הבנק מצידו חלק על טענת התובע בעיניין זה. בסיכומיו טען הבנק כי אין בעיניינו תחולה להוראות סעיף 19 לחוק המישכון, שכן סעיף זה אינו עוסק בכל סוג של מישכון, אלא אך ורק במישכון מופקד, בהתאם להוראות סעיף 4 (2) לחוק המישכון, הממומש על ידי הגוף המוסדי ללא הליכי הוצאה לפועל, או הליכים משפטיים, בהתאם להוראות סעיף 17 (3) לחוק המישכון.
"
סעיף 19 לחוק המישכון, הדן במימוש מישכון על ידי גוף מוסדי - כאשר לעניינינו הבנק הנו גוף מוסדי כהגדרתו בסעיף 17 (3) לחוק המישכון - קובע כדלקמן:
(א) מימוש של מישכון כאמור בסעיף 17(3) יהיה במכירה בדרך מקובלת בשוק שבו נמכרים נכסים מאותו סוג, ובאין שוק כזה – בדרך מסחרית סבירה.דרך
2005
(ב) לא יפתח הגוף המוסדי במימוש המישכון אלא לאחר שנתן לחייב ולכל אדם שזכותו עלולה להפגע מן המימוש – והוא ומענו ידועים לגוף המוסדי – הודעה במועד סביר מראש על הצעדים שהוא עומד לנקוט למימוש המישכון.
בסעיף 13 לחוק, קבע המחוקק שורה של "פרסומים מותרים", אשר לא ישמשו עילה למשפט פלילי או אזרחי.
...
שיעור הפיצוי
משהגעתי למסקנה כי במקרה עסקינן לא היה מקום לפתיחת תיקי הוצאה לפועל, שכן בפתיחתם הפר הבנק חובת תום הלב המוטל עליו, על האחרון לפצות את התובע בנזק שנגרם מפתיחתם.
יחד עם זאת, משלא הגעתי למסקנה כי פתיחת הליכי ההוצאה לפועל ותפיסת הרכב, הינם בבחינת הוצאת לשון הרע של התובע, איני פוסקת לאחרון סכום בגין ראש נזק זה.
כן, ומשלא הוכחה אחריותו של הבנק לנזקים הנטענים ברכבו של התובע, איני פוסקת כל פיצוי בגין ראש נזק זה.
כן אין לחייב את הנתבע בהפסד שכר והצאות התובע, טענה שנטענה בעלמה ע"י התובע ולא נתמכה בראיות כלשהן.
סוף דבר
לאור האמור, אני מקבלת את התביעה, באופן חלקי, ומחייבת את הנתבע לשלם לתובע, הסך של 36,190 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה (28/05/2012) ועד היום, בצירוף הוצאות ואגרת משפט ע"ס 3,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 5,500 ₪.