ערעור על הכרעת דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים בירושלים מיום 11.7.2022 (כבוד השופט ערן טאוסיג) בתיק חע"מ 61660-06-21, לפיה הורשעה המערערת בעבירה של "הנחת מיכשול ברחוב", לפי סעיף 39(א) לחוק עזר ירושלים (שמירת הסדר והניקיון), תשל"ח-1978 (להלן: "חוק העזר").
יתרה מכך, המערערת טענה בדיון בפני בית משפט קמא כי היא אמנית ומורה לאמנות והסבירה: "אני מאמינה שאמצעי המחשה הוא חלק בלתי נפרד מהפגנה וכי מילים לא מספיקות ולכן עשינו מיצג ששמו "אין הרס", זו מן בריכת גומי כזו שאנו עומדים בתוכה ולידה, זה כאילו מעיין אבל במרחב העירוני".
כך, למשל, נקבע בעע"מ 3829/04 ישראל טויטו, יו"ר עמותת "מכל הלב" – "ככר הלחם" העמותה לצימצום הפער החברתי בישראל נ' עריית ירושלים (6.12.2004), כי "זכות ההפגנה והמחאה אכן נגזרת מהזכות לחופש ביטוי, והיא אחד הביטויים הנעלים לרעיון כבוד האדם וחרותו... אולם הזכות לביטוי מחאה איננה זכות מוחלטת. היא כפופה, בראש ובראשונה לחובת הציות לחוק ולפעולה במסגרת הוראותיו. חירות הביטוי והמחאה אין פירושה פריקת עול ורסן... חופש המחאה כפוף להגבלות שנועדו לתכלית ראויה, המוטלות במידתיות הנדרשת. שקולי השמירה על הסדר והבטחון הצבורי, ובכללם מניעת מפגעים ומטרדים בשטחים צבוריים המיועדים לשימוש הציבור וסיפוק צרכיו הבסיסיים, הם בגדר שיקולים ראויים להטלת הגבלות כאמור. ואכן. חופש הביטוי וחירות ההפגנה והמחאה כפופים לאינטרסים שעניינם שמירה על סדר צבורי, ובכלל זה הגנה על זכות הציבור להשתמש בשטחים צבוריים לתכלית שלה נועדו בלא הפרעה ובלא מפגע...".
נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כי הדו"ח האמור ניתן למערערת שלא כדין, והכרעת דינו של בית-משפט קמא מקובלת עליי.
...
כך, למשל, נקבע בעע"מ 3829/04 ישראל טויטו, יו"ר עמותת "מכל הלב" – "ככר הלחם" העמותה לצמצום הפער החברתי בישראל נ' עיריית ירושלים (6.12.2004), כי "זכות ההפגנה והמחאה אכן נגזרת מהזכות לחופש ביטוי, והיא אחד הביטויים הנעלים לרעיון כבוד האדם וחירותו... אולם הזכות לביטוי מחאה איננה זכות מוחלטת. היא כפופה, בראש ובראשונה לחובת הציות לחוק ולפעולה במסגרת הוראותיו. חירות הביטוי והמחאה אין פירושה פריקת עול ורסן... חופש המחאה כפוף להגבלות שנועדו לתכלית ראויה, המוטלות במידתיות הנדרשת. שיקולי השמירה על הסדר והביטחון הציבורי, ובכללם מניעת מפגעים ומטרדים בשטחים ציבוריים המיועדים לשימוש הציבור וסיפוק צרכיו הבסיסיים, הם בגדר שיקולים ראויים להטלת הגבלות כאמור. ואכן. חופש הביטוי וחירות ההפגנה והמחאה כפופים לאינטרסים שעניינם שמירה על סדר ציבורי, ובכלל זה הגנה על זכות הציבור להשתמש בשטחים ציבוריים לתכלית שלה נועדו בלא הפרעה ובלא מפגע...".
נוכח כל האמור לעיל, לא מצאתי כי הדו"ח האמור ניתן למערערת שלא כדין, והכרעת דינו של בית-משפט קמא מקובלת עליי.
אשר על כן, הערעור נדחה.
נוכח מהות הערעור ודחייתו, המערערת תשלם למשיבה הוצאות ההליך בסך 2,500 ₪.