גדר המחלוקת
5.1 הצדדים חלוקים באשר לפרשנותה של הוראת סעיף 15(ד1) לחוק, לפיה "בית המשפט לא יקבע בצו לפי סעיפים קטנים (א) א8 (ב) את תקופת האישפוז או הטיפול המרפאתי, ואולם יורה בצו על תקופת האישפוז או הטיפול המרפאתי המרבית לפי הוראות פסקות (2) ו- (3)", כאשר ""תקופת האישפוז או הטיפול המרבית לא תעלה על תקופת המאסר המרבית".
5.2 בעוד שלשיטת המאשימה על בית המשפט לקצוב תקופה מרבית של אישפוז הזהה לתקופת המאסר המאקסימאלית שנקבעה בחוק העונשין לצד העבירה בה מואשם הנאשם ולא מסור לו כל שיקול דעת בעיניין (25 שנה בעיניינו של הנאשם – בהתאם להוראת סעיף 15(ד1)(2)(ג) לחוק), סבור הנאשם, כי המחוקק לא נטל מבית המשפט את שיקול הדעת בקביעת תקופת האישפוז המרבית אלא אך תחם את גבולה העליון, כך שרשאי הוא לקצוב תקופה קצרה מתקופת המאסר המאקסימאלית הקבועה בחוק העונשין (עותר לשנתיים ימים בעיניינו).
משעסקינן בעיניין שלפנינו במי שהואשם ברצח הרי שהעונש לו היה צפוי הוא עונש מנדאטורי - מאסר עולם - כשבנסיבות ביצוע העבירה, לו היה מורשע בדין, לא היה כדי לשנות מכך, למעט בנסיבות הבאות בגדרה של הוראת סעיף 300א.לחוק העונשין (עונש מופחת), אשר דומה כי לא ניתן כלל, בעת הזו, לבחון תחולתן.
...
ומן הכלל אל הפרט
בעניין שלפנינו, סבורים אנו כי שתי העמדות כאחת מובילות לאותה תוצאה – ובמה דברים אמורים?
החלתה של הפסיקה, לפיה הוראות החוק בנוסחן הקיים, כמו גם תכליתו המוצהרת, מחייבים קביעתה של תקופת אשפוז מרבית הזהה לעונש המקסימאלי שנקבע לצד העבירה הרלוונטית בחוק העונשין, מביאה בעניין שלפנינו לקביעתה של תקופת אשפוז מרבית של 25 שנה כמצוות הוראת סעיף 15(ד1)(2)(ג) לחוק.
משעסקינן בעניין שלפנינו במי שהואשם ברצח הרי שהעונש לו היה צפוי הוא עונש מנדטורי - מאסר עולם - כשבנסיבות ביצוע העבירה, לו היה מורשע בדין, לא היה כדי לשנות מכך, למעט בנסיבות הבאות בגדרה של הוראת סעיף 300א.לחוק העונשין (עונש מופחת), אשר דומה כי לא ניתן כלל, בעת הזו, לבחון תחולתן.
בהינתן כל האמור לעיל ומשמוסכם דבר קיומן של ראיות לכאורה לביצוע העבירות המיוחסות לנאשם (ראה סעיף 15(א)(1) לחוק), מורים אנו כדלקמן:
הנאשם אינו כשיר לעמוד לדין.