מכאן אין סמכות מקבילה לבג"ץ ואף לא מתקיימים החריגים להפעלת סמכות זו וממילא לא נטען כך.
תקיפת החלטה של ועדה מייעצת בעיניין מינוי, בעילה מנהלית או כל עילה אחרת, ובפרט בסוגיה של מניעת ניגוד עניינים בין קרובי מישפחה, נדונה ברגיל- כימעט באופן יום יומי בפני בית הדין לעבודה.
מכאן שהמקרה מצוי בגדרי סמכותו הייחודית של בית הדין לעבודה בסעיף 24(א)(1א) אשר דן "בקבלת אדם לעבודה או באי- קבלתו".
בהקשר זה ראו קביעת בג"ץ 2917/97 שלמה צודקביץ – שר החינוך והתרבות, מר זבולון המר (פורסם בנבו ניתן ב- 18.5.979) כלהלן:
"עיקר הטענות של העותר, והסעד שהוא מבקש, מכוונים נגד ההמלצה להעביר אותו מתפקידו. אך עניין זה מצוי בתחום הסמכות של בית הדין לעבודה. אם העותר יגיש תובענה לבית הדין לעבודה בעיניין זה, הוא יוכל להעלות בפני בית הדין את כל הטענות שיש להן נגיעה לעניין. נראה כי העותר מודע לכך. אולם הוא טוען כי העתירה נימצאת בסמכות בג"ץ שכן הסעדים העקריים המבוקשים בה (ביטול דו"ח הוועדה והקמת ועדת חקירה לפי חוק ועדות חקירה) עוסקים בפעולות של בעלי תפקידים צבוריים על פי דין. אכן, נכון הדבר כי עניינים אלה מצויים בסמכות בג"ץ, כשם שנכון הדבר כי גם חוקיות ההחלטה להעביר את העותר מתפקידו לא הוצאה מסמכות בג"ץ. עם זאת, העברת עובד מתפקידו היא עניין מובהק לבית הדין לעבודה, ואחת היא אם מדובר בעובד בעסק פרטי או בעובד בשירות המדינה.
בפרשת סלימאן, בית המשפט היתייחס אף לשאלת סמכותו המקבילה של בית המשפט הגבוה לצדק לקיים ביקורת על פעולות שלטוניות ופסק, כי סמכות בית הדין לעבודה לפי סעיף 24 לחוק בית הדין לעבודה אינה גורעת מסמכותו הכללית של בג"ץ לקיים ביקורת שיפוטית על הפעלת סמכויות שלטוניות כאמור בסעיף 15 לחוק יסוד: השפיטה , גם מקום שמדובר בענין הנוגע ליחסי עבודה, אף כי סמכות זו תופעל רק במקרים חריגים בשל קיומו של סעד חילופי.
...
לטעמנו, לא ניתן ללמוד מהדיון בעתירה לעניין הסמכות העניינית של בית דין זה, הואיל ונסיבות המקרה שונות.
טענת המבקשת כי בית הדין נעדר סמכות לאור העובדה כי אין יחסי עבודה בינה לבין המשיבה דינה להידחות.
לסיכום
דין הבקשה לסילוק התביעה על הסף בשל העדר סמכות עניינית להידחות.