לפני ערעור שהוגש לפי סעיף 51 לפקודת רופאי השיניים (נוסח חדש), התשל"ט – 1979 (להלן: "הפקודה"), על החלטת המשיב 2, כב' השופט (בדימוס) אמנון סטרושנוב, מיום 23/4/2023, שניתנה בהתאם לסמכות שהואצלה לו ע"י משיב 1, שר הבריאות, ושלפיה אימץ את המלצת המשיבה 3, ועדת המשמעת כהגדרתה בסעיף 47 לפקודה (להלן: "הועדה"), להתלות רישיונו של המערער לעסוק ברפואת שיניים לתקופה של 3 שנים החל מיום 21/5/2023.
עוד הדגישה הועדה בהמלצתה את חומרת מעשיו של המערער, ושקלה מנגד את הודאתו, הבעת החרטה והמניע שגרם לו לעשות כן, וכן הביאה בין שיקוליה את העובדה שמדובר באלימות במשפחה השונה מאלימות או תקיפה כלפי מטופל במרפאה, אך הדגשיה כי ההיבט האתי הרפואי אינו סובל היתנהגות מעין זו המתוארת בקובלנה, והסבירה כי חברי הועדה אינם יכולים לקבל כי מי שממונה על בריאות הציבור יהיה אלים ויסכן חיי אדם, ולכן החליטה להטיל אמצעי משמעת שיהא בו משום הרתעה למערער ולכל ציבור העוסקים ברפואה.
גם שבאותה החלטה החליט המשיב 2 לאמץ המלצת הועדה להטיל על ד"ר ויסבורט אמצעי משמעת של נזיפה בלבד.
חמור מכך, לטענת המערער המשיבים שגו בקביעתם העובדתית שלפיה המערער במשך 3 שנים הפעיל אלימות מינית כלפי המתלוננת! לטענת המערער, כתוצאה מאותה שגיאה ובהסתמך עליה יצרה הועדה השוואה בין חומרת המעשים המיוחסים למערער, לבין מקרה אחר של רופא אשר הורשע בבצוע עבירת אינוס חמורה אשר במסגרת ההליך הפלילי שהתנהל בעיניין נגזר עליו עונש של מאסר בפועל, מאחורי סורג ובריח, למשך 5 שנים, ובמסגרת ההליך המשמעתי שהתנהל כנגדו הוחלט להתלות את רישיונו למשך 3 שנים.
כן הגיש ב"כ המערער החלטה ודו"ח וועדה בעיניינם של שני רופאי שיניים – אב ובנו- ד"ר שאקר וד"ר עומר (הוגשו וסומנו כמוצג מע/2), אשר הורשעו בעבירות של הסגת גבול, תקיפה של מספר אנשים כולל אישתו של ד"ר עומר, וגרימת חבלות של ממש, היזק לרכוש והעלבת עובד ציבור ואשר נגזר דינם ל- 6 חודשי מאסר, ובעניינם שר הבריאות קיבל את המלצת הועדה והטיל על ד"ר שאקר 3 חודשי התלייה בגין עבירות האלימות ועוד שני חודשי התלייה בגין עבירות מס, ואילו על ד"ר עומר הוטלו 3 חודשי התלייה בשל עבירות האלימות.
הלכה היא, כי בית המשפט לא יתערב בהחלטה של ועדה מקצועית כל עוד לא נפלה בה שגגה חמורה, או שממצאיה אינם מעוגנים בחומר הראיות (ראו - ע"א 3425/90 ד"ר אלכסנדר פינסטרבוש נ' שר הבריאות, פ"ד מו(1) 321, (להלן: עניין "אלכסנדר"); ע"ש (מנהליים ת"א) 1066-09 ד"ר דן נגלר נווה נ' שר הבריאות – מדינת ישראל (פורסם במאגרים המשפטיים, 18.11.2010)).
...
איני מקבלת את טענות המשיבים שנושא עבירות מין כלל לא נלקח בחשבון על ידי הוועדה בעת שגיבשה את המלצתה בעניינו של המערער, שכן בסעיף 24 להמלצה, נכתב על ידי הוועדה 'ברחל בתך הקטנה', כי מסכת האירועים המיוחסים למערער דומים יותר בחומרתם לתקדים שעליו הצביע ב"כ הקובל בעניין רופא אחר שהורשע באונס, וזאת, לטעמה של הוועדה, בשל אופייה של האלימות שביצע המערער, ואשר נמשכה כ- 3 שנים וכללה אלימות מינית.
לאור המקובץ לעיל, ולאחר שהצבתי לנגד עיניי את מסכת העובדות שבגינן הורשע המערער, את המלצת הוועדה והחלטת המשיב 2, ואת הטיעונים המפורטים של שני הצדדים, בכתב ובעל פה, ובהתחשב בכלל הנתונים שנשקלו ע"י הוועדה, אלה שלקולא ואלה שלחומרא, ובהתחשב בתקופה שבה נמנעה מהמערער האפשרות לעבוד במקצוע רפואת השיניים, במהלך התקופה שבה שהה במעצר בית ובמהלך התקופה שבה ריצה את עונש המאסר שהוטל עליו בעבודות שירות, הגעתי לכלל מסקנה שיש מקום לקבל את הערעור במובן זה שתקופת התליית רישיונו של המערער לעסוק ברפואת שיניים תקוצר ותעמוד על תקופה של 6 חודשים, וזאת החל מיום 13/7/2023.
סוף דבר
הריני מקבלת את הערעור ומעמידה את תקופת התליית רישיונו של המערער לעסוק ברפואת השיניים על תקופה של 6 חודשים, החל מיום 13/7/2023.