באימוץ מסקנת השמאי המכריע, לפיה הותרו שימושים מסחריים במקרקעין על פי תכנית רצ/1/1, תוך מתן מקדם ודאות של 15%, בהתבסס על כך שברשימת השימושים המותרים בפרק ה' שבהוראות תכנית רצ/1/1, נקבע שבאזורי מגורים א,ב,ג,ד הועדה המקומית רשאית לאשר גם משרדים, חנויות לשרות הצרכים היום-יומיים של תושבי המקום ובתי מלון (עמ' 3 להחלטתה), היתעלמה ועדת הערר מתכנית רצ/1/1/ג' מיום 10.08.78, ששינתה מתכנית רצ/1/1 והגבילה את סמכותה של הוועדה המקומית לאשר שימושים שונים באיזורי מגורים על ידי כך שהתנתה אותם באישור תכנית מפורטת בסמכות ועדה מחוזית.
השמאי המכריע חרג מסמכותו?
לטענת המערערת, השמאי המכריע חרג מסמכותו כשדן "בעצם החיוב" ולא "בגובהו", שכן המשיבים בעצם פנייתם למינוי שמאי מכריע לא תקפו את "עצם החיוב" אלא את "שיעורו".
בעיניין זה קבעה ועדת הערר כדלקמן:
"משבחרו הצדדים לילך לשמאי המכריע ומשבחרו הם לטעון בפניו טענות בעיניין פרשנותה של תכנית, אין מקום לבוא ולטעון לאחר מכן בפנינו כי שמאי מכריע איננו מוסמך לידון בפרשנות הוראותיה של תכנית וכי אין זה תחום מומחיותו." (עמ' 2 להחלטה).
...
באמצה את חוות דעתו של השמאי המכריע קבעה ועדת הערר:
"במקרה שלפנינו סבורים אנו כי לא נפלה טעות מהותית בפרשנות תכנית רצ/1/1 ותשריט התכנית. בתשריט התכנית מסומן בבירור סימון אפור אשר אין מחלוקת לגביו בין הצדדים. מקבלים אנו את טענת המשיבים כי בהתאם ל"שפת התכנון" שנהגה אז, ניתנו היתרי הבניה אשר על פיהן בשדרות רוטשילד מצויות חזיתות מסחריות לרוב מזה עשרות שנים.
ניתן להניח, ברמת סבירות גבוהה, כי שווי הנכס במצב הקודם הושפע מפרשנות זו.
עם זאת, נוכח אי הבהירות הקיימת בתכנית המתאר, כמפורט לעיל, הגעתי לידי מסקנה כי תכנית רצ/59/5/1 יצרה וודאות מלאה לאפשרות השימוש המסחרי בנכס.
לאור האמור אני דוחה את הטענה.
סוף דבר:
לאור כל האמור, אני דוחה את הערעור.