מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירת זיוף על ידי עובד ציבור

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הטענות כאילו הנתבע עבר עבירה של זיוף מיסמך על ידי עובד ציבור, אין בה ממש והיא גם מהוה הרחבת חזית.
...
לסיכום לצערי, תוך כדי ניהול תיק זה, נחשפתי למערכת יחסים עכורה בין חברים ביישוב קטן.
לאור כל המפורט לעיל לפיו לא עלה בידי התובעת להוכיח את תביעתה, הן התביעה בעילת לשון הרע והן התביעה בעילות הנזיקיות ולפיכך אני דוחה את התביעה.
  התובעת תשלם את ההוצאות תוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

החומרה היתרה במעשי הנאשם נובעת מטיב העבירות שבהן הורשע (ריבוי עבירות של קבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 415 סיפה לחוק העונשין, שהעונש לצד כל עבירה הוא חמש שנות מאסר, וריבוי עבירות של שימוש במסמך מזויף בכוונה לקבל באמצעותו דבר, לפי סעיף 420 לחוק העונשין, שהעונש לצד כל עבירה הוא שלוש שנות מאסר), לעומת העבירה שבה הורשעה לוי (הפרת אמונים על־ידי עובד ציבור, לפי סעיף 284 לחוק העונשין – שהעונש לצידה הוא שלוש שנות מאסר), והעובדה שהנאשמים שילשלו לכיסם רווחים מבצוע העבירות.
...
ואולם, הפרמטרים הללו, שבמקרה דנן הם בעלי השפעה כבדה מאוד, מביאים אותי למסקנה שבמקרה דנן, העונש הכולל שיש להטיל על הנאשם הוא 30 חודשי מאסר בפועל.
לנוכח האמור, אני קובעת שהנאשם ישלם פיצויים רק לשני החסויים שעודם בחיים, והם ש.מ ו-ב.ש, בסכומים שאפרט להלן.
סיכום על יסוד כלל השיקולים שפירטתי לעיל, החלטתי להטיל על הנאשמים את העונשים הבאים: הנאשם: מאסר בפועל בן 30 חודשים; מאסר בן 8 חודשים, אך הנאשם לא יישא עונש זה אלא אם בתוך שלוש שנים מהיום יעבור עבירה שבה הורשע מסוג פשע; מאסר בן 4 חודשים, אך הנאשם לא יישא עונש זה אלא אם בתוך שלוש שנים מהיום יעבור עבירה שבה הורשע מסוג עוון; קנס בסך 80,000 ₪, או 6 חודשי מאסר תמורתם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בע"ע (ארצי) 3831-05-20‏ ‏ להב גופר - שרון לוי‏, אישר בית הדין הארצי לעבודה פסק דין שקבע פיצוי של 60,000 ש"ח בגין 3 פרסומים שונים שכללו טענות לבצוע עבירות של זיוף על ידי התובע.
כן ניתן לציין פסק דין שניתן בתא (ת"א) 54456-03-18‏ ‏ עמרי ליפשיץ נ' משה מנור בו נפסק פיצוי בסכום של 100,000 ש"ח בשל פרסומים שייחסו לתובע עבירות פליליות בתחום מירמה, גניבה ומעילה בכספי ציבור וכן פסק דין שניתן בת"א (ת"א) 1701/94‏ ‏ אמליו פלוס נ' דינה חלוץ שבו נפסק פיצוי בסכום של 100,000 ש"ח בשל פירסום בעתון אשר ייחס לתובע גניבת מיליוני שקלים מכספי המדינה.
...
כמו כן ,עילות התביעה מכוח חוק המחשבים נדחות משלא מצאתי כי מתקיימת עילת תביעה בהיעדר קביעה של המחוקק כי עילות אלו מקימות עוולה אזרחית.
יתר עילות התביעה נדחו מהטעמים המפורטים לעיל במסגרת הדיון.
נוכח התוצאה שאליה הגעתי לפיהן התביעה והתביעה שכנגד התקבלו באופן חלקי בלבד, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך ערעור על בית דין למשמעת (עב"י) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין קבע כי בנסיבות העניין, בשים לב לאישומים שבהם הורשע המערער, לא ניתן להמנע מפיטוריו, וזאת בראש ובראשונה בשל ההרשעה בעבירות שבאשום השני, בדבר זיוף מסמכים ובכללם, מסירת דיווחים כוזבים על נסיעות ברכבי האיגום של המשרד; שבגדרם פגע המערער באמון שניתן בו על ידי הממונים עליו ועל ידי הציבור בכללותו, וכן פגע בתדמיתו של השרות הצבורי; המערער ניכשל בשלושה אישומים נוספים מהם עולה כי הקפדה על קיום הוראות הייתה ממנו והלאה.
ביחס לגזר הדין נטען על ידי המשיבה כי, בית הדין שקל את מכלול השיקולים, נתן דעתו לחומרת מעשיו של המערער, אשר הורשע בארבעה אישומים, ביניהם מקרים רבים של זיוף, שפגיעתם הייתה לא רק בשירות המדינה אלא גם פגיעה במישרין בעובד אזולאי, שבשל מעשיו של המערער נחשד ונחקר באזהרה על לא עוול בכפו; בית הדין נתן משקל לשנות העבודה הממושכות של המערער, מסירותו וחריצותו כפי שהדבר בא לידי ביטוי בעדויות האופי, וכן היתחשב בנסיבותיו האישיות הקשות נוכח מחלת אישתו.
...
בית הדין דחה את טענת המערער שלפיה הוא נדרש למלא את הדו"חות על ידי מנהל האגף במשרד מר פיני מיר (להלן "פיני") ככל העולה על רוחו; בית הדין מצא כי טענה זאת "חסרת כל ביסוס הקלוטה מן האוויר, ואשר הושמעה לראשונה רק במהלך עדותו בבית הדין"; המערער יכול היה לשחזר את הדו"חות על פי תכניות העבודה ונתוני החנייה, אולם, הוא חסך לעצמו את הטרחה הכרוכה בכך וכדבריו "לא היה בראש שלי... חיפשתי לעצמי חיים קלים"; המערער חזר וציין בפני הממונים כי הדו"חות לא מולאו כנדרש בשל העדר זמן לכך ולא בשל הנחייה שקיבל מפיני למלאם בדרך שמילא.
אשר לעונש שבגזר הדין: סבורני כי בצדק הדגיש בית הדין את החומרה במעשיו של המערער, בעיקר בכל הנוגע לאישום השני, ובהצטברותן של ההרשעות באישומים האחרים.
בנסיבות אלה, סבורני כי אין מקום להתערב בהחלטה על פיטוריו של המערער, וזאת חרף החומרה הידועה הכרוכה בעונש זה, הפוגע במקור פרנסתו של המערער והצורך לסיפוק והגשמה עצמית; אין גם מקום להתערב בפסילת המערער לשירות המדינה לתקופה מוגבלת עד הגיעו לגיל 60; עם זאת, וחרף הפגיעה המועטה שבדבר, סבורני כי בנסיבות המקרה כפי שצוינו לעיל, לא היה מקום לפגוע בגמלתו של המערער, ולפיכך, אני מחליט לבטל מרכיב זה בגזר הדין.
סוף דבר: הערעור נדחה, למעט לעניין ביטול הפגיעה בגמלתו של המערער שבגזר הדין, כמפורט לעיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לחובתו של המערער עבר פלילי בעבירות מירמה, זיוף ונשק.
ת"פ (מחוזי ב"ש) 60079-01-12 מדינת ישראל נגד עזריה [1.12.14]: ברקע גזר-הדין פרשה שעניינה במתן שוחד על ידי הנאשם לעובדי ציבור בדרגים בכירים, במטרה לקדם את ענייניו מול המועצה האזורית על ידי זכייה במכרזים וקבלת כספים שלא כדין, והנאשם הורשע על-יסוד הודאתו בשתי עבירות של מתן שוחד.
...
מערער 4 הורשע בעבירה של מתן שוחד (465 אלף ₪), בגין פרויקט נוסף, ולא קיבל בסופו של דבר תמורה, שכן הפרויקט לא יצא אל הפועל.
פסקי-דין אלו משקפים קשת מקרים רלבנטיים, כאשר לאחר ביצוע הבחנות מתבקשות, ובהתייחס לעונשים שניתנו במקרים דומים טרם תיקון 103 לחוק העונשין, המתחם לו טענה המאשימה הוא אכן מבוסס, ועל כן אני קובעת שמתחם העונש ההולם נע בין 14 – 30 חודשי מאסר בפועל לצד עונשים נלווים, לרבות עיצומים כספיים משמעותיים.
עם זאת סבורני, שמצבו הבריאותי לצד חלוף הזמן הניכר מאז ביצוע העבירות מאפשר התחשבות מסוימת (בבחינת חריגה מהמתחם מטעמים של שיקולי צדק) מעבר לעתירת ב"כ המאשימה, אשר ביקש במסגרת הסדר הטיעון להעמיד את עונשו של הנאשם ברף התחתון של המתחם שנקבע.
זאת, לצד כל הרכיבים הנלווים המוסכמים, לרבות חילוט של כ - 10 מיליון ₪ במלואם לטובת המדינה, כאשר הנימוקים לכך יפורטו בהחלטה נפרדת שתימסר גם היא היום, המהווה חלק בלתי נפרד מגזר-הדין זה. לאור כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: 12 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו: 16.11.15 - 17.11.15, 23.11.15 - 30.11.15; 10 חודשי מאסר על תנאי שלא יעבור בתוך 3 שנים מיום שחרורו עבירות שוחד לפי סימן ה' לפרק ט' לחוק העונשין; ניתן צו לחילוט כל הרכוש והכספים המפורטים בסעיף 6(ג) להסכם הסדר הטיעון (במ/2) לטובת המדינה לפי סעיף 297 לחוק העונשין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו