סעיף 8(ב) לפקודת השיטריות [נוסח חדש], קובע, כי "מקום שהסכום שיש לפרעו נאמר גם במלים וגם בספרות, והן מכחישות זו את זו, הסכום שהמלים מורות עליו הוא הסכום שיש לפרעו". מכאן, כי לכאורה עומד סכום השטר (ועמו סכומה הכולל של התביעה) ע"ס 30,000 ₪.
...
אמנם, הוראת סעיף 8(ב) היא לכאורה ברורה ומפורשת, ובפסיקה ישנה של בית המשפט העליון אף מצאנו היצמדות אליה חרף דחיית טענות הנתבע בעניין (ראה ע"א 80,117/68 ברנח בע"מ נ. צור, פד"י כ"ב(2)633, 643-644), אולם הפסיקה בעניין שטרות – ולא רק בעניינם – התפתחה והשתנתה במרוצת השנים, ועתה אנו למדים מפסקי דין מאוחרים שבין צדדים קרובים לשטר מצטמצם הפער בין השטר לחוזה, וניתן להפעיל על השטר כללי פרשנות הנוגעים, למשל, לאומד דעת הצדדים (ראה ניתוחו הנאה של חברי, כב' הש' א' ברנד, בתיק ת"א (נת') 34379-12-13 גניש נ. רחמימוב, הדן בהרחבה בסוגיה).
לסיכום נקודה זו, ולאור כל הנימוקים דלעיל, אני קובע כי השטר הוא על סך 40,000 ₪, וזהו הסכום המשמש יסוד לתיק ההוצאה לפועל ולפסק-דין זה.
נעבור, אפוא, לטענת הפרעון, שהיא טענת ההגנה המרכזית, ואשר גם בה יד הנתבעת על התחתונה.
לאור כל האמור אין מנוס אלא לקבוע, כי גרסתה של הנתבעת בעניין זה נולדה מתוך הדחק בו היא מצויה, ואינה מבוססת על עובדות אמת.
תוצאה אופרטיבית
היוצא מכל האמור הוא, שאני מקבל את התביעה, במובן זה שיראו את ההתנגדות שהוגשה כאילו נדחתה.
החוב בתיק ההוצאה לפועל כולל בתוכו כבר חיובי שכר-טרחה א' ו-ב', על מלוא סכום השטר, ועל כן אני מורה, כי בנוסף על סכומים אלה תישא הנתבעת בהוצאות התובעים בסכומי האגרה ששולמו לקופת בית המשפט (משוערכים ליום תשלומם בפועל), וכן בשכ"ט עו"ד נוסף, עבור ניהול ההליך, בסך של 2,700 ₪.