ב"כ ניב טען כי מדובר ב"עניין כלכלי", ולכן נתונה התביעה לסמכותו העניינית של בית משפט זה.
סעיף 40(6) לחוק בתי המשפט קובע, כי בית המשפט המחוזי ידון ב"עניין כלכלי" כהגדרתו בסעיף 42א לחוק; סעיף 42א לחוק מפנה לסעיף 42ב לחוק לצורך הגדרת המונח "עניין כלכלי"; וסעיף 42ב לחוק מונה מספר עניינים המהוים "עניין כלכלי". בין אלה מונה סעיף 42ב לחוק עניינים אזרחיים לפי הוראות וסעיפים מסוימים בחוק ניירות ערך, חוק ההשקעות, חוק החברות, פקודת השותפויות, ועוד.
סעיף 46 לפקודה קובע כי "בית המשפט המחוזי של המחוז שבו רשומה השותפות, או שבו נמצא מקום עסקה הראשי, הוא המוסמך לצוות על פירוקה"; וסעיף 47 קובע שבית המשפט, הוא בית המשפט המחוזי, רשאי לבקשת אחד השותפים בשותפות לפרק את עסקי השותפות, להורות בדבר סילוק חובותיה וחלוקת היתרה בין השותפים וכן למנות כונס נכסים או מנהל לעסקי השותפות.
...
לפי פסק הדין, בן לולו הייתה חייבת בתשלום בגין רכישת עסקי השותפות, והתשלום היה מיועד להגיע בסופו של דבר לידי ניב.
כך קבעתי מפורשות בשולי פסק הדין שאימץ את הסכם הפשרה: "בסופו של דבר הצד הזוכה בהתמחרות ישלם 50% שיגיעו בסופו של דבר לצד השני".
ואולם דרך התשלום והגדרתו, כלומר האם היה על בן לולו לשלם במישרין לניב או לשותפות וממנה לניב – עניין זה צריך היה להיקבע ע"י המפרקים לאחר היוועצות ברו"ח. הדבר לא נעשה וחלפה מעל לשנה, למרות שלפי הסכם הפשרה ופסק הדין שאימץ אותו התשלום היה צריך להתבצע תוך חודש.
לפיכך אני מורה על צירופם של המפרקים: המפרק מטעם ניב וב"כ בהליך זה, עו"ד איתי פיינה, כתובע נוסף יחד עמה; והמפרק מטעם בן לולו וב"כ בהליך זה, עו"ד דוד מזור, כנתבע נוסף יחד עמה.