בשולי הדברים, אציין, כי הנתבעת טענה לזכות מגורים מכח סעיף 33 לחוק הגנת הדייר, מבלי שהתבססה על סעיף 108 או סעיף 115 לחוק הירושה, התשכ"ה – 1965 (להלן – חוק הירושה), אשר קובע הסדר נוסף למקרים כמו זה שלפנינו, שנועד לאפשר תקופת התארגנות לזכאי.
...
דירת המגורים
הסוגיות שבמחלוקת לעניין דירת המגורים
בחינת טענות האחיות לעניין פירוק השיתוף בזכויות בדירת המגורים, מלמד על מחלוקות בסוגיות הבאות:
האם הנתבעת היא 'דיירת מוגנת' בדירת המגורים ובהתאם לכך האם יש לשום את הדירה כ'פנויה' או כ'תפוסה'?
האם קיומן של מחלוקות בין הצדדים הנוגעות להיקף עיזבון המנוחה ו/או קיומן של טענות בדבר כספים שהעיזבון חב לנתבעת, יש בהן כדי לעכב את פירוק השיתוף?
אני סבורה שיש להשיב לשאלות הנ"ל בשלילה; אבאר עמדתי להלן:
"דיירות מוגנת" – המסגרת הנורמטיבית
התובעת טוענת כאמור להיותה 'דיירת מוגנת' מכוח סעיף 33 לחוק הגנת הדייר (נוסח משולב), התשל"ב - 1972 (להלן – חוק הגנת הדייר), הקובע:
"(א) החזיק אדם בנכס כשהוא בעלו או חוכרו-לדורות, או אחד הבעלים או החוכרים-לדורות, ופקעה זכותו בנכס מחמת מכירתו בהוצאה לפועל של פסק דין או של משכנתה או בפשיטת רגל, או מחמת חלוקת הנכס במשפט חלוקה או בהסדר קרקעות או מחמת חלוקתו על ידי רישום בפנקס הבתים המשותפים כאמור בסעיף 42 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 3 - יהיה המחזיק לדייר של בעלו החדש של הנכס, או של החוכר-לדורות החדש.
סוף דבר
באשר לדירת המגורים, אני קובעת כדלקמן:
ניתן בזאת צו לפירוק שיתוף בדירת המגורים, ומכירתה כפנויה.
לצורך המכירה בשוק החופשי, אני ממנה את באי כח הצדדים – עו"ד טריכטר ועו"ד שחר – ככונסי נכסים, שיפעלו לקבל את המחיר המקסמילי האפשרי.
באשר לנכס המסחרי, אני קובעת כדלקמן:
ניתן בזאת צו לפירוק שיתוף בנכס המסחרי.