בהקשר זה הוסיף הנאמן וציין, כי בהתאם לכללי השויון בין הנושים ולהגשת תביעת חוב, המכפיפה את הנושה לדיני פשיטת הרגל, לתקנה 86 לתקנות פשיטת הרגל, התשמ"ה-1985 (להלן: "תקנות פשיטת הרגל") ולסעיף 134(א) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: "פקודת פשיטת הרגל"), המפנה לסעיף 4 לחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, המועד הקובע לשיערוך הוא יום 01/12/08, המועד בו חדל החייב לשלם את ההלוואות, ולא מועד צו הכנוס.
הכנ"ר תומך בתגובתו בעמדת הנאמן ובהנמקתו, ובנוסף מציין, כי העדר רישומה של ההלוואה, משמעותה אי מילוי דרישת הפומביות, וכפועל יוצא מכך, שלילתה של זכות קניינית תקפה לנושה המובטח מול צדדי ג', לרבות הנאמן והנושים.
בקביעת חובות אלה, ראה מתקין התקנות לאזן ולמתן את יתרונו של הנושה המובטח, על מנת למנוע סיכונים הטמונים לקופת הפש"ר מהתנהלותו של נושה מובטח.
בכך ביקש הנושה המובטח לעשות שימוש בחוסר תום לב בהוראת תקנה 87 לתקנות פשיטת הרגל, אשר לא נועדה ליתן תוקף להתנהלות משוללת תום לב מעין זו.
מן המקובץ עולה, איפוא, כי הנושה המובטח לא מימש את הערובה, לא הגיש תביעת חוב, המצומצמת רק לסכום ההפרש, שבין שווי המימוש ו/או שווי הבטוחה לבין גובה החוב, ובנוסף לא ויתר הנושה המובטח על הערובה ובודאי לא הגיש תביעת חוב בצרוף שומה, המעריכה את שווי הערובה, למרות שחוות דעת שמאית לעניין שווי הדירה הייתה ברשותו במועד הגשת תביעת החוב.
...
סוף דבר
על רקע התנהלות הצדדים והחלטת בית המשפט, כב' השופט מ. רניאל, לפיה תיבדק תביעת החוב של הנושה המובטח והנכס ימומש במסגרת הליכי פשיטת הרגל, לא ניתן עוד להשיב את המצב לקדמותו ולהורות, מכוח תקנה 90 לתקנות פשיטת הרגל, כי תביעת החוב תידחה והנושה המובטח ייאחז בזכות למימוש הבטוחה בלבד.
לפיכך, ולאור כל האמור לעיל, סבורני, כי אין מנוס מלקבוע, כי תביעת החוב של הנושה המובטח תחזור לבדיקת הנאמן, על פי ההנחיות כדלקמן:
תביעת החוב של הנושה המובטח תיבדק על פי כללי הנשייה המובטחת.
תביעת החוב של הנושה המובטח, שאינה נובעת מזכות נשייה מובטחת, נדחית.