רק עם חיסולה כאמור, עשויה לעלות השאלה האם דינה כדין יחיד אשר נפטר, ואשר עם פטירתו נפסק בהוראת החוק כל הליך פלילי נגדו (סעיף 236 לחוק סדר הפלילי); arnell, Maintainability of Criminal roceeding Against Dissolved Corporation, 40 A.L.R. 2d,1396).
עוד נוסיף ונציין, כי בית המשפט של חידלות פירעון דן בסוגיות הבאות לפניו על דרך של "בקשה למתן הוראות",
במטרה ליתן מענה מהיר למצבים כלכליים קשים, תוך שמירה על זכויות המתדיינים לפניו, והפסיקה החילה בגדרה אף הליכים כנגד צדדים שלישיים או כנגד בעלי שליטה ונושאי משרה בתאגיד על פי סעיפים 377, 374 לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג-1983,(ראו כותרת פרק ט"ז: "עבירות בפרוק, שפיטה ועונשין").
...
ובהמשך:
"סוף דבר, נסיונם של המשיבים לפרש את סעיף 16 לחוק מיסוי מקרקעין ואת סעיף 324 לפקודת העיריות כפוטרים אותם מהגשת תביעת חוב הינו מנוגד להלכה הפסקה ולדיני חדלות הפרעון. ודינו להידחות. מס שבח, קל וחומר העיריה וההועדה המקומית, לא הניחו בפני כל דין החל בעיניינם, ואשר מחריג את עניינם מאותו כלל רחב. אין מנוס מלקבוע כי המחוקק, ידע אף ידע להקנות לרשויות עדיפויות רבות ומהותיות כאשר רצה בכך, לא עשה זאת בכל האמור בחובות נשוא הבקשה הנוכחית, ובדין לא עשה כן".
(שם, פסקה 11).
ובהמשך מוסיף הוא:
"סיכומו של דבר, המסקנה הנובעת מן הטעם הכלכלי לגבי סמכותו של בית המשפט של חדלות פירעון במצב דברים שבו המחוקק שותק, היא כי מצד אחד אין אפשרות להניח קיומו של ערך מפצה, ומצד שני מתעורר חשש כי הטלת משימת איתור הערך המפצה על בית המשפט תיגרום לבית המשפט לראות ערך מפצה שכזה גם במקום שאין".
(שם, 44).
אכן, על בית המשפט לשקול, בדרך למסקנה שהוא מוסמך לדון במתן הקלה שלטונית, האם קיימת תשתית עובדתית לטענה כי מתן ההקלה תיצור תמריץ שלילי להיתנהגות אסטרטגית, והאם לעניין ההקלה הספציפית, הרשות השלטונית המגזרית עדיפה בכישוריה על בית משפט של חדלות פרעון.
התוצאה היא אפוא שבנסיבות המקרה, ובהנתן שטרם הושלם הסדר הנושים, יש מקום להאריך, בשלב זה, את המועד להגשת הדוחות ב-120 יום מהיום.