מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סתירה בין הסכם גירושין לצוואה מאוחרת

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

" (הדגשות הוספו – א.א.) התובעת ידעה על הצוואה, לכל המאוחר כשנתיים לפני פטירת המנוח[footnoteRef:4].
עוד הוסכם כי המנוח יעשה "את הסידורים הדרושים על מנת שמרים (התובעת – א.א.) תקבל את זכויות הפנסיה שלו כאלמנה", וזאת בכפוף להסכם הגירושין של המנוח מגרושתו.
לא נסתרה טענתו כי מילא את פרטי השאירים בהודעה בשים לב לכך שלפי הצוואה הם היו היחידים שהיו זכאים לזכויות שהגיעו למנוח.
] ואם נותר הספק בליבנו, שמא בגדרן של "הזכויות האחרות" אין למנות את שכר העבודה, אשר אמור לשמש לקיום השוטף של המשפחה – בא לו הסכם הממון שבין המנוח לבין התובעת, ומלמד כי אכן בגדרן של "הזכויות האחרות" בצוואה ניתן גם ניתן למנות את "שכר העבודה". שכן, מהסכם הממון עולה כי המנוח והתובעת החליטו שלא לשתף נכסים.
...
יחד עם זאת אנו סבורים כי לעת הזו, בנסיבותיו המיוחדות של המקרה שלפנינו, אין צורך להכריע בשאלה.
] סוף דבר לאור המקובץ הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה של התובעת כנגד הנתבעת להדחות, ובהתאמה גם דין הודעת צד ג' להדחות.
בשים לב למהות הסוגיה ולשאלה המשפטית הראשונית שהתעוררה, הגענו לכלל מסקנה כי אין לעשות צו להוצאות בתובענות.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2017 ברבני חיפה נפסק כדקלמן:

מדינת ישראל בתי הדין הרבניים תיק ‏1052626/1 בבית הדין הרבני האיזורי חיפה לפני כבוד הדיינים: הרב **** אדרי – אב"ד, הרב בן ציון הכהן רבין, הרב אלעד עלי המבקשים: פלונית, פלונית, פלוני (ע"י ב"כ עו"ד טלי רונן) המשיב: עזבון המנוחה פלונית ז"ל הנידון: הסכם גירושין - סתירה בין הסכם גירושין לצוואה פסק דין
אין ללמוד מפסקי דין אלו הלכה כללית הנוגעת לסמכותו של בית הדין לידון בגלגולים מאוחרים של סיכסוך רכושי שהוכרע בפסק דין גירושין של בית הדין ומובא מחדש להכרעתו.
...
המסקנה המתבקשת היא, כי פסק הדין שנתן תוקף להסכם חלוקת הרכוש לא סיים את הסכסוך שבין הצדדים לענין אופן חלוקת רכוש הצדדים שנכרך בגירושין.
" סוגיית אכיפת הסכם גירושין כבר עלתה על מדוכת בית הדין הרבני האזורי בתל אביב גם בתיק (רבני ת"א) 30641-64-1 פלוני נ' פלונית (ד' אייר תשס"ט – 28.04.2009), ועמדתו שתובא מיד, מקובלת עלינו: "אכן, קיימות דרכים אחדות לאכוף פסקי-דין וצווים של בית הדין הרבני, כפי שאלו עומדות לרשות בתי המשפט. ניתן לחלק דרכים אלו לשתי קבוצות עיקריות: דרכי אכיפה ישירות ודרכי אכיפה עקיפות.
באשר לאכיפה בדרך זו, פשיטא שכל הדברים האמורים בפרשנותו של סעיף 6 לפקודת בזיון בית משפט יחולו על בית הדין הרבני, בדונו בענין שבשיפוטו (ערעור 2769/סג (רבני גדול) א' י' ואח' נ' א' א', פורסם בנבו, 2003) מן האמור לעיל מתבקשת כמו מאליה המסקנה כי בית הדין הרבני מוסמך לדון בבקשה שבפניו, הן לענין האכיפה לפי הליכי ביזיון (בגדרי אכיפה עקיפה) והן לענין מינוי כונס נכסים (בגדרי אכיפה ישירה).

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2017 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

סתרה עצמה בעדותה כאשר מחד טענה כי "הצוואה הראשונה היא 16 ,x ,4 לא זו אף זו. נתבעת
לא זו גם זו, הם ידעו שהצוואה המאוחרת לא באה לשנות את הוראות ז"ל ובשום אופן 16 x הצוואה המוקדמת, אלא לעדכן את רשימת היורשים לאחר פטירת האחות לא במטרה לפגוע בזכות המגורים שהוענקה לנתבעות 1-3 , זכות אשר חזר עליה גם לאחר עריכת הצוואה המאוחרת ועד סמוך לפטירתו.
צא ולמד- כי עד למועד גירושיו של התובע 1, חיו הצדדים בשלום ובשלווה ולא הועלתה ולו פעם אחת טרוניה או ספק באשר להסכם בין היורשים שנחתם ואף לא הועלו טענות באשר לתקפות הצוואה.
...
טענת הנתבעות ולפיה שתי הצוואות דרות בכפיפה אחת דינה להידחות שכן הכלל הקבוע בס' 36 (ב) לחוק הירושה , תשכ"ה 1965- מלמד כי "צוואה אחרונה בזמן היא הקובעת וכל הוראה
כמו גם- עתירת התובעים לפרש את הצוואה כאילו וזו התירה למי מילדיו של המנוח הרווקים או הגרושים להתגורר בדירה- דינה להידחות, שכן ניתן צו קיום צוואה אחר צוואת המנוח האחרונה משנת 1998 אשר לא דנה ולא קבעה כל הוראות לגבי מגורי מי מהיורשים.
לפיכך לא מצאתי ממש בטענות התובעים- ואלו נדחות, ואין מקום לקרוא ולפרש את ההסכם כאילו וקובע- כי כל אחד שיתגרש- יוכל לבוא ולהתגורר עם האחיות הדרות שם שנים ארוכות, עוד בימי חיי האב.
סוף דבר לאור האמור, ולאחר ששוכנעתי כי ההסכם בין יורשים נחתם כדין, מצאתי לדחות את התביעה לביטול ההסכם בין יורשים שנחתם בחודש 09/2008 ע"י הצדדים.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

התובעת עותרת לסעד של מתן חשבונות מהנתבעת אודות כלל נכסי המנוח וכספיו, שהצטברו עד ליום 04.04.2000 בשל זכותה מכוח הסכם הגירושין משנת 2001, וכן פירוט כספי המנוח שנגבו על ידי הנתבעת מכוח הצוואה.
בנוסף, מצב של ריבוי הליכים בגין מסכת עובדתית אחת גובה מחיר כלכלי מבעלי הדין ומהקופה הציבורית ואף עלול להביא להכרעות סותרות (השוו: גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה 12, 2015) עמ' 305).
השוואה של טענות התובעת בהליך הקודם להליך הנוכחי, מעלה שהיא טוענת נגד בעלותה של הנתבעת (בהליך זה) במחצית הזכויות בדירה, בדיוק על יסוד אותן טענות שנטענו בהליך הקודם לדמי שימוש, לרבות ביחס לרישום שגוי ומוטעה על סמך צו קיום צוואה שלטענתה אינה כוללת את הדירה ברכוש המנוח, וכן אודות אותו הסכם המאוחר שבין התובעת למנוח, כפי שטענה בהליך הקודם (ראו סעיפים לכתב ההגנה; סעיפים 21-9 לתע"ר הנתבעת (התובעת בהליך זה) מיום 28.04.20, עמ' 20).
...
מצאתי כי יש בהתנהלות כזו מטעמה של התובעת יותר משמץ של קנטרנות וטורדנות במשמעות תקנה 41(א)(2) לתקנות סדר הדין האזרחי, ויתרה מכך, יש בכך גם חוסר תום לב. בנוסף מצאתי כי תביעה שמוגשת לאכוף הוראות בהסכם גירושין בחלוף של למעלה משני עשורים מהמועד בו נולדה עילתה- נגועה בחוסר תום לב קיצוני ודינה להידחות על הסף.
בנסיבות אלה, דין התביעה להידחות גם בשל היותה חסרת תום לב. סיכומו של דבר קיים מעשה בית דין בנוגע לסעד ההצהרתי המבוקש בתביעה.
לאור כל הנימוקים המפורטים לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו