סיכומי הצדדים
בסיכומיו, הדגיש התובע את הנכות הצמיתה הגבוהה שנקבעה לו על-ידי הועדה הרפואית של המל"ל, המשקפת את נכותו התפקודית - כעובד כפיים, אשר עיקר עיסוקיו בעבודות פיזיות ועבודות חשמל.
את מעבריו המרובים בין עבודות טרם התאונה, הסביר התובע באופיין הטבעי של העבודות בהן עסק (עבודות דרך חברות כוח-אדם ועבודות קבלן), והדגיש כי בעקבות התאונה, חווה קושי לשוב ולהשתלב במעגל העבודה, תוך שהוא נאלץ לבצע עבודות שאינן תואמות את נכותו ומצבו הרפואי ובשכר נמוך באופן משמעותי - משכרו ערב התאונה.
...
מנגד טענו הנתבעים, כי התובע לא הביא כל ראיה להוכחת טענתו בנוגע לקשר סיבתי שבין פיטוריו לבין התאונה, ובהיעדר כל סיבה לכך שהתובע לא עבד במשך שנתיים, הוא אינו זכאי לפיצוי בגין ראש נזק זה.
עובר לתאונה עבד התובע בחברת "גומי תל-אביב בע"מ". מעיון במסמכי התובע, ובהתחשב בגילו ובשכרו עובר לתאונה, סבורני כי יש להעמיד את בסיס שכרו לעבר, על סך של כ-6,994 ₪.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, ובשים לב לשכרו של התובע ולשיעור הנכות הרפואית והתפקודית, בהתחשב בעובדה שבמהלך השנים הקרובות, יפגעו אלה במקורות הכנסתו של התובע ובכך יכפו עליו – מציאת מקומות עבודה חלופיים, אני קובע כי חישוב הפסדי השכר לעתיד, יערך בשים לב לפרמטרים הבאים:
גריעה מכושר ההשתכרות – 28%
בסיס שכר קובע לעתיד (משוערך) – 8,083 ₪
חודשי השתכרות לעתיד - 160
מקדם היוון – 131.74
100% אקטוארי - בשים לב לגילו ולנכותו של התובע.
סוף דבר
אשר על כן, תשלם הנתבעת לתובע סך של – 121,151 ₪ (המהווה 25% מסכום הנזק לפני ניכוי תגמולי המל"ל), בתוספת שכ"ט עו"ד בסך של – 15.21% ובצירוף אגרת משפט כפי ששולמה.