חרף זאת, "מטעמי זהירות בלבד", פורטו טענות המבקש בדבר פירעון ההלוואה, תוך צירוף אסמכתות (תגובת המבקש בהליך ההוצאה לפועל – נספחים 31, 33 לתגובה לתובענה), כך: "המשיב (המבקש כאן – א' י') יחזור וידגיש כי אין בסמכותה של רשמת ההוצאה לפועל הנכבדה להכריע בטענות המשיב, במיוחד לאור העולה מטענות המשיב (וליתר דיוק טענותיו של בנו דודי) ולאור טענות המבקשת (המשיבה כאן – א' י'), שכן די בקריאתן בכדי להבין שאין מדובר במשכנתא 'קלסית' שניתנה ולא ניפרעה אלא מדובר בסכסכוך עסקי בין דודי למבקשת אשר צריך להתברר בהליך בוררות ולאור סרובה של המבקשת אשר מתנערת מסיכומיה עם דודי יתברר כפי הנראה בבית המשפט, ובדגש על התעוד הרב ועל הצורך לנהל חקירות של עדים רבים... בסופו של יום בכדי להכריע בטענה האם המשכנתא ניפרעה או לא יש להכריע במחלוקות בין דודי למבקשת ולרשמת ההוצאה לפועל הנכבדה אין את הסמכות לכך... אשר על כן, מבוקש בזאת לדחות על הסף את הבקשה לבצוע משכנתא... מעבר לכך ראוי כי ההליך שלפנינו ידון בפני הפורום המתאים והמוסמך לכך... ולא בפני רשמת ההוצאה לפועל הנכבדה".
טענת המבקש בדבר העידר סמכות לישכת ההוצאה לפועל לידון בטענת "פרעתי" בנסיבות העניין, לנוכח מורכבות המחלוקת כביכול – נדחתה.
בעיניין חלוקת הסמכויות בין בית המשפט ובין לישכת ההוצאה לפועל, בכל הנוגע לטענות בעל מקרקעין לעניין מימוש המשכנתה על מקרקעיו – אפנה לדברי עמיתתי כב' השופטת ש' אלמגור ב-ה"פ (מח' ת"א) 40674-11-14 ניצן נ' בנק מזרחי־טפחות בע"מ (24.2.2015), היפים לענייננו, לאמור:
"הטענות שרשאי להעלות החייב נגד מימוש המשכנתה מצומצמות, ואת דרכי תקיפתו ניתן לחלק לשני ראשים: באחד נכללות טענות היורדות לשורשו של חוזה ההלוואה שלהבטחת קיומו נרשמה המשכנתה – טענות לאילוץ, לכפייה, לפגם ברצון או לכל פגם אחר שנפל בכריתת החוזה. אלה תידונּה בתובענה שיגיש החייב לבית המשפט המוסמך, שהוא בית המשפט המחוזי... הראש האחר כולל את טענת ,,פרעתי'', שאותה החייב רשאי לטעון לפני רשם ההוצאה לפועל לפי סעיף 19 לחוק ההוצאה לפועל. כל טענה להעדר חבות שעילתה מאוחרת ממועד כריתתו של חוזה המשכנתה ורישומו בלישכת רישום המקרקעין, מוסמך לידון בה רשם ההוצאה לפועל".
נוסף על שאלת הסמכות העניינית, מקובלת עליי הפניית המשיבה להשתק פלוגתא בכל הנוגע לטענה לפרעון החוב הנובע מן ההלוואה.
...
דין טענה זו להידחות.
סיכומו של הקשר זה, נדחות טענות בדבר הטעיית המשיבה את המבקש או הפרתה חובות גילוי שהיו מוטלות עליה מכוח חוק הערבות או חוק ההלוואות.
סוף דבר
ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש שיהא בו כדי לשנות ממסקנתי ולאור כל המקובץ, התובענה נדחית.