על רקע האמור, ביום 19.3.2016 הגיש המשיב נגד המועצה המקומית ראש פינה והועדה המקומית תביעה לפיצויים בגין שתי ההפקעות האמורות.
זאת, בטענה כי בהתאם לחוק לתיקון פקודת הקרקעות (רכישה לצורכי ציבור) (מס' 3), התש"ע-2010 (להלן: תיקון 3 לפקודה), הסמכות העניינית לידון בתביעה לפיצויים בגין הפקעת זכויות במקרקעין מסורה לועדה המקומית המפקיעה ולא לבית המשפט.
עוד קבע בית המשפט קמא כי אין באמור בסעיף 190(א)(7) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965 (להלן: חוק התיכנון והבניה), כדי לשלול את תחולתו של סעיף 9 לפקודת הקרקעות, ובהתאם את סמכותו של בית המשפט, במקרה דנן, שכן כל שהוא קובע הוא שמקום בו סעיף 9א לפקודה חל (וכאמור – לא כך בעניינינו), הסמכות נתונה לשמאי מכריע בלבד (חלף האפשרות לפנות לועדת ההשגות).
לפיכך, המבקשת גורסת כי על פי סעיף 9א(3) לפקודת הקרקעות, בשילוב עם הוראת סעיף 190(א)(7) לחוק התיכנון והבניה (החל במקרה בו בוצעה ההפקעה מכוח חוק התיכנון והבניה, כבעניינינו), סכסוכים בעיניין הנוגע לסכום הפיצויים לו זכאי בעל הזכויות במקרקעין, יופנו לשמאי מכריע, ואילו סכסוכים בעיניין המנוי בסעיף 9 לפקודת הקרקעות ואשר אינו נוגע לסכום הפיצויים, ידונו על ידי בית המשפט.
בשלב השני, ככל שהרשות המפקיעה תכיר בזכאות בעל הזכויות במקרקעין לפצוי, ואולם האחרון יחלוק על הצעת הפצוי שהוצעה לו, השגתו על ההצעה תוגש לשמאי מכריע או לועדת ההשגות, לפי העניין (במקרה של הפקעה לפי חוק התיכנון והבניה – ההשגה תוגש לשמאי מכריע, כאמור בסעיף 190(א)(7) לחוק האמור).
...
על רקע האמור, ביום 19.3.2016 הגיש המשיב נגד המועצה המקומית ראש פינה והוועדה המקומית תביעה לפיצויים בגין שתי ההפקעות האמורות.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, ובכלל זה בעמדת היועץ המשפטי לממשלה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה של בקשת רשות הערעור להידחות, מבלי שמצאתי לנכון להכריע בשאלה העקרונית שהיא מעוררת.
חרף זאת, סבורני כי המקרה שלפנינו איננו מהווה הזדמנות ראויה לדון בשאלה העקרונית שהתעוררה במקרה דנן, משום שלא התרשמתי כי מכלול הטיעונים הרלוונטיים לצורך הכרעה בשאלה העקרונית נפרשו לפני בית המשפט.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית כמפורט לעיל.