על יסוד האמור לעיל, ביקש התובע מבית המשפט את הסעדים הבאים: (1) להצהיר כי הסכמי ליבאי חלים על הצדדים ולהורות על אכיפתם, או להורות לעירייה לחתום על הסכמים אלה; (2) לחלופין להצהיר כי חל על הצדדים הסכם החכירה שעליו חתמו השותפים בעקבות הסדר הפשרה ולהורות על אכיפתו, או להורות על חידוש הסכם החכירה המקורי; (3) להורות לעירייה להעביר לתובע פירוט עדכני של הנהלת החשבונות בספריה בקשר לחכירת הנכס; (4) לתת כל סעד שבית המשפט ימצא כנכון וצודק בנסיבות העניין, לרבות לפי סעיף 4 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970 שעניינו אכיפת חוזה בקירוב.
במכתב זה הבהיר אברהמי, בין היתר, כי "מטרת ההליך המוצע – לבחירת שמאי בורר – הנו לרכישת הערייה את "יתרת זכויות החכירה" ממר בבאי (למרות שכיום אין לו מעמד בנכס)". עוד צוין כי השמאי יקבע את דמי השמוש הראויים כשוכר "עד 2022 – מועד פינוי הנכס ללא תמורה וללא תביעות (בכפוף להצהרתו בנושא)". התובע התבקש לאשר שאלה שתי המטרות העיקריות לצורך היתקדמות, כך שכלל לא עמדה על הפרק האפשרות שהתובע ירכוש את הנכס מהעירייה או יחתום על הסכם חכירה ארוך טווח.
בסעיף האחרון להצהרה יש היתייחסות לכך שכל צד יישא ב-50% מעלות השמאי הבורר (מבלי לציין אם הייתה באותה עת הסכמה על זהותו), והוצהר כי "יתר ההסכמות לגבי חוו"ד השמאי והנחיות הצדדים לשמאי, יסוכמו ויחתמו בנפרד". אם כן, גם נכון למועד חתימתו של התובע על ההצהרה הנ"ל טרם נימסרו ייפויי כוח העונים לדרישת הערייה, והצדדים טרם הגיעו להסכמות מחייבות לגבי מטרות השמאות וההנחיות שיינתנו לשמאי.
לפי הפסיקה, יש צידוק חוקי להשתחרר מהבטחה מנהלית, בין היתר, כשהיא אינה מתיישבת עם החובה לפעול בהגינות ובשוויון בהקצאת משאבים צבוריים (ראו בג"ץ 6268/00 קבוץ החותרים אגודה שיתופית חקלאית רשומה נ' מינהל מקרקעי ישראל, פ"ד נה(5) 639 (2001), 661-660) או כשנתינתה מהוה הפרה של סדרי מנהל תקינים (ראו בג"ץ 585/01 קלכמן נ' ראש המטה הכללי, רב אלוף שאול מופז, פ"ד נח(1) 694, 715).
ב"כ התובע הפנה בסיכומיו לקטע מפסק הדין שניתן בעירעור על טען הביניים (עמ' 8 ש' 10-7), שם העיר בית המשפט בשולי הדברים כי הערייה הבהירה שאם החוכרים יסדירו את חובותיהם כלפיה ואת חריגות הבנייה המונעות לטענתה חתימת חוזה חדש, תזקוף הערייה על חשבון חובות העבר בגין הנכס את תשלומי דמי השכירות שהועברו לידה משוקת.
...
לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי גם לו היה התובע מוכיח שניתנה לו הבטחה מנהלית או שהצדדים הגיעו להסכמות מפורטות וסופיות כלשהן, לא היה מקום לחייב את העירייה להתקשר עם התובע ושותפיו בהסכם חכירה, שכן מדובר בהתקשרות בלתי חוקית הפוגעת באינטרסים ציבוריים של שוויון ומנהל תקין.
לפיכך התביעה נדחית.
התובע ישלם לעירייה סך של 45,000 ₪ בגין שכר טרחת עו"ד בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.