בית משפט לעינייני מישפחה בתל אביב - יפו
ע"ר 46235-03-22 פלוני נ' מרק ואח'
לפני כב' השופטת קרן גיל
6 אפריל 2022
המערער:
פלוני
ע"י עו"ד רפאל איתן
המשיבים:
1. עו"ד ישראל מרק – כונס נכסים
2. אלמונית
פסק דין (עותק מותר בפירסום)
כב' השופט א' צור ביקר בחריפות את היתנהלות דוד ופלונית בהליך, ובין היתר נכתב בהחלטה כך: "מדובר בשימוש לרעה בהליכים משפטיים ע"י הבעל והמשיבה, תוך שהם נוהגים ב"אלימות משפטית" – לא פחות, נגד המשיבה במספר רב של תובענות כמפורט בנספח אשר צורף לסיכומי התשובה של המבקשת, אני מוצא לפסוק הוצאות אשר יהיה בהן כדי להבהיר לצדדים ולכל המתדיינים, באופן שאינו משתמע לשתי פנים - שבית המשפט לא ישמש בבחינת "שדה קרב" לפורקן יצר הנקמה של מי מהצדדים, תוך פגיעה בלתי הוגנת בצד כלשהוא ובזבוז זמן שפוטי יקר של ציבור המתדיינים האחרים - אשר בית המשפט נאמן אליו" (ת"א 1019-11-17).
ביום 14.11.2021 ניתנה החלטה נוספת על ידי בית המשפט המחוזי, בבקשה של הזוכים, ככל הנראה באשר לנפקות מחיקת התביעה, ונקבע כי אין בסמכותו של בית המשפט, בחלוף של 9 חודשים ולאחר שקם מכיסאו, ליתן פרשנות להוראות פסק הדין מיום 4.3.2021.
...
באשר לסיכויי ההליך – אחת מהטענות המרכזיות של המבקש בתביעתו היא כי המשיבה הפרה הפרה יסודית את ההסכם משלא קיימה את הוראת סעיף 25.2 להסכם שאסר עליה להציג את ההסכם ו/או לגלות אודות קיומו: "הצדדים מתחייבים שלא למסור כל פרט המופיע בהסכם זה לכל גורם שהוא, כמו"כ מתחייבים הצדדים שלא לספר אודות קיומו של הסכם זה".
ביהמ"ש קמא הביע בהחלטתו את התרשמותו כי מהמסמכים שצורפו לבקשה "לא ניתן לקבל את טענת המבקש שהמסקנה המתחייבת מהם היא שהמשיבה הפרה את החיסיון" ונימק זאת בכך ש"המסמכים אליהם הפנה המבקש אינם מלמדים שהמשיבה הפרה את חובת הסודיות עוד בטרם אישור ההסכם, אלא שהמשיבה אישרה שפנתה לעו"ד נטר והודיעה אותו שהגיע להסכם עם המבקש (אך לא מעבר לכך), זאת על מנת שעו"ד נטר לא יגיע לשני הדיונים שהיו קבועים כאמור למחרת היום.
בפתח פרק "דיון והכרעה" נפסק כך:
"אני סבור כי יש מקום לקבל את הערעור באופן חלקי בלבד, כך שהצו הזמני שניתן על-ידי ביום 16.2.21 להשהיית הליך כינוס הנכסים בקשר לנכס המסחרי בבעלות המבקש יהפוך להיות קבוע עד להכרעה בתביעה המתנהלת בביהמ"ש קמא (ובהתאם לתוצאתה) וזאת בכפוף לכך שהמבקש יעמיד בטוחה חלופית: הפקדה כספית על סך 150,000 ש"ח בין במזומן בין בערבות בנקאית שתופקד בקופת בית המשפט קמא בתוך 60 ימים ממועד המצאת החלטתי זו".
בפרק "סוף דבר", נכתב כך:
"הצו הזמני שניתן על-ידי ביום 16.2.21 להשהיית הליך כינוס הנכסים בקשר לנכס המסחרי בבעלות המבקש יהפוך להיות קבוע עד להכרעה בתביעה המתנהלת בביהמ"ש קמא (ובהתאם לתוצאתה) וזאת בכפוף לכך שהמבקש יעמיד בטוחה חלופית: הפקדה כספית על סך 150,000 ש"ח בין במזומן בין בערבות בנקאית שתופקד בקופת בית המשפט קמא בתוך 60 ימים ממועד המצאת החלטתי זו. ככל שתביעת המבקש בביהמ"ש קמא תידחה ובמועד מתן פסה"ד חובו בתיקי ההוצל"פ שפתחה נגדו המשיבה ושהוא עותר לביטולם יעמוד על מעל סכום זה (150,000 ש"ח) הסכום יועבר לידי המשיבה על חשבון חוב המבקש כלפיה (ותבוצע הפחתת חוב בהתאם בלשכת ההוצל"פ). ככל שסכום החוב בתיקי ההוצל"פ יהיה פחות מסכום זה (150,000 ש"ח) תוחזר יתרת הסכום (שמעבר לחוב בהוצל"פ) לידי המבקש".
34.4 ביום 18.10.2021 התביעה לביטול פסקי הדין נמחקה משום שדוד לא הפקיד ערובה להבטחת הוצאותיה של שרי על אף שהמועד להפקדתה הוארך ארבע פעמים.
המסקנה מהנימוקים המפורטים להלן היא שדין הערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל מיום 8.3.2022 להידחות אף ללא צורך בתשובה, בהתאם להוראות תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018:
35.1 הלכה למעשה ערעורו של דוד מכוון ביחס להחלטת כב' הרשמת מיום 19.10.2021 לחדש את הליכי הכינוס נוכח מחיקת התביעה לביטול פסקי הדין.
התוצאה היא שהערעור נדחה.