המשמעות בחיוב מכוח "דיני הצדקה", ששני ההורים נושאים שווה בשווה בכל הוצאות הילדים, על פי יכולתם הכלכלית וכל עוד יש להם יכולת שכזו (ראה: ע"א 254/76 ינקוביץ נ' ינקוביץ, לא(3) 169 {פמ"מ - 9/6/1977}).
בקביעתי את דמי המזונות שאינם גבוהים במיוחד, לקחתי בחשבון גם את קצבת הילדים המשולמת מאת הביטוח הלאומי (ראה: ע"א 142/81 ענתבי נ' ענתבי, לה(4) 177 {פמ"מ - 30/7/1981}), משעה שכך, הרי שקצבאות הילדים ישולמו לידיה של האם.
אכן הצדדים לא כרתו הסכם ממון מכוח חוק יחסי ממון, שכן אילו היו עושים הסכם שכזה, אין ספק שהיה נקבע כי כל צד ישאר עם נכסיו.
עוד בהקשר זה טען האב, כי אם מכוח הדין הכללי ניתן ליצור שתוף, הרי שניתן מכוח הדין הכללי ליצור הפרדה, כל עוד אין צד מקופח.
בהמשך, קבע כבוד השופט עמית בפרשה אחרת, כי כאשר מדובר בדירת מגורים, לא תדרש כלל הוכחת כוונת שתוף ספציפית, אלא די בהתקיימות התנאים המקימים את חזקת השתוף הכללית כדי להוביל למתן הסעד ההצהרתי המבוקש.
הצדדים חיו יחדיו בנישואין משך כ-16 שנים, לשניהם מדובר בנישואין ראשונים, הביאו לעולם את שני ילדיהם המשותפים, שניהם מילאו את חובותיהם ותרמו למאמץ המשותף של חיי הנישואין והמערכת הכלכלית, ואף יצאו יחדיו לחופשות משפחתיות בארץ ובחו"ל. על כך יש להוסיף כי השתוף ניבנה בין השאר על הטלת עיקר נכס הפרנסה השוטפת על האם, שעל שמה דוקא לא נרשמו נכסי המקרקעין.
...
שני ילדי הצדדים נולדו וגדלו בדירה זו.
די בנסיבות אלה כדי להגיע למסקנה כי היה שיתוף בין הצדדים וציפיה לשיתוף בנכסים.
העולה מדברים אלו בנסיבות שהוצגו בפני, של נישואין ממושכים בהם מקיימים שני בני הזוג את המשק המשפחתי במאמץ משותף, בין על-ידי עבודה ובין בדרכים אחרות, מתגוררים בדירה משך כל השנים ובה נולדים וגדלים שני ילדיהם, שיפוץ הדירה באופן לא פעוט, וזוהי דירתם היחידה, סבורני כי "היטשטשו הגבולות והתערבבו המשאבים", ודירת המגורים שייכת לרכוש המשותף של הצדדים, ומכאן כי האם זכאית להירשם כבעלים של מחצית הזכויות בדירה ברחוב ___, וכמובן שדירה זו היא נכס בר איזון בין הצדדים.
לאב, קיים אוסף מרשים אשר ימשיך להניב פירות, בבוא היום עתיד הוא לרשת נכסים נוספים המצויים בידי הוריו ועל כן ועל-מנת לאזן המצב שנוצר, אני קובע כי כלל אוספיו של האב, זכויותיו בביטוח לאומי ב___ וכן כספים המצויים בחשבונו האישי, יוותרו בידיו ולא יאוזנו.
סוף דבר
האב יישא במזונות ילדי הצדדים לאם, כולל מדור, כפי האמור והמפורט בסעיף 107.
באשר לחשבונות הבנק המצויים בבעלותם הפרטית של מי מהצדדים, אני קובע כי אלו לא יאוזנו בין הצדדים ויתרתם תישאר בידי כל אחד ולא תחולק.