בכתב הערבות נכתבה תניית שיפוט ייחודית ובלעדית הקובעת כי סמכות השיפוט תהיה לבימ"ש במחוז מרכז ובימ"ש קמא היתעלם מתניית השיפוט; אין בטענה כי המשיב הכחיש וכפר בחתימתו על כתב הערבות כדי לבטל את תניית השיפוט לצורך קביעת הסמכות המקומית; סמכות מקומית נקנית עפ"י אחת מהחלופות הקבועות בתקנה 3 לתקנות סדר הדין האזרחי והתביעה הוגשה בהתאם לחלופה המתאימה שכן המקום שנועד לבצוע התשלום בכל הנוגע לפירעון הערבות של המשיב הוא במשרדי המבקשת המצויים במחוז מרכז.
עם זאת, ובהיעדר היתנגדות לשיק מטעם המשיבה, התביעה מושתת על כתב הערבות, וכל שנותר לידון הוא בשטר הערבות והשלכותיו, ולא בתוקפו של השיק הנמשך על ידי המשיבה (שכאמור צורף לתביעה לצורך הוכחת החוב), בשעה שלא הגישה היתנגדותה, ולמשיב אין טענות כנגד השיק אלא כנגד שטר הערבות (אמתותו, טענת ה"זיוף", גובה החוב וכו').
הסמכות המקומית לידון בהתנגדות לבצוע שטר מסורה לערכאה אליה רשאי היה מגיש הבקשה לבצוע השטר להגיש את התובענה על פי השטר בסדר דין מקוצר (ואף בטופס הבקשה לבצוע השטר המוגש ללישכת ההוצל"פ, מציין מבקש ביצוע השטר את ביהמ"ש המוסמך מקומית לידון בהתנגדות ככל שתוגש), ר' ד. בר אופיר הוצאה לפועל – הליכים והלכות (מהודרה שביעית, 2015) עמ' 1006(1)-1007.
...
תמצית טענת המשיב –
דין הבקשה להידחות שכן הוא לא חתם על כתב הערבות וכי "מדובר בכתב ערבות מזוייף", כאשר חלק מכתב הערבות מודפס וחלק כתוב בכתב-יד ואין אישור חתימה על כתב הערבות; לא ניתן להסתמך על "טענת סתמית" בדבר כתב הערבות ולפיה לקבוע את מקום השיפוט; לא היתה לו כל סמכות לחתום על כתב הערבות ומאחר ומדובר בכתב ערבות לא מאושר ולא מקורי אין להסתמך עליו; כל המעורבים והעדים בתביעה הינם תושבי הצפון וניהול התביעה בבימ"ש באזור המרכז יגרום להם להוצאות כבדות ומיותרות; המבקשת לא הוכיחה כי המקום שנועד לביצוע התשלום הוא במשרדיה; הסמכות המקומית לדון בתביעה הינה לפיה המקום בו נמצא סניף הבנק שממנו נמשך השיק.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, אני סבורה, כי דין הערעור להתקבל והכל כפי שיפורט להלן.
לפיכך, ונוכח תניית השיפוט הבלעדית והייחודית בכתב הערבות, וכמפורט לעיל, המסקנה היא כי הסמכות מסורה לבימ"ש השלום ברמלה (מחוז מרכז).
מכל האמור לעיל, הערעור מתקבל.