מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סעד הצהרתי לביטול שטר משכנתא והסכם משכון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2011 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בהתאם, עתרו לסעד הצהרתי בדבר בטלות שטר המשכנתא עליו חתמו, מכח ההסכם.
עוד העלימו מעיני בית המשפט את העובדה כי מעבר להסכם ההלוואה הראשון חתמו הם על הסכם הלוואה שני על סך של 200,000 יורו ומכוחו הוסיפו ומשכנו את דירתם האמורה כך שבפועל על הדירה האמורה רובצות שתי משכנתאות לטובת המשיב.
...
המשיב מסר את הציורים לידי המבקשים וסוכם בין הצדדים כי בתמורה ישלמו המבקשים למשיב 1 סך של 450,000 יורו בשלושה תשלומים כדלקמן: סך של 50,000 יורו עד ליום 13.4.10, 50,000 יורו עד ליום 13.4.11 ו-350,000 יורו עד ליום 13.4.12.
-דין הבקשה לעיכוב ביצוע להדחות וצו המניעה הזמני שהוצא לבקשת המבקשים מבוטל.
-סוף דבר – אני מורה על ביטול החלטתי בדבר עיכוב הליכי הוצאה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בנוסף, ביקשה המבקשת כי בית המשפט יאריך המועד להגשת כתב הגנה מטעמה, כאשר הגשתו, ככל שתדרש, תיעשה תוך 30 יום ממועד מתן החלטה בבקשה זו. במסגרת תביעתה, ביקשה התובעת סעד הצהרתי שלפיו יוצהר כי שטר המשכנתא והסכם המישכון מיום 31.1.03 עליהם חתמה, בוטלו כדין ועקב כך, הנתבע 1 מנוע מלנקוט פעולה כלשהיא נגד התובעת בקשר להסכם ההלוואה, ובכלל זה מימוש הנכס בהליכי הוצל"פ, לרבות במסגרת תיק הוצל"פ 14-06566-11-2.
...
טענות המבקשת בבקשה לדחייה / מחיקה על הסף בבקשה שבפניי, טוענת המבקשת כי יש לדחות את התביעה על הסף ולחילופין, למחוק התביעה על הסף מחמת התיישנות, שיהוי, העדר עילה ואי צירוף כל הצדדים הראויים – כל אלה יחד או לחוד.
התיישנות באשר לטענת ההתיישנות ולסיווג התובענה כתובענה במקרקעין, אם לאו - להבנתי, המדובר בתובענה במקרקעין והואיל ואין מחלוקת כי מדובר במקרקעין מוסדרים הרי שהמסקנה היא, כי טרם חלפה תקופת ההתיישנות בת 25 שנים.
מבחינת תוכן התביעה והסעד המבוקש, עסקינן במקרקעין, שהרי אם מתקבלת התביעה יחול שינוי במצב ההחזקה של המקרקעין.
להבנתי, במקרה דנן, אין מנוס מבירור עובדתי - ראייתי של טענות התובעת בזיקה לטענתה כי לא חתמה כלל על שטר המשכנתא אצל רשם המקרקעין וכי לא הייתה מודעת לנעשה בזכויותיה, זאת עד לפתיחת ההליכים בהוצאה לפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשת הגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה למתן סעד הצהרתי בדבר בטלות שטר משכנתא מדרגה ראשונה ללא הגבלה בסכום (להלן: שטר המשכנתא), אשר נחתם על ידה ביום 18.02.94 לטובת המשיב, בנק המזרחי המאוחד בע"מ (להלן: הבנק), על חלקה בבית מגוריה (להלן : הבית).
על רקע זה טענה המבקשת בתביעתה כי הבנק הפר את חובתו לגילוי נאות, החלה עליו מכוח סעיף 17א לחוק הבנקאות (שירות ללקוח), התשמ"א-1981, כמו גם חובות אחרות, החלות עליו מכוח דיני החוזים ודיני הנזיקין.
המשיב מדגיש את זכותו לממש את חלקו של הבעל בבית הממושכן לכסוי החוב.
...
המשיב מצידו סבור כי דין הבקשה להידחות.
בנסיבות אלה, כך טוען הוא, כאשר באופן מעשי אין מניעה לממש את המשכנתא על חלקו של הבעל, ואין חשש כי המבקשת לא תוכל להיפרע את חלקה, יש לדחות את הבקשה או לפחות להתנותה בהפקדת ערבות בנקאית על מחצית ערכו של הבית, שרשום על שם המשיב.
לאחר שבחנתי את פסק דינו של בית המשפט המחוזי ואת טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי בנסיבות העניין – בהתחשב בכך שמדובר בבית מגורים מחד גיסא, אך למשיב עומדת בכל עת הזכות לפרק את השיתוף במקרקעין ולממש את חלקו של הבעל מאידך גיסא – יש להורות למשיב להימנע מהליכי מימוש בית המגורים על פי המשכנתא, וזאת בכפוף להפקדת ערבות בנקאית על ידי המבקשת, בגובה מחצית ערך הבית, על פי שומת הנכס שהוגשה מטעמה.
הבקשה למתן סעד זמני בערעור מתקבלת, אפוא, בכפוף לתנאי שלעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

העובדות שאינן שנויות במחלוקת המבקשים הגישו כנגד המשיב תביעה לסעד הצהרתי לביטול הסכם הלוואה מיום 3.12.2017 (להלן: "הסכם ההלוואה") בעילות הטעה, כפייה ועושק.
המשיב הגיש את שטר המשכנתא לבצוע בלישכת ההוצל"פ, ובמקביל, המבקשים הגישו תובענה זו לביטול הסכם ההלוואה, אשר בגדריה התבקש סעד זמני – כאמור לעיל, זו הפעם השלישית.
אף לא נטען כי הסוואת החוזה האמתי – מישכון הדירה כערובה לחובו של אסי למשיב - הנו חלק מתוכנית פסולה המנוגדת להוראת סעיף 30 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג - 1973, אשר מצדיקה את פסילתו של ההסכם בהיותו חוזה בלתי חוקי [לעניין זה ר' והשווה ע"א 3158/20 אחי תקומה בע"מ נ' משולם (2023)].
...
כמו כן, וכאמור, בקשה זו הינה הבקשה השלישית במספר למתן סעד זמני בתיק זה, כאשר בשתי בקשות קודמות, אף שבית המשפט נעתר להן – המבקשים נמנעו מלהפקיד את הבטוחות הנדרשות לצורך הכנסת הצו לתוקף, וזנחו את הבקשות, ובהתאם הצווים פקעו.
מהאמור לעיל עולה כי דרך הילוכם של המבקשים נגועה בשיהוי ומחזקת את המסקנה כי טענותיהם כנגד הפינוי נטענות בחוסר תום לב, וללא שיש בפיהם טענה של ממש המצדיקה את מניעת המימוש.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

להבטחת פירעון ההלוואות הנ"ל משכנו התובעים את הדירה ואת הגג שמעליה.
בתביעתם עתרו התובעים, כאמור, לסעד הצהרתי בדבר בטלות שטר המשכנתא וכן בטלות כל הפעולות בניירות ערך שבוצעו בחשבון, וזאת בעילות של עושק, הטעיה, הפרת חוזה, הפרת חובות אמון, ניהול משא ומתן בחוסר תום לב, הפרת חובת גילוי וחובת זהירות והצגת מצג שווא רשלני מצד הבנק כלפיהם.
...
חרף כל האמור לעיל, איני יכול להיתעלם מקביעת הערכאה הדיונית כי הבנק "איפשר לתובעים להמשיך ולמשוך כספים, שעה שהתובעים נמצאים במצב חובה לא מבוטלת...
את תרומתו של הבנק לחלק זה של החוב אני קובע, נוכח כל האמור לעיל, בשיעור של 20%.
לאור כל האמור לעיל, יש להצהיר ולקבוע כי החלק אותו יש להפחית מסכום חובם הכולל של התובעים לבנק, בשל היתנהלותו של הבנק, הינו בשיעור של 10% מסכום החוב הכולל שהיה רשום בספרי החשבונות של הבנק ביום 2.9.97.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו