מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעיף 144 לתקנות סד"א החדשות צירוף ראיות בערעור

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאשר מתבקש כיום צירוף ראיות חדשות בעירעור לפי תקנה 144 לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט – 2018 ניתן להעתר לבקשה אם הראיות עשויות להשפיע על תוצאות העירעור וכן שמתקיים אחד מאלה: (1) לא היה ניתן לאתר את הראיה בשקידה סבירה ולהגישה בערכאה הראשונה במועד המתאים לכך; (2) הגשת הראיה דרושה כדי למנוע עוות דין.
...
ההחלטה בבקשה מספר 44 (שהוגשה על ידי המשיב) היתה נכונה לאור ההחלטות הקודמות שניתנו, אך אני סבורה כי היה מקום מלכתחילה להיעתר לבקשה מספר 40 ולאפשר צירוף מסמכים והגשת תצהיר עובדתי מלא על בסיס הנטען בבקשה.
כאשר מתבקש כיום צירוף ראיות חדשות בערעור לפי תקנה 144 לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט – 2018 ניתן להיעתר לבקשה אם הראיות עשויות להשפיע על תוצאות הערעור וכן שמתקיים אחד מאלה: (1) לא היה ניתן לאתר את הראיה בשקידה סבירה ולהגישה בערכאה הראשונה במועד המתאים לכך; (2) הגשת הראיה דרושה כדי למנוע עיוות דין.
על כך שילמו כאמור עשרות אלפי ₪ ולא נפסקו הוצאות לטובתם בערעור למרות שזכו בו. אין לאפשר להם ל"פתוח" את ההליך מחדש ובכלל זה לצרף את רשם ההקדשות ואין צורך בכך, אך יש לאפשר להם לפחות להגיש תצהיר עדות ראשית מלא ומסודר בנוגע לגרסתם העובדתית ביחס למסמכים שהם מבקשים לצרף וכן לאפשר צירוף מסמכים רלוונטיים נוספים, שכן מה הטעם למנוע זאת מהם אם רוצים להגיע לחקר האמת? אשר על כן, אני סבורה כי יש לאפשר צירוף מסמכים רלוונטיים לתיק המוצגים , גם אם לא היו בתיק ב"סבב" הראשון.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל חלקית כך שההחלטות מיום 26/1/2021 ו- 16/2/2021 תבוטלנה (ואינני מאשרת צירוף הממונה על ההקדשות להליך).

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דין העירעור להדחות ללא צורך בתשובה וזאת מכוח תקנה 138 (א) (1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (להלן: "התקנות החדשות") כיוון שלדעתי אין סיכוי לערעור להיתקבל: א) באשר לבקשה לצרוף ראיות מכוח תקנה 144 לתקנות החדשות: כאשר מתבקש כיום צירוף ראיות חדשות בעירעור לפי תקנה 144 לתקנות החדשות, ניתן להעתר לבקשה אם הראיות עשויות להשפיע על תוצאות העירעור וכן בהתקיימות אחד מאלה: (1)        לא היה ניתן לאתר את הראיה בשקידה סבירה ולהגישה בערכאה הראשונה במועד המתאים לכך; (2)        הגשת הראיה דרושה כדי למנוע עוות דין.
...
בהקשר זה, אין בידי לקבל את טענת המערער כי בימ"ש קמא זקף לחובתו בדמות אשם תורם את אי פתיחת תשבון בנק לוועד.
משהגיע בימ"ש קמא למסקנה כי לפי מבחן אובייקטיבי והקשר הדברים הביטוי לא מהווה פרסום לשון הרע, נדחתה התביעה שכנגד.
ח) בנסיבות אלה, לא מצאתי בערעור שלפני טעם המצדיק התערבות בקביעות בימ"ש בפסה"ד. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המבקשת הפניתה גם לתקנה 144 לתקסד"א החדשות המאפשרת הגשת ראיות חדשות גם במסגרת ערעור רגיל.
בתגובה לבקשה מס' 18 לא הייתה מחלוקת שנספחים אלה לא הוצגו בפני הממונה, המבקשת הסבירה מדוע הם צורפו רק בשלב העירעור והפנתה לתקנה 144 לתקסד"א החדשות (ראה סעיף 32 לתגובת המבקשת לבקשה מס' 18).
...
בהחלטה מיום 5.1.23 בימ"ש קמא נעתר לבקשת המשיבה (בקשה מס' 18) והורה להוציא את נספחים 16 ו- 17 שצורפו לערעור על החלטת הממונה.
בנסיבות אלה ובשים לב לתוכנה של ההחלטה מיום 5.1.23 כפי שפורט לעיל, אני סבורה שהחלטת בימ"ש קמא מיום 5.1.23 אכן הכריעה בסוגיית צירוף ראיות חדשות בערעור ובקשה מס' 20 בנוגע לצירוף ראיות חדשות בערעור מהווה למעשה השגה על ההחלטה מיום 5.1.23 וניסיון למקצה שיפורים.
לסיכום: לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה יש להתיר למבקשים לצרף ראיות חדשות בעירעור ובית משפט קמא יבחן לאור הראיות החדשות אם להותיר את פסק דינו על כנו או שמא יש צורך לשנותו.
תקנה 144 לתקנות סדר הדין האזרחי מאפשרת הגשת ראיות נוספות, כאשר יש בהן כדי להשפיע על תוצאות העירעור וכן כאשר מתקיימות אחת מתוך שתי החלופות: (1) לא ניתן היה לאתר את הראיות בשקידה סבירה ולהגישן בערכאה הדיונית.
...
בימ"ש מצא כי מיקומי הנזק תומכים יותר במסקנה שרכב התובעים שהיה ממוקם בנתיב השמאלי סטה מנתיבו ופגע ברכב הנתבעת, מאשר שרכב הנתבעת פגע בחלקו האחורי של רכב התובעים ולאורך הדופן הימני.
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה יש להתיר למבקשים לצרף ראיות חדשות בערעור ובית משפט קמא יבחן לאור הראיות החדשות אם להותיר את פסק דינו על כנו או שמא יש צורך לשנותו.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, אני נעתרת לבקשה לצירוף ראיות ולפיכך התיק יוחזר לבית משפט לתביעות קטנות על מנת שיבחן אם להותיר את פסק דינו על כנו או שמא לשנותו לאור הראיות הנוספות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים ושמעתי את השלמת טיעוניהם בע"פ, הגעתי למסקנה ולפיה דין העירעור להדחות, מהנימוקים כדלקמן: באשר לבקשה לצרוף ראיות מכוח תקנה 144 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (להלן: "תקסד"א"): כאשר מתבקש צירוף ראיות חדשות בעירעור לפי תקנה 144 לתקסד"א, ניתן להעתר לבקשה אם הראיות עשויות להשפיע על תוצאות העירעור וכן בהתקיימות אחד מאלה: (1)        לא היה ניתן לאתר את הראיה בשקידה סבירה ולהגישה בערכאה הראשונה במועד המתאים לכך; (2)        הגשת הראיה דרושה כדי למנוע עוות דין.
אין ספק שחוות הדעת מתייחסת לנסיבות שהיו קיימות לפני מתן פסה"ד והמערערת לא הראתה כי ניסתה לבקש מהמשיב ביקור מומחה בקרוון וסורבה או כי פנתה לבימ"ש קמא לצורך כך, לפיכך התנאי בסעיף 144 (1) לתקסד"א אינו מיתקיים.
...
המערערת אינה חולקת על כך שהיא אינה הבעלים הרשום, אולם לטענתה עובדה זו אינה מובילה למסקנה שהיא אינה הבעלים והרישום דקלרטיבי בלבד.
למעלה מן הצורך נטען כי בהחלטה מיום 30.7.23 בימ"ש קמא הבהיר את פסה"ד. גם אני סבורה כי הואיל והקרוואן כבר מצוי בידי המערערת, איני נדרשת לדון בטענה זו. טענת המערערת ביחס לפסיקת פיצוי בסך 51,583 ₪ דינה להידחות.
עניינינו אינו נמנה על החריגים גם בעניין זה. לסיכום: לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו