כמתואר לעיל, הנתבעות העלו ארבע טענות שונות לסילוק על הסף, שיש לידון בהן אחת לאחת:
מעשה בית דין
הנתבעות טענו, כי מדובר בתביעה כספית לפצוי בגין פינוי שלפי הטענה נעשה שלא כדין, אולם פינוי התובעת מהחנות נעשה כדין, כפי שנקבע בהליכים קודמים, והדבר מהוה פלוגתה פסוקה, כמתואר בהשתלשלות העניינים להלן:
הנתבעת 3 (להלן: "הנתבעת") הגישה תביעת פינוי לבית משפט השלום בת"א במסגרת תיק ת"א (של' ת"א) 30589-08-10.
התובעת מושתקת לעלות טענות נגד הפינוי מהחנות.
בית המשפט קבע במסגרת הליך קודם ת"א (של' ב"ש) 46336-03-13 בין הצדדים כדלקמן: "על פניו יש ממש בטענת המבקשת, הנתבעת. הצדדים הסכימו ביניהם במפורש לצוו פינוי מהחנות, אם לא ישולמו סכומים מסוימים, לאחר שהסכומים לא שולמו במלואם, כפי שקבעה ראש הוצאה לפועל, הרי שצו הפינוי עומד בתוקפו, ומהוה פלוגתה פסוקה בין הצדדים ואין כל מקום לעיין בו מחדש במסגרת הליך זה, מחמת מעשה בית דין..." (ס' 9 להחלטה מיום 16.7.2013.
דא עקא, מעיון בפסקי הדין הקודמים עולה, כי בשנת 2010 הוגשה תביעת הפינוי עקב אי תשלום דמי שכירות, שם ניתן צו הפינוי המותנה, ולאחר שלא בוצע, נתבקש הפינוי ואושר ע"י רשם ההוצל"פ ושלוש ערכאות ערעור אחריו.
לא בכדי גם בתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט 2018, אשר צימצמו משמעותית את החלופות השונות לסמכות מקומית מול התקנות הישנות, נותרה הקביעה במסגרת תקנה 7 (א) כדלקמן: "אם קיים הסכם בין בעלי הדין על מקום השיפוט, תוגש התובענה לבית המשפט שעליו הוסכם". נראה כי מתקין התקנות סבר כי יש חשיבות להסכמים והסכם בדבר תניית מקום שיפוט יש לכבד (ר' רע"א 188/02 מיפעל הפיס נ' אלי כהן, פ"ד נז (4) 473 (2003) ; ר' גם רע"א 3144/03 אלביט הדמיה רפואית בע"מ נ' Harefuah Serviços de Saude S/C Ltda.
...
אשר על כן אני קובע כי הסמכות המקומית נתונה לבית המשפט המוסמך בתל אביב.
סיכומו של דבר
לנוכח כל האמור לעיל אני מקבל את הבקשה ומורה על דחיית התביעה על הסף, עקב קבלת הטענה המרכזית של השתק פלוגתה.
התובעת תשלם הוצאות הבקשה לנתבעות בסך 8,000 ₪.