הסעדים הנתבעים הנם, אכיפת הסכם מכר שנכרת בין הצדדים, ובמסגרתו נמכרו זכויות החכירה לדורות של התובעים, לנתבע מס' 1, תשלום יתרת התמורה החוזית בסך 172,876 ₪ ופיצויים מוסכמים בסך 70,721 ₪.
בתשובתם לבקשה, טענו התובעים, כי הסמכות העניינית לידון בתביעה, מסורה לבית משפט זה, כיוון שהסעד העקרי המבוקש, הנו סעד של אכיפת חוזה מכר זכויות במקרקעין, ואילו הסעדים הכספיים המבוקשים, הנם טפלים לסעד העקרי.
עוד טענו, כי קבלת הבקשה תוביל לתוצאה לא רצויה, לפיה תידונה שלוש תובענות, הנובעות מאותו הסכם, בפני שלושה מותבים שונים, בשתי ערכאות - המרצת הפתיחה, הנדונה בפני מותב אחר של בית משפט זה, התביעה נגד הנתבע מס' 2, שהסמכות לידון בה מסורה לבית משפט זה, מכוח הוראת סעיף 37 לחוק הנאמנות, והתביעה הכספית שתוגש במקרה כזה, לבית משפט השלום.
...
מעבר לאמור, סבורני, כי גם לגוף הדברים, אין בנסיבות כל הצדקה, לפטור את התובעת מתשלום הוצאות, בגין הליך בו פתחה ואשר נמחק לבקשתה, רק משום שהנתבעת מצידה, הגישה תובענה,הנשענת על אותו הסכם מכר.
נוכח המסקנה האמורה, מתייתר הדיון בטענות לעניין "הליך תלוי ועומד". ככל שתוגש תובענה נוספת לאכיפת ההסכם, בבית משפט זה, נכון יהיה כמובן לשקול, איחוד התובענות.
התובעת תשלם לנתבעת, שכ"ט עו"ד בגין הבקשה בסך 5,000 ₪ בתוספת מע"מ.
ניתן היום, כ"ה אדר תשע"ד, 25 פברואר 2014, בהעדר הצדדים.