לפני תביעה במסגרתה עותר התובע כי בית המשפט יכריז כי פסק חוץ אשר ניתן על ידי בית המשפט הגבוה של קליפורניה מחוז לוס אנג'לס בארה"ב, אשר קבע כי על הנתבע להחזיר לו סכום של 300,000$ (שלוש מאות אלף דולר ארה"ב) וריבית בסך של 122,697.2$ (מאה עשרים ושניים אלף שש מאוד תשעים ושבעה דולר ועשרים סנט ארה"ב), כמו גם הוצאות משפט בסך של 1,007$ (אלף ושבעה דולר ארה"ב) (להלן: "פסק החוץ"), הנו פסק דין הניתן לאכיפה בישראל.
התובע הגיש חוות דעת של מומחה לדין זר, עורך דין גסלר, וזאת לעניין התקיימותם של התנאים המקדמיים המפורטים בסעיף 3 לחוק אכיפת פסקי חוץ.
למעלה מכך, שעה שבית המשפט נידרש לבחינת שאלת השמוש בהוראות סעיף 3 לחוק אכיפת פסקי חוץ, עליו לנהוג משנה זהירות קודם שיורה כי פסק דין זה או אחר, נוגד את תקנת הציבור.
...
היה זה בית המשפט העליון אשר קבע במסגרת ע"א 4949/03 בולוס גד בע"מ נ' globe master management Ltd פ"ד נט(5) 616, מפי כבוד המשנה לנשיא חשין את הדברים הבאים:
"מסקנתו של בית-המשפט המחוזי מקובלת עלינו. הלכה פסוקה ומושרשת היא כי רק לעתים נדירות נדחה אכיפתו של פסק-חוץ מטעמים של תקנת הציבור. אכן, אותה תקנת ציבור שהוראת סעיף 3(3) לחוק האכיפה מדברת בה, תקנת ציבור "חיצונית" היא (ordre public externe) – להבדילה מתקנת ציבור "פנימית" (ordre public interne) – ותקנת ציבור זו עניינה "...בערכי יסוד של מדינה ושל חברה, במוסר, בצדק ובהגינות, ורק אם מתנגש פסק-חוץ באחד מאלה כי אז נדחה אותו מפנינו... טענה על דבר היותו של פסק-חוץ מוטעה או גורם אי-צדק לא יהיה די בה":
במקרה דנן, למעט חוסר הנוחות אליה שב והתייחס הנתבע, בשל העובדה כי קיים לשיטתו פער גדול בשיעורי הריבית, לא הובהר מדוע חוסר נוחות זו, צריך ש"תתורגם" לפגיעה בערכי היסוד של המדינה או במוסר וההגינות.
לאחר שנתתי דעתי לכל אלו, באתי לכלל מסקנה כי אין לראות בפסק החוץ ככזה העומד בניגוד לתקנת הציבור.
סוף דבר,
אני מורה בזאת כי פסק החוץ, כהגדרתו לעיל, אכיף בישראל.