מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עבירות מס הכנסה וערך מוסף: ערמה, השמטת הכנסות ומרמה

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

תמצית כתב האישום כתב האישום המקורי ייחס לשני הנאשמים אי רישום של מיזם המשחטה, מתחילתו עד סופו, והעבירות שיוחסו להם היו הן בתחום מס הכנסה והן בתחום מע"מ. להלן יובאו תמצית האישומים: אישום מס' 1 – שנת 2006 (השנה שבה החלה המשחטה לפעול), שלגביה יוחסו לנאשמים עבירות אלה, ביחס לתגמולים של 172,000 ₪ לפחות: (1) מירמה ערמה או תחבולה – עבירה לפי סעיף 220(5) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] (להלן – "הפקודה"); (2) מירמה או תחבולה – עבירה לפי סעיף 117(ב)(8) לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן – "חוק מע"מ"); (3) אי קיום דרישות – עבירה לפי סעיף 216(5) לפקודה; (4) אי הוצאת חשבונית מס – עבירה לפי סעיף 117(א)(13) לחוק מע"מ; (5) אי הודעה על תחילת התעסקות – עבירה לפי סעיף 215א(א) לפקודה; (6) אי רישום – עבירה לפי סעיף 117(א)(4) לחוק מע"מ; (7) השמטת הכנסה מדו"ח – עבירה על סעיף 220(1) לפקודה – נאשם 2 בלבד).
...
לעניין זה קבע בית משפט קמא, כי לאור העובדה שלנאשם 2 היה מנהל חשבונות ועסק בהובלות והוציא חשבוניות על שם ישיבות, כל זאת מוביל למסקנה כי "בהשמטת ההכנסה מהובלות שביצע עבור המשחטה, בהעדר כל הסבר המניח את הדעת מצד נאשם 2 הוא פעל מתוך כוונה להתחמק מתשלום מס, ועל כן מצאתי אותו אשם בעבירה המיוחסת לו לפי סעיף 220(1) לפקודה באישום הרביעי". שני הנאשמים זוכו מהעבירה לפי סעיף 220(5) לפקודה בגין השנה הנ"ל מחמת הספק, שכן סעיף זה שהוא סעיף סל הדורש להוכחתו מעשה מרמה, עורמה או תחבולה, שנעשו במזיד בכוונה להתחמק מתשלום מס, "מעורר ספק בנוגע לכוונת הנאשמים. ספק זה יש לפרש לטובתם. הנאשמים הפעילו וניהלו את המשחטה במשך מספר שנים בלי שדיווחו עליה לרשויות המס ומבלי ששילמו את המס המוטל עליהם על פי חוק. עם זאת וכפי שכבר צוין לעיל, המשחטה אינה עסק 'רגיל' הן במובן זה שפעילותה החלה כהתארגנות פרטית שהתפתחה במהלך השנים וצמחה לכדי עסק; והן במובן זה שהמשחטה משמשת גם אחרים – מלבד הנאשמים לשחיטות פרטיות. המועד המדויק שבו חל שינוי בפעילות המשחטה אינו ידוע. ב"כ המאשימה טענה כי עצם הסתרת פעילות המשחטה מהווה מעשה עורמה, מרמה או תחבולה מכוונה להתחמק מתשלום מס. ואולם, יתכן כי העדר הדיווח אינו מהווה הסתרה דווקא, שיש בה מרכיב של רמייה, אלא טעות בהתנהלות או בהבנת החוק, ולחלופין הסתמכות על יעוץ משפטי שגוי כפי שעולה מהודעת נאשם 2... שוכנעתי כי האלמנטים הנטענים של עורמה, מרמה ותחבולה וכוונת הזדון הנדרשים מביצוע עבירה זו לא הוכחו די הצורך, ועל כן, אני מזכה את הנאשמים מן העבירות לפי סעיף 220(5) המיוחסים להם באישום הרביעי, החמישי והשישי" (עמ' 164-163).
לאור זאת, עמדתנו לעניין ההרשעה – בעינה עומדת, ומבחינה זו נדחים הערעורים של שני הצדדים לעניין ההרשעה.
לאחר ששקלנו את טענות המדינה וטענות המערערים, הגענו למסקנה כי יש לדבוק בעמדתה העקרונית של המדינה – המתבססת על שורה ארוכה של פסקי דין של בית המשפט העליון ובתי המשפט המחוזיים והשלום – לפיה יש להטיל עונש מאסר בפועל, בגין עבירות מס, במיוחד בהיקפים הכספיים, ולאורך תקופות ארוכות, של שנים, כפי הנתונים בתיק זה. יש לזכור, כי יש הבדל באופי עבירות המס שבהן הורשע כל אחד מן הנאשמים.
הפתרון המאוזן שאליו הגענו, בנסיבות המיוחדות של תיק זה, תוך התחשבות בעקרונות של הענשת מעלימי מס בדרך של מאסר בפועל, ותוך דיפרנציאציה בין העלמת מס גרידא (כפי שהורשע הנאשם 1) לבין ביצוע ההעלמה בדרך של מרמה (כפי שנקבע לנאשם 2), והשוני לגבי הסרת המחדל, כאמור לעיל, הוא זה: עונשו של הנאשם 2 – יישאר על כנו – ובכך איננו מקבלים את עמדת המדינה לעניין החמרת העונש, על אף שמדובר בעבירה השייכת לרף הגבוה של עבירות המס, וזאת לאור הסרת המחדל המלאה של נאשם 2 בשלבים המוקדמים.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי המערער הורשע על יסוד הודאתו בכתב אישום מתוקן בעבירות לפי פקודת מס הכנסה: מירמה, ערמה או תחבולה (5 עבירות), השמטת הכנסות מדו"ח (2 עבירות), דו"ח וידיעות לא נכונות (2 עבירות), אי ניהול פנקסי חשבונות (5 עבירות), עבירות לפי חוק מס ערך מוסף (7 עבירות), ועבירות לפי חוק מס ערך מוסף (עבירות רבות).
...
משכך, הבקשה לחזור מהודאה נדחית וכך גם הערעור על הכרעת הדין.
לפיכך, בנסיבות דנן, העונשים שקבע בית משפט קמא מקובלים עלינו ולא מצאנו מקום להתערב בהם.
אשר-על כן, הערעור נדחה.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהכרעת-דין מיום 9.6.14 הורשע המערער, על-פי הודאתו, בעבירות שיוחסו לו בכתב-אישום מתוקן כדלקמן: שלוש עבירות של השמטת הכנסה מדו"ח – לפי סעיף 220(1) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש], התשכ"א-1961 (להלן – פקודת מס הכנסה או הפקודה); עבירה אחת של מירמה, ערמה או תחבולה – לפי סעיף 220(5) לפקודה; שש עבירות של מירמה או תחבולה – לפי סעיף 117(ב)(8) לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן – חוק מס ערך מוסף); וכן שש עבירות לפי סעיף 98(ג2)(4) לחוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג-1963 (להלן – חוק מסוי מקרקעין).
...
לאחר בחינת מכלול טיעוני הצדדים, סבורים אנו כי לא קמה עילה להתערב בגזר-דינו המפורט והמנומק של בית-משפט קמא, שכן העונש שהושת על המערער אינו סוטה באופן משמעותי מרמת הענישה הראויה, ואף מתיישב עם טווח הענישה שהציגו הצדדים בהסדר הטיעון.
נוכח חומרת העבירות הנדונות, הנזק שהן מסבות לאוצר המדינה, קלות ביצוען והקושי בחשיפתן ובאיתור מבצעיהן – מן הראוי להטיל בגינן עונשי מאסר בפועל ממושכים בצד קנסות כבדים; וככלל אין לאפשר ריצוי מאסר בעבודות שירות (ראו והשוו: רע"פ 7135/10 בעניין יגאל חן, לעיל; רע"פ 4684/12 יוסף גכלי נ' מדינת ישראל (14.6.12); רע"פ 7790/13 יצחק חיים נ' מדינת ישראל (20.11.13); רע"פ 1688/14 דוד כץ נ' מדינת ישראל (9.3.14); רע"פ 3998/15 פלוני נ' מדינת ישראל (28.6.15); ורע"פ 7773/16 יוסף חננאל נ' מדינת ישראל (26.10.16)).
על-יסוד האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך צו אחר (צ"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העבירות באישום השני: על יסוד העובדות המתוארות, הואשמו המשיבים 5-1 ו-7 בעבירות הבאות: המשיבים 2-1 בארבע עבירות של השמטת הכנסה מדו"ח, לפי סעיף 220(1) בפקודת מס הכנסה; המשיבים 1 ו-2 בשש עבירות, המשיבים 4-3 בארבע עבירות והמשיבים 5 ו-7 בשתי עבירות של מירמה ערמה או תחבולה, לפי סעיף 220(5) בפקודת מס הכנסה; המשיב 1 בארבע עבירות של מסירת אמרה או תרשומת כוזבת בדו"ח, לפי סעיף 220(2) בפקודת מס הכנסה; המשיבים 5-1 ו-7 בעבירה של אי דיווח על משלח יד, לפי סעיף 215א בפקודת מס הכנסה; המשיבים 5-1 ו-7 בעבירה של אי ניהול פנקסי חשבונות, לפי סעיף 117(א)(7) בחוק מס ערך מוסף; המשיבים 5-1 ו-7 בעבירה של מירמה או תחבולה בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 117(ב)(8) בחוק מס ערך מוסף.
...
טענה אשר מקובלת עליי מהטעמים שעליהם כאמור, עמדה המבקשת.
לפיכך, אפילו בסופו של דבר יוכח כי חלק מהמהמרים פעלו מול סוכן שלא היה כפוף למשיב 1, כפי שטענו באי-כוחו, עדיין היקף הלבנת ההון יעלה בהרבה על שווי התפוסים.
מתצהירו של אדם, מחקירתו וממכלול הראיות שהובאו בעניין הנדון, לרבות אלו שנטענו בסיכומי טענות הצדדים, עולות העובדות הרלוונטיות הבאות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

· עפ"ג (מחוזי-י-ם) 10063-09-17 כהן נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 1.5.2018)- שם נידון עירעורו של נאשם שהוטלו עליו 6 חודשי מאסר בפועל, מאסר מותנה וקנס בסך 22,000 ₪ בגין הרשעתו ב-5 עבירות של מירמה, ערמה או תחבולה – לפי סעיף 220(5) לפקודת מס הכנסה ; 4 עבירות השמטת הכנסות מדו"ח לפי סעיף 220(1) לפקודה; 5 עבירות של אי-ניהול פנקסי חשבונות ו- 5 עבירות לפי סעיף 117(ב)(8) לחוק מס ערך מוסף.
...
  בהתאם, אני סבור שמתחם הענישה במקרה שלפניי כולל הטלת מאסר בטווח שבין 6 ל- 18 חודשים, לצד קנסות מכבידים בשיעור של בין 25,000 ₪ ל- 80,000 ש"ח. העונש המתאים לנאשם הנאשם יליד שנת 1955, נעדר עבר פלילי, נשוי, אב לילדים וסב לנכדים.
לאחר שקלול כל הנתונים שלעיל, עם מידת החומרה של העבירות, שיעור ההעלמה בפועל ושיעור עבירת הניסיון, סבורני כי בפני נסיבות המצדיקות הטלת עונש מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות, לצד ענישה נלווית.
אשר על כן, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים: 9 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו