מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעד זמני לחייב טיפול רפואי במחלקה שיקומית גם אם המטופל מסרב

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפני כשנה ומחצה נתקבלה החלטת משרד הרווחה להעביר את הפעילות במרכזי טפול וייעוץ למחלקות הרווחה העירוניות, תוך יישום הסכם "כתף אל כתף", כפי שזה נחתם אל מול הסתדרות העובדים הכללית החדשה (להלן: ההנחיה).
כן השיבה בעיניין חוקיות הפיטורים, ובאשר לפתרונות התעסוקתיים, טענה כי ניתנה למבקשות היזדמנות להישתלב בעבודת הערייה, כאשר המנכ"לית פעלה להגדלת המשרות והתקנים שם, אך הן (למעט אחת) אינן מוכנות כלל לעבוד בערייה ואף מסרבות לבחון חלופות תעסוקתיות ברשות, כאשר מנגד הן מנתקות מגע ושוהות בחופשת מחלה.
בשלב שבו הוגשה הבקשה, מדובר במעשה עשוי אשר השיקולים להתערבות בו צריכים להיות בעלי משקל גדול יותר (רע"א 5240/92 חלמיש חברה ממשלתית עירונית לשקום הדיור בתל אביב-יפו בע"מ נ' אשרז עיבוד נתונים בע"מ, פד מז (1), 45, 50 (1992)).
לא מצאנו כי היתנהלות העיריה (הגם שאינה מעסיקתן הישירה של המבקשות) אינה עולה בקנה אחד עם חובה זו. בענין זה נציין עוד כי גם אם היה מדובר בהחלטה ניהולית של הערייה עצמה, ככל שלא הוכח כי מדובר בהחלטה שמקורה בשקול זר לשיקול מקצועי או תקציבי, גם אז לא היינו מוצאים מקום להתערב בה. משמחליטה רשות מקומית המתקצבת את הרשות להחזיר לידיה תקנים ולהפעילן בעצמה, מדובר בפררוגטיבה ניהולית הנתונה לה ואין לקבוע בשלב זה שהיא אינה לגיטימית (ראו לענין הזכות הניהולית - ע"ע 300019/98 דב אורן - דניה סיבוס חב' לבניה בע"מ (2004)).
אשר לפרידה מהמטופלים ציין בית הדין קמא כי "מי שבחר ל'לנתק מגע' היו המבקשות וזאת במקום להירתם להעברה מסודרת של הפעילות. מכל מקום, ככל שתבקש מי מהמבקשות להפגש עם מטופליה ולהפרד מהם או לסייע בהעברתן לטפול עו"ס אחר, על הרשות לאפשר להן לעשות כן בצורה מכובדת ובתאום מראש" (סעיף 42).
ככלל, אין ערכאת העירעור נוהגת להתערב בשקול דעתו של בית הדין האיזורי בכל הנוגע למתן או לאי מתן סעדים זמניים אלא אם שיקול הדעת הופעל שלא כהלכה (דב"ע נה/247-3 המרכז הרפואי שערי צדק - ד"ר אורלי פרט (7.11.95)).
...
כן עותרות כנגד חיובן בהוצאות משפט ושיעורן, "שעה שמדובר בעובדות שאיבדו זה עתה את מטה לחמן". דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה על צרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתשובת הצד שכנגד.
אין בידי לקבל טענה זו. בהתאם להלכה פסוקה עקיבה ורבת שנים, לאחר פניה מוקדמת לרשות ציבורית - בין שניתן מענה שאינו מניח את דעת הפונה ובין שלא ניתן כלל מענה - יש נקודת זמן בה על הפונה לפנות לערכאות שיפוטיות, ומחדלו מלעשות כן ייחשב כשיהוי (ראו בג"ץ 410/78 מילס ישראל בע"מ נ' שר האוצר (18.1.79); ע"ע (ארצי) 1189/00 אילנה לוינגר - מדינת ישראל (2.10.00)).
טענה זו באה בגדרו של סעיף 1(7) לצו בית הדין לעבודה (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), התשע"ח-2017, הקובע כי לא תינתן רשות ערעור על "החלטה בעניין הטלת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין ושיעורם, למעט אם ניתנה לאחר מתן פסק הדין ואינה נבלעת בו". די בטעם זה כדי להצדיק דחיית הבקשה ברכיב זה. סוף דבר- דין הבקשה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפנינו בקשה למתן צו מניעה זמני אשר יורה לנתבע להמשיך לממן לתובעת שירותי שקום במרכז הרפואי שיבא, חלף העברתה למוסד סיעודי.
המבקשת סירבה לסיים את שהותה בבית החולים שיבא, עד שמנהל מחלקת שקום נורולוגי פרופ' ג' זייליג נאלץ לפנות לבית המשפט על מנת שיתן צו להוצאתה.
נבהיר כי בשלב זה של ההליך לא עלה בידי המבקשת להציג ראיות, ולו לכאורה, אשר יש בהן כדי לסתור את חוות דעתו של מנהל המחלקה הנוירולוגית באיכילוב, לפיה בהתאם לסטאנדארטים המקובלים, שלב השקום האקוטי במבקשת, אשר חייב אשפוז שקומי הסתיים זה מכבר, והמבקשת הושארה במחלקה במשך כשנה וחצי, הרבה מעל ומעבר למקובל, מתוך היתחשבות במצבה הסיעודי הקשה ובהיעדר תמיכה כלכלית ומשפחתית משמעותית על אף שהסתיימה ההצדקה הרפואית להשארתה באשפוז בבית החולים, ועל אף שהשארתה במחלקת שקום מנעה טפול שקומי אקוטי ממי שניזקק לו. זאת ועוד במהלך הדיון לפנינו העידה מטעם התובעת הגב' איילה שיפמן פיזיותראפיסטית בהכשרתה.
בחוזר מנהל רפואה 4/2009 (מפורסם במרשתת) הוגדר טפול "שקום" כדלקמן: שקום הוא שלב טפולי בתהליך ריפוי מתמשך, שמטרתו לשפר תפקודים מוטוריים וקוגניטיביים ספציפיים שנפגעו על ידי מחלה או פציעה, להגדיל עצמאות אישית ולהקטין תלות בזולת לקראת חזרתו של המטופל לסגנון חיים פעיל ובריא.
עוד ראוי להזכיר כי חוק ביטוח בריאות ממלכתי איננו מקנה למבוטח זכות לקבלת טפול רפואי מייטבי, שכן המחוקק היה ער למשאבים המוגבלים של שירותי הבריאות ולכך שמתן טפול לחולה אחד יהיה לעולם על חשבון מניעת טפול מחולה אחר, ולפיכך פועלת הרפואה הציבורית על פי סטאנדרטים שגם אם אינם תמיד מייטביים הרי שהם מופעלים במידת האפשר בשויון ומתוך מתן משקל לנסיבות המיוחדות של כל מקרה ולאיזונים שבינם לבין אינטרסים של כלל המבוטחים.
לנוכח כל האמור לעיל הבקשה למתן סעד שיורה על המשך מימון אחזקתה של המבקשת בבית חולים שיבא נדחית.
...
הגם שעדות זו לא בוארה, ואין לדעת מה נעשה בעניינה של התובעת במל"ל אין מנוס מלהניח כי ידרש פרק זמן נוסף על מנת לברר את שאלת זכאותה לקצבת נכות / סיעוד / שירותים מיוחדים / לשיקום תעסוקתי וכיו"ב עניינים אשר ישליכו מטבע הדברים על אפשרוית השיקום בקהילה.
לנוכח כל האמור לעיל הבקשה למתן סעד שיורה על המשך מימון אחזקתה של המבקשת בבית חולים שיבא נדחית.
אנו מורים כי מומחה שיקום מטעם המשיבה יבדוק את המבקשת בסמוך לאחר הוצאתה מבית חולים שיבא למסגרת אחת, ויגבש תכנית שיקום המתאימה לצרכיה כפי שיתבררו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו