אחד מתנאי הסף של המיכרז החדש הוא, שמי שהפר הסכם עם המשיבה בשלוש השנים האחרונות שקדמו לפירסום המיכרז והרשות ביטלה עמו הסכם עקב ההפרה, לא יוכל לגשת למכרז (להלן: "תנאי הסף").
מהי האכסניה הראויה לדיון בפיצויים אותם מבקשת המבקשת לתבוע?
בעע"מ 3309/11 נדב קוטלרסקי נ' המועצה המקומית תל-מונד (6.1.13) (להלן: "פס"ד קוטלרסקי") נדונה שאלת הסמכות העניינית ומהי "תובענה לפיצויים שעילתה מיכרז". בפס"ד זה, העמיד כב' השופט עמית שלושה מבחנים לצורך קביעת הסמכות העניינית ביחס לשאלה מה ייחשב לתובענה לפיצויים שעילתה במיכרז ושהסמכות העניינית לידון בה מוקנית לבית המשפט לעניינים מינהליים.
נפסק כי:
"תביעת פיצויים בעקבות זכייה של התובע במסגרת הליכי המיכרז מקומה בבית המשפט האזרחי. ואילו תביעת פיצויים בעקבות אי זכייה במיכרז או בעקבות מיכרז שבוטל או בעקבות מיכרז שלא היתקיים, מקומה בבית המשפט לעניינים מנהליים, כחליפו של בית המשפט האזרחי... לצד מבחן זה, אציע שני מבחנים נוספים: האחד - הבחנה בין שלב המיכרז לשלב החוזה. מבחן זה מישתלב היטב עם המבחן שהוצע לעיל, באשר מישתתף שזכה במיכרז עבר כבר לשלב החוזה, ולכן, ברגיל, תביעתו של מי שזכה במיכרז מקומה בבית המשפט האזרחי. השני – בחינת עילת התביעה אם היא בעלת "צליל" מדיני המכרזים או מתחום המשפט הפרטי.
...
האם יש להיעתר לבקשה לתיקון כתב התביעה ולאפשר למבקשת להוסיף לסכום תביעתה סך 3 מיליון ₪ בגין הפסד כספי שנגרם לה לטענתה, עקב פסילתה מלגשת למכרז חדש שפרסמה המשיבה?
רקע עובדתי
ביום 2.10.18 הגישה המבקשת, שהיא חברה העוסקת במתן שירותי ניקיון, תביעה כספית על סך של 5 מיליון ₪ נגד המשיבה (להלן גם: "הרשות").
סיכומו של דבר: במקרה דנן, הבקשה לתיקון כתב התביעה, כך שיתווסף סעד של "הפסד הכספים העתידי בגין אי השתתפות במכרז וחסימתה שלא כדין", מהווה "תובענה לפיצויים שעילתה במכרז". מאחר שמדובר בתובענה לפיצויים שעילתה במכרז על המבקשת להגישה בפני הטריבונל המתאים - ביהמ"ש לעניינים מנהליים.
יש לזכור גם, כי לא הוכח שאף אם היה מתאפשר למבקשת להשתתף במכרז, היא היתה זוכה זו. לפיכך, דין הבקשה להידחות.
מאחר שעל המשיבה להגיש כתב הגנה מתוקן עקב הבקשה הראשונה ומאחר שבקשה דנן נדחית, המבקשת תשלם למשיבה הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪.