בפסק דין Merck נדונה הסוגיה האם עומדת לבעל האמצאה, שהגיש בקשה לרישום פטנט, זכות למנוע ממתחרה עשיית שימוש בעקרי האמצאה בתקופה שבין קיבול הבקשה לפטנט ועד להכרעה בהתנגדויות לבקשה (תקופת הביניים) והאם, ככל שחוק הפטנטים אינו מקנה במישרין תרופה כזו, ניתן להעזר לצורך מתן סעדים זמניים בדיני עשיית עושר ולא במשפט ובסעדים המוקנים מכוחם.
באותו עניין קבע בית המשפט, בין היתר, כדלקמן:
"בתקופת הביניים שבין פירסום קיבול בקשת הפטנט ועד להחלטת הרשם בבקשה, אין בידי בעל האמצאה זכות קניינית באמצאה. זכותו הקניינית מתגבשת רק עם הענקת הפטנט, ככל שהרשם החליט להעניקו בעקבות הכרעה בהתנגדויות. בהיעדר זכות קניינית בתקופת הביניים, ובהיעדר ביטחון כי בסופו של יום יוענק פטנט, לא עומדת לבעל האמצאה, על פי חוק הפטנטים, זכות להגן על האמצאה כלפי כולי עלמא בדרך של קבלת סעדים כנגד הפרה, בין צוי מניעה, ובין פצויי הפרה. בשלב זה, תפיסת דין הפטנטים היא כי אין להגביל את התחרות החופשית בשוק בדרך של מתן סעדים כנגד המתחרה, שתכליתם לבלום את ניצולו של פרטי האמצאה, נשוא בקשת הפטנט, ושימושו בפרטיה. יחד עם זאת, גם לגבי תקופה זו אין החוק מקנה מעמד בכורה מוחלט לחופש התחרות. הוא קובע, כי מקום שמתחרה משתמש בפרטי האמצאה בתקופת הביניים, ובסופו של יום מוענק לבעל האמצאה פטנט, זכאי בעל הפטנט לתבוע פצויי הפרה מהמתחרה, המתייחסים לא רק לתקופה שלאחר מתן הפטנט אלא גם לתקופת הביניים, בטרם ניתן הפטנט, ממועד פירסום קיבול הבקשה ואילך." (ההדגשה בקוו הוספה – י.ש.).
לפיו כל הזכויות שיירות למעביד" (שם, סעיף 13); "החל משנת 2003 ועד לשנת 2009, הועסק מר טאוב כשכיר בחברת פורום בתפקיד של מנהל מחקר ופיתוח" (שם, סעיף 18); "ומר טאוב, שעבד כמנהל מחקר והפיתוח בחברה," (שם, סעיף 45); "ביום ... סיים מר טאוב את עבודתו בחברה ו וניתנה לו הודעה על הפסקת עבודה. במסגרת הודעה זו, התחייב מר טאוב בכתב להמשיך ולשמור על סודיות בכל הקשור עם פעולותיה של החברה ומידע מכל סוג אשר הגיע לידיו במסגרת עבודתו בחברה, ואף התחייב להעביר לחברה על חומר הקשור לחברה אשר נשאר בחזקתו." (שם, סעיף 85); "מר טאוב חזר על התחייבותו להמשיך ולשמור בסודיות את כל הפעילות של החברה, על פי חובת הנאמנות בין עובד ומעביד..." (שם); "התפטרותו של מר טאוב גרמה שבושם ועיכובים בפרויקט..." (שם, סעיף 88); "ההמצאה הנ"ל של מר יעקובי נחשפה למר טאוב בתקופת עבודתו אצל פורום במסגרת תפקידו כמנהל מחקר ופיתוח." (שם, סעיף 109).
...
תמצית טענות התובעים בתגובה לבקשה
יש לדחות את הבקשה מהטעמים הבאים:
מדובר בתביעה חוזית במהותה ולא בתביעה בגין הפרת פטנט, בטענה כי התובעים הינם בעלי האמצאה ולא מדובר בתביעה המופנית כלפי מתחרים זרים אשר ניצלו לרעה את פרסום הבקשה בעת קיבולה על מנת להעתיקה, אלא תביעה שמהותה הפרה חוזית ונטילת הזכויות הקנייניות של פורום, השייכות לה מכוח ההסכם בין הצדדים.
באשר לטענות הנתבעים ביחס לעילת התביעה בגין הפרת זכויות יוצרים, אני סבור כי, בשלב מקדמי זה לא ניתן לקבוע האם יש מקום לסלק על הסף את התובענה בעילה זו, בין היתר, לנוכח ההלכה לפיה ככלל, בבוא בית המשפט לשקול אפשרות לסילוק על הסף, ינהג בזהירות רבה וישתמש בסמכותו רק במקרים קיצוניים ויוצאי דופן (ראה: רע"א 359/06 עו"ד ד' חורי מועין נ' עו"ד סלמאן פרג' (פורסם בנבו, 26.4.2006); רע"א 751/05 החברה הלאומית לאספקת פחם בע"מ נ' "צים" חברת השיט הישראלית בע"מ (פורסם בנבו, 1.9.2005); ע"א 2452/01 דרור אורן, עו"ד נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 9.10.2003)).
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, הבקשה מתקבלת בחלקה.
אני מורה על מחיקת עילות התביעה החוזיות ועילת התביעה בגין עשיית עושר ולא במשפט כלפי חברת קריאייטיב ובלאו הכי עילות אלו תמחקנה באשר לנתבע 4 (לגביו לא נטען במפורש ע"י הצדדים בבקשה לסילוק על הסף).