(פסק דין חלקי, במערך היחסים אשר בין התובע לבין הנתבעים 2 ו-4)
עניינה של החלטה זו בשתי בקשות לסילוק תביעתו של התובע על הסף, כמפורט להלן:
בקשה 15 – במסגרתה עותר הנתבע 4, עו"ד עמית לדרמן (להלן: "הנתבע 4" או "עו"ד לדרמן"), לסילוק התביעה שהוגשה כנגדו, בטענה כי זו עוסקת באופן ביצוע תפקידו כמפרק זמני ובהמשך כמנהל מיוחד ומפרק של חב' א.צ.ט. תיירות ונופש בע"מ (בפרוק)(להלן: "חב' א.צ.ט"), וזאת מבלי שהיתקבל אישורו המוקדם של בית המשפט של חידלות הפירעון, אשר מינה אותו, להגשתה.
לעניין זה נשאלות שתי שאלות מהותיות:
האחת, האם אכן מדובר בנזקים אישיים ישירים של התובע או בנזקים הנובעים מנזקי החברות בפרוק, כאשר התובע הנו בעל זכויות בהן או בעל זכות לקבל מהן דבר מה;
האחרת, הנה האם אותו נזק נטען נגרם בשל ובמהלך פעילותו של המפרק של אותן חברות, או שמא הנו חצוני ועצמאי לאלו.
במסגרת בש"א (נצרת) 3063/02 ש.א.ח.פ הנדסה (1979) בע"מ נ' נעים פ"מ, כרך תשס"ב , חלק שני, תשס"ב 2002, 773, פסק בית המשפט, בי היתר, כדלהלן:
"רק באותם מקרים שבהם תובע יטען שרו"ח..., אישית, חייב לו כספים ללא זיקה לתפקידו כמנהל מיוחד, או שלא במעמדו כמנהל מיוחד, יש זכות לכל תובע להגיש את תביעתו בכל בימ"ש מוסמך לפי הסמכות הרגילה (העניינית והמקומית) של בתי המשפט".
זאת ועוד; בהתאם להוראות הדין והפסיקה, נקודת המוצא הנה כי בעל התפקיד, פעל במסגרת ולצורך ביצוע תפקידו, ובכובעו כבעל התפקיד הממונה על נכסי החברה, תוך שנמסרו לידיו הסמכויות הרלוואנטיות הנדרשות לצורך כך.
משכך, וגם מקום בו יכול וניתן היה להתנהל או לקיים את התפקיד בצורה מיטיבית יותר (ואין בהחלטתי זו משום חיווי דעת ביחס לכך), אין בכך כדי לאיין את אותה נקודת מוצא, ומשכך גם את המסקנה על פיה מסורה לאותו בית משפט אשר מינה אותו, דהיינו בית המשפט של חידלות הפרעון, הסמכות לידון בהליך עצמו או לכל הפחות בשאלת בית המשפט אשר נכון וראוי כי יידון בהליך.
סוף דבר, אני מורה על מחיקת התביעה כנגד הנתבעים 2 ו- 4, בהעדר אישורם של בתי המשפט לחדלות פרעון לניהולו של ההליך.
...
אין בה כדי לגרוע מטענות התובע, או זכויותיו, אלא כי היא באה לבחון את ההצדקה בניהולו של ההליך, במתכונתו הנוכחית, וקודם שהתקבל אישורו של בית המשפט של חדלות הפירעון, לצורך כך.
בחינת כלל הטענות ובעיקר המסמכים אשר צורפו על ידי התובע, אינו תומך לעת הזו במסקנה על פיה לא נדרש אישור זה.
לא מצאתי לאמץ את פרשנות התובע לעניין הוראות חוק חדלות הפירעון החדש, וזאת, בין היתר, נוכח פיסקת ההגבלה הקבועה בחוק זה ומקום בו הוראות חוק זה אינן עוסקות בסוגיה הנדונה במסגרת הבקשה אשר לפניי, אשר הוסדרה באופן מקיף במסגרת פסיקת בתי המשפט.
בהינתן כל אלו, ומקום בו לא הוצג אישורו של בית המשפט של חדלות הפירעון לניהולו של הליך זה בבית המשפט האזרחי, דין טענות הנתבעים 2 ו-4 להתקבל, ודין התביעה להיות מסולקת על הסף.
סוף דבר, אני מורה על מחיקת התביעה כנגד הנתבעים 2 ו- 4, בהיעדר אישורם של בתי המשפט לחדלות פירעון לניהולו של ההליך.