מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

סמכות רשם הוצאה לפועל שינוי החלטת רשם בלשכה בעיר אחרת

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2015 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

בהתייחס לפעולה של העברת תיקים ללשכה אחרת, ציין בית משפט קמא, כי מוסכם על המשיבה, שלפני שנת 2009 שררה בנושא זה אי בהירות ופקידי ההוצאה לפועל העבירו תיקים מלשכה אחת לאחרת, גם ללא החלטת רשם, ואולם, הדבר שונה בשנת 2009 והמערער ידע, מאותה עת ואילך, על הצורך בהחלטת רשם, גם בעיניין זה. בית משפט קמא בחן את טענות המערער ביחס לאפשרות שלא ידע שהפעולות נשוא כתב האישום, אינן בגדרי סמכותו.
עוד מעיר המערער, שלמרות הותק של גב' בונשטיין בלישכת ההוצאה לפועל, שבע שנים, היא לא ידעה להעיד על אופן השמוש במסך 640 באופן כללי, אלא רק בתחום המצומצם בו היא עוסקת, ולמעשה, ניתן להבחין, לטענת המערער, שלמרות הותק שלה, לא ידעה גב' בונשטיין לומר איזה החלטות הן בסמכות רשם.
קל"ב. טענה נוספת מטעם הסניגוריה היתה כנגד הצוו שהוציא בית משפט קמא ביום 16.1.14 (עמ' 118 לפרוט') ללישכת ההוצאה לפועל חיפה להמציא לבית המשפט כל אישור המעיד על הדרכה כלשהיא, או הסבר באשר לנהלים, תקנות וכיוצ"ב, שניתנו למערער לאורך שנות עבודתו בלישכה להוצאה לפועל, פירוט תיקים בהם ביצע המערער פעולה של שינוי שם חייב, שם זוכה, העברת תיק ממחוז למחוז, תוך פירוט האם היה זה באופן מנהלי או לאחר החלטת רשם.
...
אף אנו סבורים שלא היה מקום לאמץ בענייננו את המלצת שירות המבחן (למעט, כמובן, את העובדה שאין למערער הרשעות לחובתו, ושאין לו דפוסים עברייניים, והשפעתו הצפויה של המאסר על משפחתו), שכן כפי שנקבע בע"פ 344/81‏ ‎מדינת ישראל‎ ‎נ' סגל, פ''ד לה(4) 313, בעמ' 318: "שיקוליו של שירות המבחן למבוגרים אינם חופפים בהכרח את שיקוליו של בית המשפט, וזאת, אין היתר, מאחר שהוא אינו מופקד על הראייה הכוללת, הבוחנת גם את אלמנט ההרתעה הכללי ונתונים כיוצא באלה. לכן, אין לבוא בטרוניה אל שירות המבחן, אם הוא נותן דעתו בעיקר לאינטרס האישי של הנאשם, ואף מוכן להציע הצעות לשיקום, המעוגנות, לעתים, בהערכה ובהתרשמות ותו לא. השירות רואה את עיקר מעייניו במיצויו של היבט מוגדר של הנתונים, הנאספים לקראת ההכרעה השיפוטית, ובית המשפט הוא שיוצר את האיזון הנאות בין הנתונים השונים ומופקד על ראייתו של השלם להבדיל מן הקטע או המקוטע. מכאן כי אל הדברים, העולים מן התסקיר, מצטרפים, בדרך כלל, נתונים רלוואנטיים נוספים, המשמשים יסוד לשיקוליו של בית המשפט, כגון מהות העבירה, הלקחים לגבי האיש ומעשיו, כפי שהם מתגבשים בראייתו של בית המשפט, ועוד." אין ספק שריצוי עונש מאסר בפועל איננו פשוט למערער, שאין לחובתו הרשעות קודמות, כשם שהשפעת עונש זה לא תהא פשוטה לבת זוגו ושני ילדיו הקטינים, מה גם שבת זוגו הרה כיום, ואולם זו תוצאה מצערת הנובעת אך ורק מתוך התנהלותו של המערער ומעשיו העברייניים, כמתואר בהרחבה בהכרעת הדין.
אנו סבורים, כי בענייננו הביא בית משפט קמא בחשבון את כל הטיעונים ואת כל השיקולים הרלוונטיים, שפורטו בהרחבה בגזר הדין, ולא שוכנענו כי נפל בגזר הדין פגם שיש בו כדי להצדיק את התערבותנו.
לא שוכנענו שנפלה טעות, לא בהכרעת הדין, ולא בגזר הדין, ולפיכך אנו מורים בזאת על דחייתו של הערעור, הן באשר להכרעת הדין, והן באשר לגזר הדין.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענתו, גם המשיבים ערים לכך ולכן הגשת בקשה לבצוע פסק הדין להוצאה לפועל נעשית בחוסר תום לב. לטענת המבקש, חובת רשם ההוצאה לפועל לבצע את פסקי הדין המובאים לפניו, מוגבלת אך ורק לפסקי דין אשר ניתנו בסמכות ולא לכאלה אשר בטלים מעיקרם.
עוד נקבע בפסיקה כי פסק דין ככל שנפלה בו שגגה יש לתקן בערכאת העירעור על אותו פסק דין (להבדיל מפניה לערכאת ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל) ולא במסגרת לישכת ההוצאה לפועל.
בכך קיימה רשמת ההוצאה לפועל את תפקידה כערכאה מבצעת ולא נפל בהחלטתה בה היא עומדת על העידר סמכותה לפעול אחרת, כל פגם.
אמנם נכון כי סעיף 3ב לחוק ההוצאה לפועל מחיל על רישמי ההוצאה לפועל את הוראות ס. 104 לחוק בתי המשפט, בשינויים המחויבים וכי ס. 104 מורה כי סעיפים 68 עד 79ג ו – 81 יחולו על רישמי ההוצאה לפועל.
...
בהעדר פגם משפטי בהחלטה, אין מקום להתערבות ערכאת הערעור בהחלטה נושא בקשת רשות הערעור ויש לדחות את הבקשה.
סוף דבר, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך קובלנה פלילית (ק"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

ודוק, ה"פירסום" בדמות הפצת העיקולים אף לא נעשה כלל על ידי המבקשים אלא על ידי מזכירות לישכת ההוצאה לפועל בהתאם להחלטת הרשמת.
בנוסף, העלו טענה מקדמית נוספת בדמות העידר סמכות מקומית לבית המשפט, שכן הגשת אישור המסירה, כמו גם הליכי ההוצאה לפועל, בוצעו בלישכת ההוצאה לפועל בעיר עכו, השייכת למחוז צפון.
סעיף 85 לחסד"פ קובע מה צריך להכיל כתב אישום, ובהתאם להוראת סעיף 70 לחסד"פ הוא חל אף על כתב קובלנה פלילית בשינויים המחויבים.
לא זו אף זו, המשיב בחר לצרף כנספח לכתב הקובלנה החלטות מבית משפט אחר הנוגעות להליך החזרת תפוס וכתבות עיתונאיות מהן ניתן ללמוד כי כנגד המבקשים מיתנהלת חקירה פלילית הנוגעת לחשד לבצוע עבירות על ידם (ראו נספח 10).
...
ראשית, לאור החלופות העומדות בפני מי שרואה עצמו נפגע ממעשיו של אחר- חלופות שהיו קיימות גם במקרה דנן- לאמור: הגשת ערר על החלטת המשטרה לסגור את התיק, או נקיטת הליך אזרחי (כפי שבסופו של דבר עשו המערערים).
לאור המפורט, בשים לב אף לפסיקת בית המשפט העליון והמחוזי כפי שהוצגה לעיל, אני סבורה כי קיימת למבקשים טענת הגנה מן הצדק, שכן בעצם ניהול ההליך במסגרת קובלנה פלילית, כפי שמתנהלת על ידי המשיב ובשים לב לקיום הליכים אזרחיים מקבילים - יש חשש ממשי כי ניהול ההליך עומד בסתירה מהותית לעקרונות של צדק והגינות משפטית.
משכך, אני מורה על ביטול כתב הקובלנה.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2015 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בבאר שבע רע"צ 51909-02-15 וייס חוסיד אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ נ' הפועלים בפני כבוד השופטת עירית קויפמן המבקשת וייס חוסיד אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ המשיב בנק הפועלים בע"מ החלטה
כב' הרשמת קבעה כי משלא הוכח בפניה כי מלוא יתרת חוב ההלוואה בבנק ניפרעה, אין מקום להורות על עיכוב / השהיית ההליך, נוכח סמכותו המצומצמת של רשם ההוצאה לפועל במסגרת תיקים מסוג זה. עוד קבעה כב' הרשמת כי על הכונס לעדכן את יתרת החוב בתיק בהתאם לתקבולים ששולמו במסגרת ההסדר, בהתאם לסעיף 20 לצוו המינוי, וכי היא אינה מוצאת לנכון להורות על שיחרור הרכב אלא לאחר בירור יתרת החוב העדכנית בחשבון ההלוואה.
בנוסף, המשיב הכחיש את ההפרות הנטענות ובהתייחס לכך טען, כי צו הכנוס מעולם לא בוטל ועל כן הכונס היה רשאי להמשיך בהליכי המימוש; כי הכונס הגיש הודעה בדבר המשך הליכי המימוש בשל הפרת ההסכם; כי הכונס הגיש דוחות ועותק מהסדר הפשרה; כי מקום בו החייבת הפרה את ההסדר ולא תיקנה את ההפרות, אין לצפות מהכונס להגיש בקשה לסגירת תיק ההוצאה לפועל ולהפסקת הליכי המימוש; כי לא היה מקום להגיש בקשה לפתיחת תיק לצורך המשך הליכים, שעה שממילא התיק מעולם לא ניסגר; וכי כונס הנכסים הגיש דוחות בדבר הפרת ההסדר ויתרת החוב בתיק, וגם לאחר מכן לא שונתה החלטת רשמת ההוצאה לפועל.
ראשית יובהר כי דינו של שטר מישכון, לעניין ממושו, כדין פסק דין המוגש לבצוע בלישכת ההוצאה לפועל.
התרשלות כונס נכסים ו/או הפרת חובה מחובותיו יכול שתביא לחיובו בתשלום פיצויים לצד זה או אחר אשר סבל נזק כספי מהתרשלות זו, אך אין בה כדי לאיין ו/או להפחית את חובו של החייב כלפי הנושה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובהחלטה נשוא בקשת רשות הערעור, ובמסמכים שהוגשו לתיק, אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.
לאור כל האמור, טענה כי הכונס הפר הוראה מהוראות צו הכינוס אינה מעכבת את הליכי מימוש המשכון.
על כן אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעוד רשם ההוצאה לפועל תיקן את הטעות ותו לא, הרי שבטעות ניתנה החלטה על ידי מותב זה לפיה התיק ישמע בתל אביב וזאת מבלי שניתנה לנתבעים הזכות להגיב על הבקשה להעביר את התיק לתל אביב ומבלי שנדונה בקשתם הם שהתיק ישמע באילת.
ולגופו של עניין - ביום 12.01.2022 הגישה המבקשת בקשה להעברת הדיון בתיק זה ובתיק ת"ט 12431-01-22 לבית משפט השלום בתל אביב-יפו, והפנתה לסעיף 19.4 להסכם השכירות, במסגרתו נעשה שטר החוב בו נקבע כי: "סמכות השיפוט הבלעדית והייחודית לידון בכל העניינים הנובעים מהסכם זה לרבות כריתתו, ביצועו, הפרתו וסעדים בגינו, תהא של בתי המשפט המוסמכים לכך בעיר תל אביב-יפו ולא בשום עיר אחרת". המבקשת טענה כי מתקיימת בכך תניית שיפוט ייחודית אשר גוברת על שקולי נוחות והפנתה לפסיקה בעיניין.
הסמכות המקומית לדיון בהתנגדות לבצוע שטר נקבעת לפי המקום בו היה רשאי מגיש השטר לבצוע (הזוכה, ובעניינינו, המבקשת) להגיש תובענה לבצוע השטר וזאת ללא קשר ללישכת ההוצאה לפועל אליה הוגשה הבקשה, אשר יכולה להיות כל לישכה בארץ.
נכון שהתביעה על פי השטר היא תביעה בעילה שטרית, בנפרד מתביעה על פי ההסכם, אולם גם בעיניין זה יכול ותניית השיפוט שנקבעה בהסכם תחייב גל את הצדדים לשטר, לפי נסיבות העניין, בתט (חי') 9500-12-17‏ ‏ אביב מובייל-קום בע"מ נ' עורב מערכות התראה אלקטרוניות בע"מ נפסק מפי כב' הרשמת הבכירה, גילה ספרא ברנע, כי: "הצדדים להסכם הנם גם הצדדים לשטר, בנוסף למבקשת ולחייבת מס' 1, ואין בכך שעושת השטר נכנסה להקפאת הליכים, טרם הגשת השטר לבצוע, כדי לשנות עובדה זו. ההסכם קובע גם את מתן שטר החוב בחתימת שני ערבים כאחד מהביטחונות (סעיף 5.1 להסכם) ואת סמכות השיפוט היחודית "בכל עניין הכרוך ו/או הנובע מהסכם זה". לא יכול להיות חולק כי שטר החוב כרוך ונובע מההסכם.
...
על כן ולצורך העניין – החלטתי לעיין מחדש בהחלטתי להעביר את התיק 12562-01-22 לתל אביב ולדון בבקשות הנתבעים כולן לדון בתיקים – ששניים מהם אוחדו בינתיים בהחלטתי מיום 11.1.2022 - באילת במקום בתל אביב.
כאמור לעיל – הטעות איננה של כב' הרשם אבני אלא של מותב זה. החלטת כב' הרשם ניתנה יום לאחר החלטת מותב זה. דיון והכרעה אתחיל ואומר כי החלטתי לקבל את בקשת המבקשת, לאחר שאני קובעת (והמשיבים למעשה אינם חולקים על כך(, כי די בסמכות מקומית כלפי אחד החייבים כדי לקבוע סמכות מקומית כלפי כולם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו