עוד נקבע על ידי בית המשפט העליון באותו הליך, כי סמכותו של בית הדין לעבודה נקבעת הן לפי מבחן זהות הצדדים והן לפי מבחן העילה, במובנו הרחב, ולא לפי מבחן הסעד, כך שהבחינה צריכה להעשות לאור תכלית חוק בית הדין לעבודה ולשאלה האם ראוי שבית הדין ידון באותו עניין (ראו גם: ע"ע (ארצי) 625/10 אשבל – הראל חברה לביטוח בע"מ (ניתן ביום 17.9.2009); ע"ע (ארצי) 738/06 זר – פרסקי (ניתן ביום 29.4.2007); ע"ע (ארצי) 610/07 ליטבק – מדינת ישראל (ניתן ביום 23.10.2008)).
בהתאם לכך, נפסק על ידי בית הדין הארצי, כי "בהתקיים עילת תביעה בעלת זיקה למשפט העבודה והבטחון הסוצאלי, די בה כדי שתבוא בגדר סמכותו העניינית של בית הדין לעבודה. בכך הוחלה סמכותו הייחודית של בית הדין לעבודה גם 'על יחסים שאינם קשורים ביחסי עובד-מעביד אולם קשורים ליחסים אלה רעיונית" (ראו עניין אשבל, וכן דב"ע (ארצי) מח/6-6 ברוכים – קרן הביטוח והפנסיה של פועלי הבניין ועבודות ציבוריות אגודה שיתופית בע"מ, פד"ע כ 307).
...
נדגיש, כי גם טענות אלה יתבררו במסגרת הליך ההוכחות, והן יכולות להתקבל או להידחות על ידי בית הדין, ובכפוף לתשתית העובדתית, העדויות והראיות שיוצגו בפני בית הדין.
מדובר בתחום שלבית הדין לעבודה יש סמכות עניינית לדון בו, ובית הדין לעבודה גם מהווה הפורום הנאות והמתאים ביותר לדון בסוגיה זו. ביחס לכך, ראו גם טענת המדינה – הנתבעת 3, המקובלת עלינו, בתגובתה המתנגדת לבקשת הנתבעת 1.
לסיכום – בקשת הנתבעת 1 לדחיית התביעה על הסף מטעמי היעדר סמכות עניינית נדחית.