאשם 1 לבין נאשם 2, הגעתי למסקנה, כי לאור הפער בתקופת ביצוע העבודות של שניהם, ולאור ההפרשים שבין מספר הביקורים של שניהם, ומספר האגרות שהעבירו שניהם (הכל כפי שמפורט בפסקאות 37-39 לעיל), ראוי להעמיד את הקנס על שליש מן הסכום שייקנס נאשם 1, דהיינו: 10,000 ₪.
סיכום בהתחשב בשיקולים שפורטו לעיל, ובהביאי בחשבון את תקופות המעצר של שני הנאשמים 1 ו-2, כל אחד לפי הימים שהיה במעצר, וכן את תקופת מעצר הבית, אף כאן כל אחד לפי התקופה שהיה נתון בו, אני גוזר על נאשם 1 את העונשים הבאים: מאסר של תשעה חודשים (בניכוי ימי מעצרו).
אני גוזר על הנאשם 2 את העונשים הבאים: מאסר של ששה חודשים (בניכוי ימי מעצרו).

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עיון בפסיקה מלמד כי מלמד כי על נאשמים שביצעו עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות דומות נגזרו, ככלל, עונשים שכללו רכיב מהותי של מאסר בפועל או בעבודות שירות.
עיון בפסיקה מלמד כי בגין עבירות דומות נגזרו, ככלל, עונשי מאסר בפועל, בשל הצורך לבכר שקולי גמול והרתעה על פני נסיבות אישיות, לנוכח הקלות הרבה בבצוע עבירות מס, הרווח הכספי הגדול שבצדן והקושי לאתר את מבצעיהן.
...
העלמת כספי מיסים כמוה כשליחת יד אל הקופה הציבורית, הפוגעת, בסופו של דבר, בכלל תושבי המדינה.
מצאתי לגזור את הנאשם עונש אחד בגין כלל העבירות ואני גוזרת עליו את העונשים הבאים: 16 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין מדיניות הענישה, בדרך כלל יגזור בית המשפט  עונש ממשי, הכולל פעמים רבות מאסר  לריצוי בפועל או בעבודות שירות לצד קנסות ומאסר מותנה מרתיע.
בחלק מהמקרים, כאשר המדובר בעבירות של אי דיווח או אי קיום דרישה אשר שבוצעו בשיטתיות או בהקף ניכר, נקבע הרף התחתון של מיתחם הענישה על עונש מאסר לריצוי בעבודות שירות והעליון מאסר ממשי לתקופה שאיננה מבוטלת, ראו עניין יצחקיאן ורע"פ 4323/14 מולדובן נ' מדינת ישראל (26.06.2014) (להלן: "עניין מולדובן") וכן עפ"ג 28376-10-13‏ ‏יחזקאל נ' מדינת ישראל (18.12.2013) (להלן: "עניין יחזקאל") שם  נקבע מיתחם ענישה בין 3 – 8 חודשי מאסר לכל עבירה מבלי שהושת קנס על הנאשם, באותו עניין נקבע כי מיתחם העונש ההולם לעבירות של אי העברת נכויים הוא חודשיים ועד שבעה חודשי מאסר.
לנאשמים 3 ו-4 מאסר על תנאי למשך 6 חודשים, לתקופה של 3 שנים והתנאי שהנאשמים לא יעברו עבירת מס מסוג עוון.
...
לאחר שבחנתי את העבירות ומשך התקופה בה בוצעו וכן את כלל הנתונים אשר פורטו לעיל, ובכלל זאת את עמדת המאשימה לפיה במקרה של הסרת מחדל בגין כל אירוע ואירוע (כהגדרת המאשימה אירוע הוא עבירה) עמדת המאשימה היא לעונש בתחתית המתחם, קרי, מאסר מותנה, מצאתי להעמיד את מתחם העונש ההולם ביחס לעבירות אי הגשת דוח במועד, הכוללת את עבירות הניכויים לאותה שנת מס בין מאסר מותנה לבין 10 חודשי מאסר בפועל, ובאשר לאי הגשת דוחות אישיים ואי קיום דרישה בין מאסר מותנה לשמונה חודשי מאסר בפועל.
במאמר מוסגר אציין כי לו הייתי מוצאת להיעתר לבקשתם, היה מקום להחמיר ברכיבי הענישה האחרים ובכלל זאת בעונש המאסר אשר יקבע.
לאחר כל אלה, אני גוזרת על הנאשמים את העונשים כדלקמן: לנאשמים 3 ו-4, מאסר לתקופה של שישה חודשים שירוצה בדרך של עבודות שירות בהתאם להמלצת הממונה על עבודות השירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עיון בפסיקה מלמד כי בגין עבירות מס בהיקפים דומים הוטלו עונשי מאסר בפועל או בעבודות שירות, לצד מאסר מותנה וקנס.
...
אני סבורה כי צירוף נסיבות זה מקים הגנה מן הצדק, אשר הגם שאינה מובילה למסקנה כי יש לבטל את כתב האישום, מצדיקה, במקרה דנן, חריגה לקולא ממתחם העונש ההולם, הימנעות מהטלת עונש של מאסר בעבודות שירות והקלה בגובה הקנס שייגזר.
לנוכח האמור לעיל אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: שלוש- מאות שעות שירות לתועלת הציבור בהתאם לתוכנית שקבע שירות המבחן.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקש צירף לתיק העקרי שני תיקים שעניינם עבירות מס לפי התאור הבא: בין השנים 2009-2005 צמחו למבקש הכנסות מעיסוקו כקבלן עבודות בנייה ושיפוצים, והוא לא הודיע לפקיד השומה על עסוקו; לא ניהל פנקסי חשבונות ורשומות בנוגע לעיסוקו; העלים את כל הכנסותיו מעיסוקו מפקיד השומה ולא הגיש דו"חות על הכנסותיו מעיסוקו.
המבקש הורשע, לאחר הודאתו, בבצוע העבירות שיוחסו לו. מחוות דעתו של הממונה על עבודות שירות עלה כי המבקש מתאים לעבודות שירות, וכי במאסר שריצה בעבר בעבודות שירות, נעדר פעמים רבות.
עוד הוסיף כי קדם למעשי המבקש תיכנון מוקדם, אשר המבקש לקח בו חלק מרכזי; כי שווי הרכוש שהיתקבל במירמה משמעותי, וחלקו הושב למתלוננים; וכי מדיניות הענישה הנוהגת מצביעה על הטלת מאסר בפועל או בעבודות שירות.
...
לפיכך, נקבע כי אין מנוס מהטלת עונש מאסר לריצוי בפועל, זאת אף בראי קשייו לקבל אחריות מלאה על מעשיו.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
לכך אוסיף, כי בנסיבות ענייננו, הותרת עונש המאסר לריצוי מאחורי סורג ובריח ולא בעבודות שירות, יש בה משום אמירה ערכית נכונה ואין מקום להתערב בה. סוף דבר, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית, וממילא, נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו