מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירת הספקת סמים מסוכנים לצעירים מתחת לגיל 18

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בת"פ 29109-03-14 הורשע המשיב, על פי הודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן, בשלוש עבירות של הדחת קטין לסמים מסוכנים; בשתי עבירות של אספקת סם מסוכן; בארבע עבירות של סחר בסם מסוכן; ובעבירה של החזקת סם לצריכה עצמית בלבד.
בית-משפט קמא קבע כי במקרה זה יש להשתמש בסמכות המאפשרת חריגה לקולא ממיתחם הענישה, "במקרה בו הנאשם השתקם או אם קיים סיכוי של ממש שישתקם". נקבע כי "לעיתים, השקום הוא שקום עצמי המתבצע דרך עבודה עצמית של הנאשם והמבוסס על כוח רצונו של האדם". צויין כי המשיב הנו אדם צעיר ומכור לשעבר לסמים מסוכנים, וכי כעת חש המשיב כשלון צורב בשל מעשיו, וזאת בעקבות ההליך המשפטי.
בית-משפט קמא קבע כי מלכתחילה היה העונש צריך לעמוד על החלק המרכזי של מיתחם הענישה ההולם, תוך חפיפה חלקית בין המתחמים השונים, אך כעת נכון יהיה להטיל על המשיב עונש המצוי מתחת לרף התחתון של מיתחם הענישה.
מבלי להקל ראש בחומרת העבירות, יש להתייחס לנסיבותיו של תיק זה – מדובר בקטינות שגילן מעל גיל 17 ואף קרוב לגיל 18 שנה.
...
לאחר שמיעת טיעוני ב"כ הצדדים, לא מצאנו מקום להתערב בתקופת המאסר שנגזרה על המשיב, מהטעמים הבאים: העבירה של הדחת קטינים לסמים אכן חמורה מאוד.
בנסיבות אלה, אנו מקבלים את הערעור בחלקו, וקובעים כי המאסר על תנאי שנגזר על המשיב, יחול על כל עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים, למעט החזקת סם לשימוש עצמי בלבד.
לגבי רכיב המאסר בפועל – הערעור נדחה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

         הנאשם הודה והורשע, במסגרת הסדר טיעון, בכתב אישום (כא/2 מתוקן בשנית) המייחס לו עבירות סחר בסמים באמצעות אפליקציית הטלגראס, כמפורט להלן: החזקת סמים שלא לצריכה עצמית – לפי סעיף 7(א) + 7(ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), תשל"ג-1973.
כן נימצאו מתחת להגה הרכב סמים מסוכנים במשקל שאינו ידוע.
  אישום שני ביום 7/10/18, בשעות הערב, ניכנס מ"ה לאפליקציית הטלגראס והתקשר באמצעותה עם שלומי לאספקת סם מסוכן מסוג קאנבוס.
באשר לנסיבות שאינן קשורות בבצוע העבירה, נטען כי נסיבותיו האישיות של הנאשם, ובהן גילו הצעיר בשעת ביצוע העבירות, העידר עבר פלילי ושיקולי שקומו, הובאו בחשבון במסגרת העונש לו עותרת המאשימה במסגרת הסדר הטיעון.
את העבירות ביצע הנאשם כשאך מלאו לו 18 שנים.
...
החלטתי לפיכך כי בנסיבות העניין ראוי לבטל את הרשעתו של הנאשם ולתת לו הזדמנות לשקם את דרכו.
סוף דבר 22.
       לאור כל האמור לעיל, אני מבטלת את הרשעתו של הנאשם על פי סמכותי בסעיף 192א לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, ומטילה עליו צו מבחן למשך 12 חודשים מהיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנאשם הורשע בעבירה אחת של החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיפים 7(א) + 7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים (נוסח חדש), תשל"ג-1973 (להלן: "פקודת הסמים המסוכנים"), ובשתי עבירות של הספקת סמים מסוכנים, עבירה לפי סעיפים 13 + 19א לפקודת הסמים המסוכנים.
במסגרת הסדר הטיעון, שלא כלל הסכמות עונשיות, הוסכם בין הצדדים, כי הנאשם יופנה לקבלת תסקיר שירות המבחן, לבקשת ההגנה ומאחר ובעת ביצוע העבירות היה מתחת לגיל 21, והצדדים יהיו חופשיים לטעון לעניין העונש.
משכך, עותרת המאשימה למיתחם ענישה כולל שנע בין שישה חודשי מאסר לבין 18 חודשי מאסר בפועל.
מאידך גיסא, אין המדובר במי שהתפרנס מהעיסוק בסמים, וניכר כי מעשי ההספקה נעשו בנסיבות חברתיות ולאנשים שהנאשם הכיר ושחפצו בהשגת הסם, עת היה הנאשם "בגיר צעיר", ללא תיכנון מיוחד ושלא למטרת הפקת רווח כספי ממשי.
...
לאור כלל האמור לעיל סבורני כי מתחם העונש ההולם ביחס לאירוע הראשון במקרה דנן נע בין עונש של"ץ ומאסר מותנה לבין עונש מאסר בפועל בן מספר חודשים שיכול וירוצה בעבודות שירות.
בהינתן המתחמים האמורים, החלטתי לגזור על הנאשם עונש כולל, וזאת בשים לב לטיב העבירות, למספרן, לתדירותן, לזיקה ביניהן, וליחס ההולם בין חומרת מכלול המעשים ומידת אשמו של הנאשם לבין סוג העונש והיקפו (סעיפים 40יג(ב) ו-(ג)).
לאור המקבץ האמור, ולאחר שנתתי דעתי לתיקון 113 לחוק העונשין ולטיעוני הצדדים, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר למשך 60 ימים, אשר ירוצה בדרך של עבודות שירות, בהתאם לחוות דעת הממונה מיום 24.10.17.

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם טוען לעונש: הנאשם יליד 93 רווק אשר מתכוון להקים מישפחה הנאשם הודה וחסך זמן שפוטי יקר כאשר לא הובטח לו כלום לעניין העונש, הנאשם קיבל אחריות גם בפני שירות המבחן, אם יש לו תיק שבמרכאות נולד כדי להגשים את מטרת תיקון 113 לחוק העונשין בכל הקשור להליכי שקום זה התיק, של **** רותם, בהקשר זה אני מפנה לתסקיר שירות המבחן ממנו עולה תמונה של ילדות לא קלה, מפאת צינעת פרטיותו של הנאשם לא אפרט, מפנה לעמוד 2 לאבחונים מהם סבל הנאשם בילדותו עד שנת 2008, מפנה לפיסקה שלישית עמוד שני, בגין 17 חווה ארוע טראומטי עליו דיבר מר אריה יקואל, חווה פיגוע ירי שהנאשם נכח במפגש עם המשפחות ההרוגות וזה הותיר את הנאשם בטראומה שממנה הוא סובל, שירות המבחן מיפרט את ההידרדרות במצבו של הנאשם מבחינת צריכת סמים, חבירה לחבורה שולית, אך ברגע מסוים הנאשם תפס את עצמו בשתי ידיים י דע והפנים שהדרך של הסמים לא תוביל אותו לשום מקום טוב רק תדרדר אותו ותפגע בו, במיוחד לאור דחיית בקשתו לשרות בצהל על רקע השמוש בסמים כפי שמפורט בעמוד 2 באמצע, אמנם הנאשם נדון בשני מקרים בגין נהיגה ללא רישיון נהיגה, במהלך התקופה האחרונה מאז הנאשם החל להסתבך בעבריות תנועה הוא היה בפקוח שירות המבחן, עבר שקום ארוך, עבר טפול, שירות המבחן מעיד על הצלחה שחוה הנאשם בטיפול שעבר, שירות המבחן מתרשם מהנאשם שהיה בשלבי גיבוש זהות עצמית שהביע רצון לשינוי, הנאשם גילה יכולת טובה בתחום התיפקוד והתעסוקה, סוף עמוד 2 לתסקיר, שירות המבחן מעיד על נאשם בעל יכולת טובה והתבודדות פנימית אשר עושה שימוש טוב ונכון בפגישות הטיפוליות, הנאשם שיתף את שירות המבחן ברגשותיו במחשבותיו הן בתחום השלילי והן מבחינה חיובית דבר אשר סיפק שירות המבחן את הכלים הנכונים, לעזור לנאשם והנאשם השקיע מאמצים רבים והדבר הביא לשינוי הדרגתי בדפוסי היתנהגות, שירות המבחן התרשם מנאשם שמגלה אחריות רבה, שמצליח בעבודתו, ומשתמש בעבודתו ככלי ליפתור קונפליקטים, היום באופן שונה ממה שהיה בעבר, הרבה יותר בוגר ובעל שיקול דעת וניסיון, שתי הרשעות קודמות של הנאשם היו אז שהיה מתחת לגיל 18, אז האישיות של הנאשם טרם התגבשה היום הוא יותר בשל יותר מבוגר יותר אחראי יותר מבין את הפסול במעשים, הנאשם לא ישב בחיבוק ידיים וחיכה להחלטת בימ"ש הוא עבד על עצמו שיקם את עצמו באופן שעומד בהסדר חוב לקרנית שהיא נשוא האישום השני, הנאשם הצליח להשיג רישיון נהיגה, מציג בפני בימ"ש את הרישיון.
כיום העבירה שבה הורשע הנאשם והיתה הרקע להסתבכותו הפלילית, היא לא תחזור על עצמה, הנאשם מחזיק כיום ברישיון נהיגה, ברור לו שהעבירה של ההתחזות היתה על רקע נהיגה בלי רישיון ולא מתוך אופי עברייני , מטעם הנאשם העידו שני עדי אופי מר אריה יקואל ואחיו של הנאשם מר יהודה שניהם העידו על נאשם בעל יכולות, לעזור לתמוך מר יקואל העיד על נאשם שהוא מלווה אותו שהוא מסייע לו שהנאשם על הדרך הנכונה היום, הלווי של מר יקואל מסייע לנאשם להתמיד, הוא רואה בו אחראי מבוגר שמכוון ועוזר, וזה מחבר אותנו לרקע גדילתו של הנאשם כפי שמפורט בעמוד הראשון כאשר הנאשם עזב את בית הוריו בגיל צעיר וכך גם אחיו יהודה, שגם עזב בשל שינוי באורך החיים.
בצד תאור נסיבות החיים המורכבות, שירות המבחן מיפרט בהרחבה את תהליך שקומו של הנאשם בהיבטים השונים, בכל הנוגע לשימושו בסמים מסוכנים, ובכל הנוגע לשיקומו התעסוקתי ולהיבטים הנוספים אשר מתוארים בתסקיר שירות המבחן.
...
בנסיבות אלה אני סבור כי יש לאמץ את המלצת שירות המבחן.
שירות המבחן אף ממליץ על העמדתו של הנאשם במבחן לתקופה של שנה, אני סבור כי אין די בתקופה זו, ולמותר לצין, כי אם הנאשם לא יעמוד בתנאי צו המבחן, יחזור הדיון לבית המשפט כאשר המאסרים המותנים יכולים ויהיו מופעלים בנסיבות אלה.
לנוכח כל האמור אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: מאריך מאסר מותנה בין 6 חודשים מתיק 43147-09-13 מיום 8/9/15 בשנתיים נוספות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

השרות חזר וחידד בהתרשמותו כי נוכח גילו הצעיר ונטייתו לטשטש היתנהלותו הבעייתית בעבירה ומתקשה להתייחס לקושי שמצריך היתערבות טיפולית, לא ניתן היה לבוא בהמלצה טיפולית בעיניינו.
מינעד הענישה בעבירות של אספקה וסחר בסמים ו/או החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית הוא תלוי הסוג והכמות שהוחזקה ו/או נמכרה והנו רחב.
עונשו של המבקש אשר היה בגיל 53, נעדר עבר פלילי, ומשתמש בסמים מסוכנים, נגזר ל 6 חודשי מאסר על דרך עבודות שירות, מאסר מותנה, קנס ופצוי, בנגוד להמלצת שירות המבחן אשר הייתה להמנע מהרשעתו.
בת"פ 51742-07-21 מדינת ישראל נ' אל עסלה ( 14.11.22) נקבע מיתחם עונש שבין מאסר קצר שיכול וירוצה בעבודות שירות ועד 12 חודשי מאסר בפועל, בנסיבות בהן נתפס הנאשם כשהוא מחזיק מתחת למושב האחורי ברכב בו נהג על כביש 40 לכיוון צפון, סמים מסוכנים מסוג קאנבוס במשקל נט של 0.600 גרם, שלא לצריכתו העצמית ועל מנת להעבירם לאחר ם לאחר.
כאן המקום להוסיף כי בכל הנוגע למקרים בהם דובר בהחזקת כמויות גדולות במיוחד, כמו למשל בת"פ 59015-12-21 מדינת ישראל נ' עזאזמה אליו הפנה ב"כ נאשם 1, שם אמנם דובר על החזקת כ 19 ק"ג סם קאנבוס שלא לצריכה עצמית ומתחם העונש נקבע בין 18 ל 36 חודשי מאסר בפועל, יש לומר החזקה הייתה בתוך מיתחם הבית ולא ברכב וכי לא נמצאה ראיה ישירה אף לא אינדיקאציה (מלבד כמות הסם) לכוונת סחר, כפי שנימצא במובהק במקרה הנידון לפני.
...
בנסיבות בהן הנאשמים הודו ברצונם ומטרתם למכור את כמות הסמים הגדולה בה החזיקו בצוותא חדא, היה מקום להחמיר עם מתחם העונש, ואולם, בהינתן כי מדובר בדברים אותם מסרו הנאשמים בפני שירות המבחן לא אעשה כן. סיכום כלל האמור, לאחר שקלול מכלול השיקולים הצריכים לבחינת מתחם העונש ההולם לעבירות אותן ביצע הנאשם בנסיבות ביצוען, סבורני כי מתחם העונש נכון כי ינוע בין 12 ל – 27 חודשי מאסר בפועל .
אשר לעונש פסילת רישיון הנהיגה, הרי בהינתן כי מדובר במי שהחזיקו כמות גדולה מאוד של סמים במטרה למכרה ברכב בו נמצאו – יש להיעתר לבקשת התביעה בהקשר זה, אם כי אביא בחשבון טענת ההגנה לחשיבות השתלבות הנאשמים מחדש במעגל העבודה והחיים וחיוניות רישיון הנהיגה לצורך כך. סוף דבר – לאחר שקלול מכלול השיקולים המתבקשים לבחינת עונשם של הנאשמים אני גוזרת על כל אחד מהנאשמים את העונשים הבאים: נאשם 1 12 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו על פי רישומי שב"ס. 10 חודשי מאסר על תנאי, למשך שלוש שנים ממועד שחרורו ממאסר, שלא יעבור עבירות סמים מסוג פשע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו