החייב השיב בתשובה לתגובת הנושה כי יש להעמיד את הקרן החוב על סך 50,000 ₪ בלבד, בתוספת ריבית והצמדה בדומה לסכומי הסכם הפשרה שהושגו עם החייבים האחרים, כאשר עיגן את בקשתו בהוראות חוק החוזים.
טענות המערער
לטענת הנושה, הנאמנת שגתה בהכרעתה עת הפחיתה סך של 120,000 ₪ מהסכום שאושר בהכרעתה מיום 4.6.20 ולאחר שיערוך הסכומים הופחת הסכום שאושר בתביעת החוב (בסך כ- 610,000 ₪) תיקנה המנהלת המיוחדת את הסכום המאושר לסך של כ- 475,280 ₪, מן הנימוקים המפורטים להלן:
הנאמנת אישרה את תביעת החוב בחלקה, תוך שהיא מפחיתה סך של 120,000 ₪ שמורכב מסך של 100,000 ₪ ששולמו על ידי צדדי ג' וסך של 20,000 ₪ שהיתקבל על חשבון שכר טירחה ב"כ המערער.
הדעת נותנת כי הבקורת השיפוטית על החלטות נאמן מכל סוג ומהות תופעל במשורה, ותוגבל למצבים של חריגה קיצונית מסבירות ותקינות הפעולה, תוך הותרת מיתחם שיקול דעת רחב לנושא התפקיד לאור הקף סמכויותיו, מומחיותו, וחשיבותם של גורמי היעילות הדיונית הפועלים בעיניין זה.
השיקולים לענין זה דומים ביחד לפונקציות שונות שהנאמן ממלא, והכרעות הנאמן בתביעות חוב של נושים בכלל זה.
[ע"א 8765/07 פז חברת נפט בע"מ נ' אמיר שושני" (פורסם בנבו, 27.12.2010)].
בעש"א 31734-03-14 רודה נ' בן מאיר (פורסם בנבו, 12.5.2014):
"נקבע בהלכה שככלל אין בית המשפט של חידלות הפרעון ממיר את שיקול הדעת של בעל התפקיד בשקול דעתו, בבחינת ההתעלמות מהכרעת בכל התפקיד, שכן עסקינן בהליך ערעורי של הכרעת בעל התפקיד. לכן, אין מצופה מבית המשפט של חידלות הפרעון לבדוק את תביעת החוב מלכתחילה, ושומה עליו רק להעבירה תחת שבט ביקורתו. רק אם נימצאו בה שגגות המצדיקות היתערבות, יעשה כן. זאת בדומה לערעור על פסק דין שכן גם ערכאת העירעור נמנעת להתערב בקביעת ממצאים של הערכאה הדיונית אלא אם נפלו בה שגגות המצדיקות שינוי פסק הדין." (ההדגשה שלי ח.פ).
אני דוחה את טענות הנושה שהיה על המנהלת המיוחדת לאשר את מלוא החוב בגובה הסכום בהוצל"פ, וכן אין מקום לבצע את ההפחתות לא מגובה הסכום המאושר בפש"ר אלא מגובה הסכום בתיק הוצל"פ. הוראות החוק ברורות בעיניין זה לגבי אופן חישוב הריביות, והמנהלת המיוחדת פעלה בהתאם להוראות אלה.
...
אני דוחה את טענות הנושה שהיה על המנהלת המיוחדת לאשר את מלוא החוב בגובה הסכום בהוצל"פ, וכן אין מקום לבצע את ההפחתות לא מגובה הסכום המאושר בפש"ר אלא מגובה הסכום בתיק הוצל"פ. הוראות החוק ברורות בעניין זה לגבי אופן חישוב הריביות, והמנהלת המיוחדת פעלה בהתאם להוראות אלה.
סוף דבר
אני מורה על דחיית הערעור.
אני מחייב את המערער בהוצאות המנהלת המיוחדת בסך של 6,000 ₪.