לעומת זה, המונח מקום העבודה ניתן להתפרש לפי הקשר הדברים והתכלית אותה הוא בא לשרת, לרבות הכוונה להקל על העובד התובע בבחירת מקום שיפוט הנוח לו (דב"ע לג/3-24 וקסלמן ושות' - חברה קבלנית לבניין בע"מ - דוד אטיאס, פד"ע ד' 421, 423 בסעיף 5 ; דב"ע נא/3-108 ישעיהו פוקס - אלסינט בע"מ, פד"ע כג' 300, 302)".
בכל הנוגע למקום "ביצוע העבודה" כאשר העבודה שהיא נושא התובענה בוצעה במקומות שונים בתחומי שיפוטם של בתי דין איזוריים שונים, יש לבחון את הסמכות המקומית על פי המקום שבו בוצע "עיקר העבודה" או חלק משמעותי ממנה (דב"ע 2-230/98 חורי - הנדל ואח', ניתן ביום 19.11.98, וראו גם בר"ע (ארצי) 36623-11-13 מרכוס נגד סולאר פרופיט ישראל בע"מ, ניתן ביום 4.2.14).
...
לא נעלמה מעיני העובדה כי התובעת גם ביצעה עבודה באזור חיפה, אשר אינו באזור שיפוט בית הדין בנצרת, אולם על יסוד עדותה של התובעת, שהיתה כאמור משכנעת ואמינה, ועל יסוד המסמכים אשר הוצגו בפני, שוכנעתי כי חלק משמעותי מעבודתה של התובעת בוצע באזור שיפוט בית דין זה.
התובעת נשאלה במסגרת החקירה הנגדית שאלות הנוגעות לנסיבות סיום עבודתה, והנתבעת צירפה תמלול שיחה שנערכה בין התובעת לבין מר ספיבק, וזאת על מנת להראות שהגרסה העובדתית שהציגה התובעת בכתב התביעה אינה נכונה.
סיכום
על בסיס על האמור לעיל, שוכנעתי כי לבית הדין בנצרת נתונה סמכות השיפוט בתיק הנדון, והבקשה להעברת מקום הדיון נדחית.