מפאת הדמיון הרב בין הנידון לראיה, מצאתי לצטט את הדברים:
" הלכה נושנה היא כי הסמכות של הערכאה השיפוטית או המנהלית נקבעת לפי הסעד המבוקש ולא לפי עילת התביעה...מאחר איפוא ומדובר במקרה זה בתקיפת תכנית של רשות תיכנון, לכאורה, הסמכות לידון בהשגות על החלטת הרשות נתונה לערכאה מינהלית... אלא מאי, במקרה זה, למרות שהמבקשים אכן תוקפים את הצדקתה והגינותה של התכנית, עיקר טרונייתם מופנה כלפי המושב אשר לטענתם מקדם את התכנית בנגוד להסכם הפשרה, עניין המסור לערכאת שיפוט אזרחית ולא מינהלית. כמו כן, יש לציין כי סמכות ועדת תיכנון או ועדת ערר המבקרת את החלטות ועדת התיכנון מצומצמת לשאלות תכנוניות, זאת להבדיל ממחלוקות בשאלות קנייניות או בשאלות של שימוש וחזקה הנדונות בערכאות האזרחיות הרגילות (עע"מ 317/10 שפר נ' יניב [פורסם בנבו] (23.8.2012)). ואכן, סעיף 75 לחוק בתי המשפט מקנה לכל בית משפט הדן בעיניין אזרחי סמכות ליתן "פסק דין הצהרתי, צו עשה, צו לא-תעשה, צו ביצוע בעין וכל סעד אחר, ככל שיראה לנכון בנסיבות שלפניו". בכלל זה גם צו נגד רשות מרשויות המדינה הפועלת על פי חוק, בנסיבות המתאימות (ע"א 23/85 גולדשטיק נ' כהן, פ"ד מ(4) 583, 587 (1986) (להלן: עניין גולדשטיק); ע"א 1835/11 אבני נ' מדינת ישראל, [פורסם בנבו] פסקה 4 (17.11.2011); אורי גורן סוגיות בסדר דין אזרחי 553 (מהדורה 13, 2020) (להלן: גורן)).
...
אני סבורה כי אם תאושר התוכנית הכוללנית כששטח כפר כלים בתוכה, יהיה מדובר במעשה עשוי, שלא ניתן יהיה לבטלו, ודי בכך על מנת להוכיח את הפוטנציאל לגרימת נזק בלתי הפיך.
אי צירוף צדדים העלולים להיפגע מההליך
כאמור, לטענת המשיבות, יש לדחות את הבקשה אף מן הטעם שלא צורפו להליך עיריית טירת כרמל, שלצו המבוקש, ולתביעה, השפעה ישירה על התפתחותה ופיתוחה של העיר, והועדה המקומית לתכנון ובניה "מורדות הכרמל" שסמכויותיה עלולות להיפגע, משום שבהתאם לסעיפים 62א(ד)-(ה) לחוק התכנון והבניה, אישור התוכנית הכוללנית יקנה לה סמכויות תכנון נרחבות, שכן הומלצה לקבלת מעמד של ועדה עצמאית.
סיכום
מן המקובץ, מסקנתי היא כי עלה כי בידי המבקשים להצביע על ראיות מספקות לכאורה לקיומה של עילת תביעה, ומאזן הנוחות נוטה לטובתם, ועל כן יש מקום להיעתר לבקשה לסעד זמני.