סעיף 2 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 (להלן: "חוק פצויי פיטורים"), שכותרתו "רציפות בעבודה" קובע אימתי יראו הפסקה ביחסי עבודה ככזו שאינה מנתקת את רצף ההעסקה, כדלקמן:
2.
מנגד, הנתבע העיד כי עונש המאסר של התובע היה לתקופה של שנה (ר' עמ' 12 לפרוטוקול הדיון מיום 3.5.23, שורות 18-19) כך שלא ניתן לקבוע כי חלק מתקופת הנתק הייתה בשל מצב בריאותי או כי דובר בהפסקה שאינה עולה על חצי שנה, כאמור בסעיף 2(9) לחוק פצויי פיטורים לעיל.
לאחרונה היתייחס בית הדין הארצי לשאלת נטל ההוכחה בכל הנוגע למועד ונסיבות סיום העסקה תוך שהוא מחדד, בין היתר, כי (הדגשות נוספו, מ.ק) –
"הנטל להוכיח את מועד ונסיבות סיום העבודה מוטל על העובד, בהיותו "המוציא מחברו". בעיניין זה לא קיימת בחקיקה הוראה המעבירה את הנטל בנסיבות מסוימות, זאת להבדיל, לדוגמא, ממועד תחילת העבודה, שככל שאינו מפורט בהודעה לעובד או בחוזה העסקה, עובר הנטל אל המעסיק (סעיף 5א לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), התשס"ב-2002).
נזכיר בהקשר זה כי סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים קובע כי "התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים". בהתאם להלכה הפסוקה, על מנת שעובד יוכר כמי שהתפטר בדין מפוטר לפי סעיף 11(א) לעיל, עליו לעמוד בשלושה תנאים מצטברים:
"... עובד המבקש להוכיח זכאותו לפצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, צריך לעמוד בשלושה תנאים: ראשית, עליו להוכיח כי אכן הייתה "הרעה מוחשית בתנאי העבודה" או "נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו"; שנית, עליו להוכיח כי התפטר בשל כך ולא מטעם אחר, דהיינו, עליו להוכיח קיומו של קשר סיבתי בין ההתפטרות לבין ההרעה או הנסיבות הללו; שלישית, עליו להוכיח כי נתן התראה סבירה למעביד על כוונתו להתפטר והזדמנות נאותה לתקן את ההרעה או את הנסיבות ככל שהיא ניתנת לתיקון.
...
מכל האמור, התביעה לתשלום עבור פדיון חופשה, נדחית.
אשר על כן, תביעת התובע ברכיב זה – נדחית.
סוף דבר
תביעתו של התובע מתקבלת בחלקה, כאמור לעיל.