מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירת מהירות של 167 קמ"ש במקום 90 קמ"ש

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפני בקשה לביטול פסילה מנהלית, לביטול פסילתו המנהלית של המבקש מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 30 ימים החל מיום 1.3.21, לאחר שיוחסה למבקש עבירה של נהיגה במהירות מופרזת – מהירות של 167 קמ"ש בדרך שאינה עירונית עם שטח הפרדה בנוי בה מותרת מהירות מירבית 90 קמ"ש בכביש 65 ק"מ 22 ממזרח למערב בשעה 00:55–בנגוד לתקנה 54(א) לתקנות התעבורה, שנאכפה באמצעות מכשיר ממל"ז. לאחר שימוע שנערך למבקש בפני קצין מישטרה, החליט קצין המישטרה לפסול את המבקש מהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 30 יום.
מעיון בתיק החקירה עולה, כי, השוטר רשם בדו"ח הזמנה לדין וכתב אישום: כי "אני במושב נהג בניידת סקודה כחול לבן 206 סטאטי בירידה בכביש שירות מתחנת עירון לכביש 65 מערב שחזית הניידת לצפון מערב בכביש 65 למערב כביש בינעירוני חד סיטרי עם שטח הפרדה בנוי בעל שני נתיבים לכל כיוון בלי תמרורי שינוי מהירות, חלון דלת נהג פתוח אני מפעיל ממל"ז תנועה מיתרחקת כלפי התנועה שנוסעת למערב הבחנתי ברכב הנל שנע בודד בכביש בנתיב ימני מבין שניים לישר למערב. כיוונתי את הנקודה האדומה שבעינית הכיוון למרכז אחור הרכב הנל. אחור הרכב הנל גלוי בשלמותו ובבירור שדה ראיה נקי ביני לבין הנל ללא כל הפרעה או מיכשול לזרתי את הנל אשר נקלט במהירות של 172-קמ"ש במקום 90 קמ"ש ובמרחק 68.9 מטר מיד יצאתי אחרי הרכב הנל תוך הפעלת אמצעים ראיתי ששלושת אורות בלם אחורי של הרכב הנל נדלקו סימנתי לרכב הנל עם אורות חזית הניידת צמצמתי טווח לרכב הנל לפני צומת ערערה וכרזתי לנל לעצור הרכב הנל נעצר בשול ק"מ 20.8 תוך שמירה על קשר עין רצוף ממדידת הרכב הנל ועד עצירתו המוחלטת, נהג לבדו,". השוטר ציין גם, כי "תאורת כביש עובדת, ראות טובה, מזג אויר נאה ללא ערפל וללא גשם. לציין ממדידת הרכב הנל ועד עצירתו המוחלטת הרכב הנל היה בודד בכביש". עוד צוין בנספח א' לדו"ח, כי היה קו ראייה נקי מהפרעות בין המפעיל לבין רכב המטרה, ההפעלה נעשתה כלפי רכב המטרה שכל חלקיו הניתנים להראות גלויים לעיני המפעיל, כי מרגע זהוי הרכב ובמהלך כל המדידה נקודת הכיוון האדומה כוונה לאיזור מרכז הרכב, כי היה קשר עין רצוף בין המפעיל ורכב המטרה עד לעצירתו, וכי טווח גילוי רכב המטרה היה 68.9 מטר כשהרכב הנמדד היה בנתיב ימין מתוך 2 נתיבים כשהוא בתנועה מיתרחקת, וכי בעת הבדיקה לא ירד גשם, שלג ולא היה ערפל, וקטע האכיפה מואר בתאורת רחוב, לפחות 300 מטר.
...
בעת מסירת הדוח לנהג נרשמה תגובתו "אין סיכוי, לא מרגישים מהירות ברכב הזה"; ובשימוע עצמו טען המבקש, כי "...אני גם לא מאמין שנסעתי במהירות הזו. אני ממש מצטער מאוד." שקלתי טענות ב"כ המבקש בדבר הקשיים בראיות, ואני סבורה כי אין בטענות אלה כדי לכרסם בקיומן של ראיות לכאורה הנדרשות בשלב זה של ההליך.
לא נעלמה מעיני העובדה, כי עברו התעבורתי של המבקש אינו מכביד, ובותק נהיגה משנת 2014 צבר המבקש לחובתו 5 הרשעות קודמות, מלפני מספר שנים, וללא עבר דומה; אולם אני סבורה כי אין בכך כדי לבטל את המסוכנות הנשקפת מן המבקש, לאור חומרת העבירה ורף החריגה, כי הרי מי שנוהג במהירות העולה ב- 77 קמ"ש מהמהירות המותרת במקום יוצר סיכון רב הן לעצמו והן למשתמשים בדרך; וזאת בשילוב עם נסיבות ביצוע העבירה לפיהן טען המבקש כי "לא מרגישים מהירות ברכב הזה". נסיבות אלה, לנוכח חומרת העבירה ומסוכנותה לנהג עצמו ולמשתמשי הדרך, מלמדות על מסוכנות ממשית.
לסיכום - לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים בתיק שבפני; כאשר לא נעלם מעיני כי הפסילה המנהלית אינה מקדמה על חשבון העונש, וכי אין מדובר בהחלטה בינארית של 0 או 30; לא מצאתי כי נפל פגם בשיקול דעתו של קצין המשטרה אשר הורה על פסילת רישיון הנהיגה של המבקש.
המדובר בתקופת צינון ראויה, ולא שוכנעתי כי יש בפני נסיבות אשר מצדיקות ביטול או קיצור הפסילה המנהלית.
וראו דברי בית המשפט בע"ח (מחוזי חיפה) 31129-08-19 כבהא נ' מדינת ישראל, 15.8.19: "דומה כי התערבות של בתי משפט בהחלטות מנהליות של קציני משטרה צריכה להיות מידתית ולא על דרך השגרה ורק אם נפל פגם מהותי ומשמעותי בהחלטת קצין המשטרה. בתי המשפט אינם אמורים לשים עצמם במקום הרשות המנהלית." אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך בקשה לביטול - פסילה מנהלית (בפ"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקש נהג במהירות של 167 קמ"ש, במקום בו המהירות המותרת היא 90 קמ"ש. בעיניין שגיב, ציין בית המשפט העליון לעניין מסוכנות המשיב כי לעברו התעבורתי המכביד התווספה גם חומרתה של העבירה שבנידון, שבגדרה נסע המשיב, לכאורה במהירות החורגת בלמעלה מ-70 קמ"ש מן המותר.
"נסיבות אלה", צויין, "מצביעות על מסוכנותו של המשיב לנוסעים בדרך ולהולכי רגל." לעניין עברו התעבורתי של המבקש - המבקש, נוהג משנת 2008, וצבר לחובתו 13 עבירות, לרבות, 3 עבירות בגין נהיגה במהירות מופרזת, האחרונה מיום 7.11.17.
...
סבור אני כי ככל שהדברים נוגעים למדרג הראייתי הנמוך יותר של ראיות לכאורה, ניתן להסתפק בבדיקות השגרתיות המבוצעות על-ידי המשטרה, לפני ואחרי כל משמרת ואחת למספר חודשים, בהתאם להנחיות היצרן, כדי לקבוע כי בעניינו של המשיב קיימות ראיות לכאורה לאשמתו בעבירה המיוחסת לו. לכך יש להוסיף גם את היותה של מהירות הנסיעה המיוחסת למשיב גבוהה במיוחד, דבר המפחית את החשש מפני טעות במדידת הממל"ז לגבי עצם נהיגתו במהירות גבוהה מן המותר, וכן עדויות השוטרים שנכחו ב"שטח" בעת האירועים ושמרו, לטענת המדינה, על "קשר עין" רצוף עם המשיב לאורך נהיגתו".
לאחר שעיינתי בנסיבות ביצוע העבירה ועברו התעבורתי המכביד של המבקש, הכולל 3 עבירות בגין נהיגה במהירות מופרזת, ותאונת דרכים, מצאתי מהמשך נהיגתו של המבקש נשקפת מסוכנות לכלל משתמשי הדרך.
סיכום לאחר ששקלתי את מכלול הטענות והשיקולים, שוכנעתי, כי אין בפני נסיבות המצדיקות ביטול פסילת רישיונו של המבקש, או קיצור התקופה, ומצאתי, כי לא נפל פגם בשיקול דעתו של קצין המשטרה אשר הורה על פסילת רישיונו של המבקש.
סוף דבר, הריני דוחה הבקשה.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה: מודיעה על תיקון כתב האישום באופן שירשם: *)מהירות של 157 קמ"ש במקום 167 קמ"ש. החלטה כתב האישום יתוקן על פי הודעת ב"כ המאשימה בכתב ידה.
גזר-דין הנאשם הורשע על פי הודאתו לאחר שחזר בו מכפירתו ובמסגרת הסדר טיעון באישום המתוקן בגין עבירת מהירות של 157 קמ"ש במקום 90 קמ"ש. נכון להיום מדובר בחריגה של 17 קמ"ש מעל הברירה.
...
הכרעת הדין הנני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום המתוקן.
לאחר שבחנתי את הנתונים הנ"ל מצאתי לכבד את ההסדר ולגזור על הנאשם: קנס אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1500   ₪.

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החלטת בית משפט קמא בהחלטת בית משפט קמא צוין, כי בקשת המשיבה לפסילת העורר עד תום ההליכים נגדו הוגשה לאחר שנתפס העורר נוהג במהירות של 167 קמ"ש במקום בו מותרת מהירות מירבית של 90 קמ"ש, עבירה מיום 25.1.15.
...
משהגעתי לכלל מסקנה כי מכשיר הדבורה אינו נהנה מחזקת אמינות, אני קובעת כי צריכה היתה התביעה להוכיח את אמינות ממצאיו באמצעות חוות דעת מטעמה.
לכל האמור לעיל יש להוסיף את דו"ח זכרון הדברים להפעלת מכשיר ה"דבורה", שנערך ע"י השוטר והמלמד לכאורה בדבר ביצוע בדיקות תקינות של המכשיר ע"י השוטר בתחילת המשמרת ובסיום המשמרת, כמו גם בדבר סימון ופירוט כל הסעיפים הנדרשים לצורך וידוא תקינות המדידה של המכשיר.
סיכומו של דבר, אני דוחה את הערר בתיק זה. המזכירות תמציא החלטה זו לב"כ הצדדים.

בהליך בקשה לפסילה עד תום ההליכים (בפ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

כנגד המשיב הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של נהיגה במהירות של 167 קמ"ש בכביש בו מותרת מהירות מירבית של 90 קמ"ש .
ר' למשל ע"פ 4357/07 לאון נ' מדינת ישראל , כב' השופט הנדל , אשר היתייחס לעבירת מהירות של 160 קמ"ש ולתוצאות העלולות להיתקבל בשל נהיגה במהירות של 160 קמ"ש במקום 90 קמ"ש המותרים בחוק.קל וחומר במקרה אשר לפניי.
...
מבלי להתעלם מטענות ב"כ המשיב בדבר מיקום המדידה ביחס למיקום העצירה ושאלת קיומו של קשר עין, אני סבורה כי טענה זו מקומה להיבחן במסגרת ההליך העיקרי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו