אהרון גינזבורג ובנו עתרו, בין היתר, לסעד הצהרתי זמני האוסר על שר הבינוי והשיכון והמינהל להיתקשר בחוזה שיעניק לרשפון זכויות במשבצת קרקע שלגביה יש להם חוזה חכירה.
הסעד המבוקש נדחה בהחלטה שניתנה ביום 8.1.96 ע"י כב' הש' י' צור בהמר' 24300/95 ונקבע כי "מהנתונים בפני עולה כי לא היה כל בסיס לפנייתם של המבקשים לקבלת סעד זה. כפי שהצהירה בבית המשפט ב"כ המשיבים 1 ו-2 (ב"כ שר הבינוי והשיכון והמינהל – א.כ.), הסכם המשבצת הקודם לא חל על המיגרש אותו חוכר מבקש 1 וכך גם המצב המשפטי לגבי החוזה שחודש. למבקש 1 חוזה חכירה ישיר עם המינהל שאינו כלול בחוזה המשבצת של המושב עם המינהל ועל פי סעיף 7 לתצהיר חבר הנהלת המושב חוזה שכירות המשבצת של המושב לא חל על משק העזר של מבקש 1. עניין זה יכלו המבקשים לבדוק מראש, לפני שפנו לבית המשפט בסעד שהתברר שכלל אינם זקוקים לו, ובקשתם בעיניין זה היתה מיותרת מלכתחילה".
ב) אהרון גינזבורג הגיש בקשה למתן צו על תנאי עם אחרים כנגד ממשלת ישראל, שר הבינוי והשיכון, מינהל מקרקעי ישראל ואחרים במסגרת בג"צ 6558/94, בג"צ 467/95, 4308/95, בג"צ 5039/95.
בנושא זה נקבע בעיניין מהדרין בסעיף מ"ג:
"חוזה חכירה הוא חוזה רשות (ע"א 6651/99 הדר נ' קק"ל- באמצעות מינהל מקרקעי ישראל, פ"ד נו(1) 241, 249 (2001)). חוזי חכירה הם מבין החוזים הרגישים ביותר שהמדינה, באמצעות המינהל, היא צד להם. עמד על חשיבותם של מקרקעין השופט (כתארו אז) ת' אור:
...
תמצית טענות הנתבעות בכתב ההגנה:
א) הנתבעות טענו כי דין התביעה להידחות בשל טענת התיישנות.
הנתבעות טענו, כי היות ועילת התביעה נולדה והייתה ידועה לגינזבורג בשנת 1991, דין התובענה להידחות על הסף מחמת התיישנות.
אציין רק בעניין זה, כי טענת ההשתק השיפוטי אשר נטענה על ידי הנתבעות בשלב הסילוק על הסף אשר התקבלה על ידי כב' השופט ברנר, מקובלת עלי בהחלט.
בנסיבות אלו, ובשל העובדה שדין התביעה להידחות לגופה, לא אתייחס לטענות המקדמיות הנוספות אשר הועלו.
לסיכום:
א) לאור האמור לעיל, דין התובענה להידחות לגופה.