התובע עותר למתן סעד הצהרתי כי ההסכם בוטל.
אתייחס להלן לראיות הנוגעות לסוגיה זו.
הנתבעת הציגה צלום הודעת WHATSUP מיום 6.7.17 ששלחה לקבוצת ההורים של ילדי הגן יומיים לאחר ההסכם, באמצעות הטלפון הנייד, בה נרשם:
"גן הילדים בא לי גן עובר לבעלות חדשה בהתאם להסכם מכירה שנעשה על ידי בית המשפט. הגן ימשיך לפעול בשנה הבאה תחת הנהלה חדשה בראשותו של מר גלעד שנקר".
נוסחה של הודעה זו הוסכם על באי כוח הצדדים בזמן אמת, כעולה מהתכתבות המיילים ביניהם נ/1 (נספח ה' לתגובה לבקשה לצוו מניעה; להלן – ההודעה המוסכמת).
...
לפיכך, לא יהא זה צודק ונכון להיעתר לתביעתה הנגדית ולחייב את התובע בסכומים נוספים מעבר למחצית התמורה לפי ההסכם.
בע"א 8850/10 שיר משכנות ותיקים בע"מ נ' הליגה למניעת מחלות ריאה תל אביב (20.8.13) (להלן – עניין שיר משכנות), התייחס בית המשפט העליון למקרה כזה:
"נקודות המבט המנוגדות שביסוד האינטרסים השונים הללו מובילות למסקנה לפיה אם יינתנו פיצויים המגנים על שני האינטרסים באופן מצטבר, גם קיום וגם הסתמכות, יזכה הנפגע בפיצוי שיעמידו במצב טוב מזה שבו היה יכול להיות נתון, בין אם החוזה לא היה מופר ובין אם החוזה לא היה נכרת. מתן פיצוי יתר שכזה יעמיד את הנפגע במצב טוב יותר משהיה באפשרותו להשיג בכל אחד מהמסלולים המתוארים לעיל, ויעשיר אותו שלא כדין על חשבון המפר. על כן, לא מאפשרים לו לזכות בפיצויים שונים אלה במצטבר; מה גם שעל מנת לזכות בפיצויי קיום על הנפגע היה להוציא את אותן ההוצאות שנועדו לביצוע החוזה, בגינן הוא מבקש פיצויי הסתמכות, ולכן יש לנכותן מפיצויי הקיום" (סעיף 16 לפסק הדין; ראו גם סעיפים 17 - 21).
לכן, אף אם הייתי מגיע למסקנה כי ראוי לחייב את התובע בסכום נוסף, הרי שהדבר היה כפוף לכלל לפיו לא מעמידים את הנפגע במצב טוב יותר לולא ההפרה (עניין שיר משכנות, סעיף 22), ובמקרה דנא, רק קבלת דמי שכירות ולא אבדן רווחים, סעד המניח ביטול ולא אכיפה.