הצדדים חלוקים בנוגע לרציפות תקופת ההישתכרות של התובע לאורך כל שנת עבודה, וכן בנוגע להקף משרתו.
עוד טוען התובע, כי עבד שישה ימים בשבוע, לכל הפחות אימון אחד ביום ומשחק בשישי או בשבת, וזאת בנוסף למחנות אימונים בארץ ובחו"ל, משחקי גביה באמצע שבוע וכד'.
מאז חקיקתו של חוק החברות קבועה הדוקטרינה בסעיף 6(א) לחוק זה, הקובע (כפי שתוקן במסגרת תיקון מס' 3 לחוק החברות בשנת 2005) את הדברים הבאים:
"(1) בית משפט רשאי לייחס חוב של חברה לבעל מניה בה, אם מצא כי בנסיבות העניין צודק ונכון לעשות כן, במקרים החריגים שבהם השמוש באישיות המשפטית הנפרדת נעשה באחד מאלה:
שנית, מבלי לזנוח את האמור, ולמעלה מן הדרוש נציין כי לא שוכנענו כי הנתבע הסתיר נתונים אלו, שעה שעיון בתצהירו מעלה כי הנתבע בעצמו הצהיר כי: "6. בפועל, התובע היתעלם היתעלמות מוחלטת מן העבודה שאני התחלתי את מעורבותי בקבוצה בספטמבר 2015 (כ-3 שנים לאחר שהחל התובע את עבודתו בקבוצה), או אז הועברו לידי רבע מזכויות הניהול בקבוצה מידיו של בעל המניות דאז, מר דורון בן דקון...בתקופה זו כיהן כמנכ"ל הקבוצה מר יורם עינב, אשר מונה מטעמו של בן דקון."
יתר על כן, עיון בחקירתו הנגדית מעלה כי לא הכחיש כי יש בינו לבין השותפים הנוספים הסכם.
יפים לעניינו דברי בית הדין הארצי בתיק ע"ע 21196-05-18 מיכאל שון נ' נעמי קאהן – לינדר (מיום 7.8.20):
"לא נשמט מאתנו כי העובדת העלתה טענות נוספות (בעיקר בסיכומיה בבית הדין האיזורי) גם לעניין הטלת אחריות אישית. כידוע, הרמת מסך משמעותה היתעלמות מהאישיות המשפטית של החברה (ובעניינינו העמותה) ויצירת קשר משפטי ישיר בין צד שלישי לבין בעלי המניות בחברה. אחריות אישית, לעומת זאת, פירושה הטלת חבות חוזית או נזיקית (או מכוח דיני עשיית העושר למשל) על אורגן של החברה, באופן אישי, בשל פעולותיו שלו (ע"א 407/89 צוק אור בע"מ נ' קאר סקיוריטי בע"מ, פ"ד מח (5) 661 (1994); ע"א 3807/12 מרכז העיר אשדוד בע"מ נ' שמואל (22.1.15), להלן: עניין מרכז העיר; ע"ע (ארצי) 9912-04-14 אולגה פטרמן - רימדן בע"מ (29.9.16); להלן: עניין פטרמן). בית הדין האיזורי לא דן ולא הכריע בטענות אלה אך למען הסר ספק נבהיר כי בהיעדר טענה ליחסי עבודה ישירים בין העובדת לבין מי מהמערערים, גם אם כמעסיקים במשותף או לצורך מסוים - הרי שבית הדין לעבודה אינו הערכאה המתאימה לבירור טענות כנגדם הנשענות על חיוב אישי בגין הפרת חובה נזיקית בעוולת הרשלנות או בשל הפרת חובות המוטלות על נושאי משרה בעמותה מכוח חוק העמותות (שני מקורות החיוב שציינה העובדת בסיכומיה; ראו בקשר לכך גם את בר"ע (ארצי) 49125-06-18 פנחס אוסלרנה - רן מלכה (4.10.18)). תיאורטית אמנם קיימת אפשרות לנסות ולהוכיח גם אחריות אישית חוזית, כדוגמא בגין הפרת חובת תום הלב בקיום חוזה, אך זאת במקרים חריגים בלבד וככל שמוכח כי על האורגן הרלוואנטי רובץ אשם אישי (עניין מרכז העיר). העובדת לא ניסתה לטעון למסלול זה וממילא אין צורך כי נכריע אם הוא מצוי בסמכותו העניינית של בית הדין לעבודה. מסלול אפשרי נוסף קבוע בסעיפים 373 ו-374 לפקודת החברות (בנוסחם בתקופה הרלוואנטית, שלכאורה ממשיך לחול על עמותה מכוח סעיף 54 לחוק העמותות בהתאם לסעיף 376(1) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח - 2018), אך גם מסלול זה אינו בסמכותו של בית הדין לעבודה (עניין פטרמן)."
עם זאת לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להוכיח את טענתו בנידון, שעה שעיון בכתב התביעה ובתצהירו מעלה כי לא נטענה כל טענה ספציפית בנידון.
...
יפים לעניינו דברי בית הדין הארצי בתיק ע"ע 21196-05-18 מיכאל שון נ' נעמי קאהן – לינדר (מיום 7.8.20):
"לא נשמט מאתנו כי העובדת העלתה טענות נוספות (בעיקר בסיכומיה בבית הדין האזורי) גם לעניין הטלת אחריות אישית. כידוע, הרמת מסך משמעותה התעלמות מהאישיות המשפטית של החברה (ובענייננו העמותה) ויצירת קשר משפטי ישיר בין צד שלישי לבין בעלי המניות בחברה. אחריות אישית, לעומת זאת, פירושה הטלת חבות חוזית או נזיקית (או מכוח דיני עשיית העושר למשל) על אורגן של החברה, באופן אישי, בשל פעולותיו שלו (ע"א 407/89 צוק אור בע"מ נ' קאר סקיוריטי בע"מ, פ"ד מח (5) 661 (1994); ע"א 3807/12 מרכז העיר אשדוד בע"מ נ' שמואל (22.1.15), להלן: עניין מרכז העיר; ע"ע (ארצי) 9912-04-14 אולגה פטרמן - רימדן בע"מ (29.9.16); להלן: עניין פטרמן). בית הדין האזורי לא דן ולא הכריע בטענות אלה אך למען הסר ספק נבהיר כי בהעדר טענה ליחסי עבודה ישירים בין העובדת לבין מי מהמערערים, גם אם כמעסיקים במשותף או לצורך מסוים - הרי שבית הדין לעבודה אינו הערכאה המתאימה לבירור טענות כנגדם הנשענות על חיוב אישי בגין הפרת חובה נזיקית בעוולת הרשלנות או בשל הפרת חובות המוטלות על נושאי משרה בעמותה מכוח חוק העמותות (שני מקורות החיוב שציינה העובדת בסיכומיה; ראו בקשר לכך גם את בר"ע (ארצי) 49125-06-18 פנחס אוסלרנה - רן מלכה (4.10.18)). תיאורטית אמנם קיימת אפשרות לנסות ולהוכיח גם אחריות אישית חוזית, כדוגמא בגין הפרת חובת תום הלב בקיום חוזה, אך זאת במקרים חריגים בלבד וככל שמוכח כי על האורגן הרלוונטי רובץ אשם אישי (עניין מרכז העיר). העובדת לא ניסתה לטעון למסלול זה וממילא אין צורך כי נכריע אם הוא מצוי בסמכותו העניינית של בית הדין לעבודה. מסלול אפשרי נוסף קבוע בסעיפים 373 ו-374 לפקודת החברות (בנוסחם בתקופה הרלוונטית, שלכאורה ממשיך לחול על עמותה מכוח סעיף 54 לחוק העמותות בהתאם לסעיף 376(1) לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח - 2018), אך גם מסלול זה אינו בסמכותו של בית הדין לעבודה (עניין פטרמן)."
עם זאת לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להוכיח את טענתו בנדון, שעה שעיון בכתב התביעה ובתצהירו מעלה כי לא נטענה כל טענה ספציפית בנדון.
מעבר לאמור לא שוכנענו כי התובע הרים את הנטל להוכיח כי היו יחסי עבודה ישירים בינו לבין הנתבע וטענה זו אף לא נטענה על ידי התובע בכתב תביעתו.
אשר על כן התביעה מתקבלת באופן חלקי, הנתבע 2 ישלם לתובע סך של 7,715.46 ₪ בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה (18.6.2018) ועד למועד התשלום בפועל וזאת בנוגע לרכיב אי העברת גמל עובד לקרן הפנסיה של התובע בכל הנוגע לתקופה שמחודש 9/15 ועד למועד סיום העסקתו בלבד.